Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίντεο με την αντίδραση ευρωβουλευτών της ΝΔ στις αναφορές-καταπέλτη για το κράτος δικαίου

Στριμωγμένοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, επέλεξαν να απαντήσουν με υψηλούς τόνους στις επικρίσεις που εκφράστηκαν σε βάρος της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχτηκε σφοδρά πυρά στη χθεσινή συζήτηση κατά την οποία ξεχώρισε η δήλωση-καταπέλτης της ευρωβουλεύτριας των Φιλελευθέρων της Ολλανδίας Σόφι ιν’τ Βελτ, η οποία έκλεισε την ομιλία της μιλώντας ελληνικά:

Στριμώχτηκαν

«Δεν σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη», είπε η ολλανδή ευρωβουλεύτρια, αναφερόμενη στους δημοσιογράφους που δέχονται επιθέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη όποτε της ασκούν κριτική, τη χήρα του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, τους συγγενείς όσων πέθαναν στα Τέμπη, των μεταναστών που πνίγηκαν ανοιχτά της Πύλου και όλους όσοι δεν βρήκαν και δεν βρίσκουν το δίκιο τους στη χώρα μας, όπως είπε.

«Η σημερινή συζήτηση θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από καιρό, τόνισε η Σόφι ιν’τ Βελντ, κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιδείνωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα» και ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ελευθερία του Τύπου παρεμποδίζεται και φιμώνονται ανεξάρτητοι φορείς» που κάνουν «σοβαρές προσπάθειες εντοπισμού διαφθοράς», επεσήμανε η ίδια για την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι στην Ελλάδα καταστρατηγείται ο χάρτης θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία της

Αντιπαράθεση

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αντέδρασε σε υψηλούς τόνους λέγοντας ότι «κάποιοι εμμονικά επιμένουν να δυσφημούν την Ελλάδα για προσωπικό όφελος και μικροπολιτικές σκοπιμότητες», με την Σόφι Ιντ Βελτ να επιμένει λέγοντας «κάθε φορά που συζητάμε για το κράτος δικαίου απορρίπτετε κάθε επίκριση, κατηγορείτε όσους ρωτούν ότι είναι παρτιζάνοι και έχουν προεκλογικά κίνητρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορούσατε να φανταστείτε ότι κάποιοι αντιδρούν επειδή υπερασπίζονται κάποιες ιδέες; Θα μπορούσατε να το διανοηθείτε αυτό;».

Η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ ανταπάντησε: «Επιλέγω να αγνοήσω τον προσβλητικό σας τόνο. Ναι, βλέπω μία τέτοια πολιτικό κάθε φορά που κοιτώ τον καθρέπτη», απάντησε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας για μια «μειοψηφία, που μιλά για τη χώρα μου σαν να μην πρόκειται για Δημοκρατία και αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια».

Η πρόεδρος της Ολομέλειας επιχείρησε να διακόψει την τοποθέτηση της κυρίας Ασημακοπούλου βγάζοντας μπλε κάρτα για παραβίαση του χρόνου ομιλίας με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να σχολιάζει: «Δεν θέλετε να ακούσετε τις απαντήσεις».

Σπυράκη: Ζητήστε συγγνώμη

Από την πλευρά της η Μαρία Σπυράκη, κάλεσε την Ιντ Βελτ να  ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα.

«Δύο κρίσιμες ερωτήσεις προς τη συνάδελφο Σοφί Ιντ’ Βελτ, η οποία εισηγείται ψήφισμα κατά της Ελλάδος για παραβίαση του Κράτους Δικαίου: Υποστηρίζετε την περικοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, όπως έγινε στην Ουγγαρία;

Είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκρίσιμη με εκείνη του Όρμπαν στην Ουγγαρία; Ένα ξεκάθαρο ναι ή όχι είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά τώρα που ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τον γάμο μεταξύ ομοφύλων, εν μέσω εσωκομματικών αντιδράσεων».

Υποστήριξε δε ότι «αυτή η συζήτηση είναι άσχετη, ειδικά ενόψει του ψηφίσματος του Φεβρουαρίου. Αυτός ο διάλογος όχι μόνο δυσφημεί την πατρίδα μου, αλλά θέτει σε κίνδυνο και την αξιοπιστία του θεσμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εργαλειοποιείτε το Κοινοβούλιο ενόψει των εκλογών. Και για αυτό οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα».

Related posts

Τσαβούσογλου: Η Αίγυπτος σεβάστηκε τα συμφέροντά μας στην ΑΟΖ με την Ελλάδα

admin

ΠΑΣΟΚ: Την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης κρατά ο Νίκος Ανδρουλάκης

admin

Η ώρα της κρίσης στην Πολιτική Γραμματεία

admin

Δημοσκόπηση: Η φορολογία και η ακρίβεια πλήττουν σοβαρά την κυβέρνηση

admin

Qatargate: Το τηλεφώνημα της Καϊλή στην ευρωβουλευτή Αρενά – Η δεύτερη είχε 389 συνομιλίες με τον Παντσέρι

admin

Επιχείρηση χαρτογράφησης του απόδημου Ελληνισμού

admin

Μητσοτάκης – Σολτς: Τι συζήτησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου

admin

Ξοδεύοντας πολιτικό κεφάλαιο με… ασφάλεια

admin

Στη Ραμάλα την Πέμπτη ο Γεραπετρίτης – Θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

admin