Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΔΑΠ: Έμφαση στο αναπτυξιακό και επενδυτικό δεκαετές πλάνο ύψους €2,1 δισ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της ΕΥΔΑΠ σε εκπροσώπους της χρηματιστηριακής αγοράς.

Στην ενημέρωση, παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Χάρης Σαχίνης και ο Διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικών Σχέσεων Ηλίας Δεδούσης.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους καθώς και οι λόγοι που έπαιξαν βασικό ρόλο στη διαμόρφωσή τους, όπως η μείωση του λειτουργικού κόστους, κυρίως λόγω της μείωσης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, και η παράλληλη αύξηση του κύκλου εργασιών.

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας διαμορφώθηκε στα 351,6 εκατ. € από 343,5 εκατ. € το 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,4% ( 8,1 εκατ. €) ενώ το λειτουργικό κόστος μειώθηκε κατά -1,8% ή -6 εκατ. € και διαμορφώθηκε στα 329,8 εκατ. € από 335,8 εκατ. € το 2022.

Το προτεινόμενο στη Γενική Συνέλευση μέρισμα ανέρχεται σε 0,10 € μεικτό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο αναπτυξιακό και επενδυτικό δεκαετές πλάνο της Εταιρείας ύψους 2,1 δισ. ευρώ που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της Εταιρείας και την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος που πρόκειται να ψηφιστεί εντός των ημερών, δίνει ιδιαίτερη ευελιξία στην Εταιρεία μεταξύ άλλων για άσκηση δραστηριοτήτων λειτουργίας και συντήρησης δικτύων και εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης εκτός Αττικής, ευελιξίες για ανάπτυξη - και επαναχρησιμοποίησης ανακυκλωμένου νερού, δυνατότητα απόκτησης ελέγχου επιχειρήσεων σε συναφείς κλάδους κ.α.

Σχετικά με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, η Εταιρεία αναμένει την έκδοση της νέας ΚΥΑ περί κανόνων τιμολόγησης του νερού. Μετά την έκδοση της ΚΥΑ η Εταιρεία θα εισηγηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εφόσον η ΡΑΑΕΥ δεν βρίσκεται ακόμα σε πλήρη λειτουργία, το νέο τιμολόγιο βάσει της μεθοδολογίας του επιτρεπόμενου εσόδου.

Παρουσιάστηκαν επίσης και τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης καταναλωτών που διενεργήθηκε από την ΕΥΔΑΠ, στην οποία αποτυπώθηκε η θετική εικόνα που υπάρχει για την Εταιρεία (75% ικανοποίηση), η προτίμησή τους στην ΕΥΔΑΠ συγκριτικά με άλλες ΥΚΩ αλλά και η στροφή των πελατών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Τέλος αναλύθηκε το πλάνο δράσεων της Εταιρείας απέναντι στην κλιματική αλλαγή αλλά και στην πιθανότητα λειψυδρίας.

Related posts

Στο σφυρί μεγάλο ακίνητο στη Λένορμαν, πρώτη προσφορά στα €2,4 εκατ.

admin

Τέσσερα νέα στελέχη στην Attica Bank

admin

Εμπλουτίζει την πλατφόρμα ΕΟΝ με το Marquee TV η Nova

admin

Συνεργασία Cepal-Resolute στη διαχείριση ακινήτων

admin

ΕΛΠΕ: Επενδύσεις 1,7 δισ. στις ΑΠΕ στη 10ετία

admin

Διάκριση της [i2.d] technologies στα βραβεία WITSA Global Innovation & Tech Excellence

admin

Εκτίναξη μεγεθών το 2022 για τα ΚΑΕ

admin

Interlife: Στα 19,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη του 2020

admin

Βιοκαρπέτ: Επενδύσεις σε ΑΠΕ και παραγωγή

admin