Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ώρα της κρίσης στην Πολιτική Γραμματεία

Σήμερα το απόγευμα (4 μ.μ.) είναι προγραμματισμένη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπου ο Στέφανος Κασσελάκης θα εισηγηθεί τη δημιουργία νέου «πολιτικού κέντρου» για το σπαρασσόμενο κόμμα. Δεδομένης της τρέχουσας κρίσης και της επικείμενης αποχώρησης του μπλοκ της Εφης Αχτσιόγλου όλοι αναμένουν να δουν αν και πόσα από τα εν λόγω στελέχη θα προσέλθουν στη συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ χθες αργά με επιστολή μια σειρά μελών της οργάνωσης Μεγάλης Βρετανίας αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα τους ο Αντώνης Τζανακόπουλος που πριν εβδομάδες και μέσω zoom είχε μιλήσει στην εκδήλωση της Εποχής και ήταν εξόχως επικριτικός στον Κασσελάκη. Καιρό τώρα και εντός της τάσης των 6 συν 6 είχε την πιο σκληρή στάση για άμεση αποχώρηση. Κάτι που πολλοι προεξοφλούν για το μπλοκ της Αχτσιόγλου και σήμερα.  Εχουν ήδη αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και άρα και από την ΠΓ του οι Ξανθός, Τσακαλώτος, Φίλης, Σκουρλέτης, Τζουμάκας, Καλαμαρά, Καββαδία, Κνήτου, Ματσούκα και Λάμπρου.

Και οι δύο πλευρές ζυγίζουν τις τελικές τους κινήσεις, η ομάδα των «6 συν 6» προφανώς και τη νέα της κοινοβουλευτική έκφραση. «Εκτιμώ ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα επιτευχθεί και ότι έχει βρεθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών που απαιτούνται. Ο χώρος που θέλουμε να φτιάξουμε πρέπει να έχει μια πολιτική ταυτότητα πιο διευρυμένη και να έχει μέσα μεγάλη δόση οικολογίας…», είπε χθες εν τω μεταξύ ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης («Παραπολιτικά»), κάνοντας ένα βήμα μπροστά στην περιγραφή των όρων του νέου χώρου.

Πάντως χθες η όλη περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλούσε και στα κοινοβουλευτικά έδρανα με τη μικρή παρουσία βουλευτών του κόμματος στη συζήτηση για τα έργα αποκατάστασης σε Θεσσαλία και σε Εβρο.

Η ατζέντα

Ακολουθώντας τη δική του ατζέντα, ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε χθες στη διαδήλωση των ελεύθερων επαγγελματιών (επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων) ασκώντας πολεμική στην κυβέρνηση και μιλώντας για φοροεπιδρομή, ενώ αναφέρθηκε – σε διάλογό του με διαδηλώτρια – και στην «πρώτη φορά Αριστερά» λέγοντας πως «εγώ έχω αποκηρύξει εντελώς και τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Τσακαλώτο» αν και παραδεχόμενος τις δύσκολες συνθήκες εκείνης της διακυβέρνησης.

Εντονη πάντως ήταν η αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στα όσα ειπώθηκαν: «Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει. Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Τσακαλώτος, που επίσης επιτέθηκε στον Κασσελάκη λέγοντας πως «ο νέος πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σίριαλ. Ετσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία».

Εν τω μεταξύ χθες, 90 στελέχη του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν με κείμενό τους όπου ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν πως «το κόμμα αυτό δεν είναι πλέον το κοινό μας σπίτι». Μέλη αποχώρησαν και από τις οργανώσεις Πειραιά και Μαγνησίας.

Χθες ανακοινώθηκαν δε, ως αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ οι Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Βέττας.

Related posts

Στον εξώστη

admin

Το άσπρο μαύρο από τον Ακάρ για το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό – Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας

admin

Με οδηγό τον ναύαρχο Αποστολάκη συνεχίζει τη ναυτική περιοδεία ο Κασσελάκης – Δείτε βίντεο

admin

Λοβέρδος: Προσπάθησαν να με χρηματίσουν και…

admin

Προσωπικός γιατρός: Πλεύρης και Θεμιστοκλέους απαντούν σε ερωτήσεις – Οσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα ραντεβού και τις δωρεάν εξετάσεις

admin

Τσίπρας: «Αυτή την Κυριακή μετά από 30 χρόνια η Κρήτη ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου»»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία που επικύρωσε μια ισορροπία τάσεων

admin

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 80% – Σε ποια κόμματα στέλνει ο Κασσελάκης κόσμο

admin

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

admin