Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλάζιο πλάνο ευρωεκλογών με αμφίπλευρα μέτωπα

Με επίθεση τόσο προς τα αριστερά της ΝΔ και πρωτίστως στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα δεξιότερα της παράταξής του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη καθαρό σινιάλο για την έναρξη της γαλάζιας προεκλογικής εκστρατείας – το επίσημο αναμένεται στη λήξη του κομματικού συνεδρίου τον Απρίλιο στο Ζάππειο.

Μπροστά σε αμιγώς νεοδημοκρατικό ακροατήριο στο προσυνέδριο στο Βελλίδειο και με εμφανή την προσπάθεια συσπείρωσης, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ονομαστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και στον Αλέξη Τσίπρα για να χρεώσει στην αξιωματική αντιπολίτευση «το παλιό παιχνίδι» της αντιπολίτευσης, «να κατασκευάζει μία μαύρη εικόνα της χώρας και να την προβάλλει διεθνώς, αδιαφορώντας για τον εθνικό διασυρμό». Ενόσω η κυβέρνηση και η ΝΔ πιέζουν για απαντήσεις σχετικά με τις εταιρείες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «το 2016 έφτιαξαν έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη» και κατηγόρησε συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να κάνει σημαίες του «ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το Κράτος Δικαίου». Εξάλλου δηκτικά σχολίασε ότι «ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί πια με τον παλιό, ίσως γιατί έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με όσα αποκαλύπτονται για τα οικονομικά του».

Με αφορμή τον νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, κατηγόρησε την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη για «ιδεολογική και πολιτική γύμνια», με την αιχμή για το ΠΑΣΟΚ ότι… βάφεται κόκκινο. Υπό τον φόβο μιας ψήφου διαμαρτυρίας αναφέρθηκε επίσης στις δυνάμεις της Ακρας Δεξιάς με τη φράση «ο ψευτοπατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα» (Σάμιουελ Τζόνσον).

Μιλώντας για αντιπαράθεση «μετωπική, με φόντο ευρωπαϊκό, αλλά με περιεχόμενο εθνικό», ο Μητσοτάκης καθόρισε ως «ισχυρούς αντιπάλους» τα προβλήματα της καθημερινότητας και τη χαλαρή αντιμετώπιση των εκλογών, συνδέοντας (και) στην ευρωκάλπη το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας. «Η αμφισβήτηση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να κλονίσει κατακτήσεις που τώρα είναι δεδομένες» είπε.

ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ

Related posts

Οι προτεραιότητες του Μητσοτάκη για το φθινόπωρο

admin

Από τη μία είναι το έγκλημα των Τεμπών κι από την άλλη το έγκλημα της συγκάλυψης, λέει η Αυγέρη

admin

Χωρίς εκπλήξεις η Σύνοδος του ΝΑΤΟ – Στις συναντήσεις το ενδιαφέρον για την Ελλάδα

admin

Ακροδεξιός εφιάλτης στις ευρωεκλογές

admin

Πρώτη εμφάνιση Τσίπρα στα νέα του καθήκοντα στο Συμβούλιο της Ευρώπης

admin

«Να μπει φραγμός στην αλαζονεία»

admin

Η σχέση με τις ΗΠΑ ενοχλεί την Ευρώπη

admin

Ολική ανατροπή στις προτεραιότητες του Μαξίμου – Στη Λάρισα ο Μητσοτάκης, αγωνία για τον τελικό απολογισμό

admin

Δύο «μαύρα πρόβατα» στη μάχη της Κεντροαριστεράς

admin