Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον εξώστη

Ο έλεγχος στις εισόδους της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής, ειδικά από τη στιγμή που καλύφθηκαν όλες οι θέσεις στην «πλατεία», ήταν… σκληρός. Σχεδόν χρειαζόταν διαπραγμάτευση για να ανοίξει ξανά η πόρτα – εξού και κάποιοι επικαλούνταν την ιδιότητά τους. Ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου δεν μπήκε πάντως σε τέτοια διαδικασία. Ζήτησε να περάσει, του είπαν ότι δεν υπάρχουν θέσεις αλλά, αν ήθελε, να δοκιμάσει στον εξώστη. «Πολύ ευχαρίστως» απάντησε ο υπουργός, απομακρύνθηκε αμέσως, βρήκε την είσοδο για τον εξώστη β’ και παρακολούθησε την εκδήλωση από ψηλά – χωρίς συνωστισμό.

Τα δίδυμα

Την κλειστή πόρτα παραλίγο να δουν και τα δίδυμα του Κώστα Καραμανλή. «Κρατάω θέση από τον πρώην πρωθυπουργό» είπε στους ανθρώπους της εισόδου η κυρία που συνόδευε την Αλίκη και τον Αλέξανδρο αλλά αρχικά βρήκε… αντίσταση. «Μία θέση δεν είπατε; Δεν υπάρχει περιθώριο» ανέφερε ο υπάλληλος, «ακούστε με που σας λέω, κάτι ξέρω, είναι μαζί ο κύριος και η κυρία» απάντησε η γυναίκα, ανοίγοντας τον δρόμο στην Αλίκη και στον Αλέξανδρο.

Οι όρθιοι

Στις πρώτες σειρές κοντά στον νυν Πρωθυπουργό και τους δύο γαλάζιους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, βρέθηκαν στελέχη της κυβέρνησης – ο Νίκος Δένδιας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Βασίλης Κικίλιας κ.ά. Οσο για τη γαλαρία, ανάμεσα στους όρθιους, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης.

Από άλλους χώρους

Στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκαν μόνο γαλάζια στελέχη, αφού το «παρών» έδωσαν και πρόσωπα προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους. Εκεί ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα και Αθηνά Λινού, καθώς και ο Γιάννης Σγουρός.

Πηγαδάκια

Στο φουαγιέ και εντός της αίθουσας στήθηκαν κάθε λογής πηγαδάκια. Αλλοι όρθιοι, άλλοι καθιστοί συζητούσαν είτε για «βαριά» θέματα (βλέπε ακρίβεια και Μεσανατολικό) είτε για πιο ανάλαφρα (για τα πόθεν έσχες, για παράδειγμα). Αν υπήρχαν κάποιοι που συμμετείχαν στα περισσότερα, αυτοί ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς που μέτρησε και τις περισσότερες selfies και ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης.

Related posts

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Οι Ελληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη»

admin

Ορκίζεται η νέα Βουλή – Όλη η διαδικασία της συνεδρίασης – Πότε εκλέγεται ο νέος πρόεδρος

admin

Σωκράτης Φάμελλος: «O Αλέξης Τσίπρας δεν θα φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ»

admin

Κανέλλη: Η Ελλάδα γίνεται στόχος αντιποίνων με την εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

admin

Κασσελάκης από Νέα Υόρκη: Δεν περίμενα τόσο μαζική συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Οικονόμου: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων

admin

Κοντά στους ομογενείς για την επιστολική ψήφο ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Περιοδεία σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία

admin

Βασίλης Κικίλιας: «Εθνική προσπάθεια για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, δάση και περιουσίες»

admin

Γαλάζιο πλάνο ευρωεκλογών με αμφίπλευρα μέτωπα

admin