Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης: Ο Κασσελάκης επέλεξε αυτούς που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, που τάχθηκε εξαρχής στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε για τα μηνύματα και τις επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΟ ενώ αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές διαφωνίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε ο ίδιος στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί είδε σε αυτόν «μια καινούργια ελπίδα. Κάτι φρέσκο. Κάτι καινούργιο. Κάτι που είναι διαφορετικό. Ότι υπάρχει η αίσθηση ότι δεν χάθηκε το όνειρο».

Αναφορικά με τις επιλογές του νέου προέδρου στις θέσεις κλειδιά της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης είπε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι ο Κασσελάκης «επέλεξε άτομα που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες αγωνίες για θέματα που μας απασχολούν», ενώ σχολίασε και την αναβάθμιση του Παύλου Πολάκη που φαίνεται πως έφερε αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

«Μπορεί ο τρόπος να είναι διαφορετικός αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι (σ.σ. Ο κ. Πολάκης) έχει δουλέψει και είναι καθαρός», είπε χαρακτηριστικά ενώ σχολιάζοντας τη θέση ότι η αναβάθμισή του στην ηγεσία του συντονισμού της ΚΟ δεν φέρνει κάτι καινούριο ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «οι ιδέες είναι φρέσκες, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μια ιστορία. Ας αφήσουμε αυτή την ομάδα πώς θα λειτουργήσει. Το αποτέλεσμα κρίνει το τι θα γίνει».

Παραδεχόμενος ότι υπάρχουν εσωκομματικές διαφωνίες και προβληματισμοί, μετά τα 16 λευκά στη χθεσινή ψηφοφορία, δήλωσε ότι υπάρχει αντίθεση και εσωτερική αντιπαράθεση η οποία είναι στο πλαίσιο του φυσιολογικού, ενώ εκτίμησε ως πιθανό σενάριο κάποιοι να φύγουν αν και το απεύχεται.

Δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση του συνεδρίου τον Νοέμβριο

«Θεωρώ ότι στην πορεία το κόμμα θα λειτουργήσει, θα λειτουργήσουν τα όργανα γιατί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε», σημείωσε. Και όπως είπε ο κάθε ένας που αντιδρά έχει τους δικούς του λόγους επισημαίνοντας ότι αυτό είναι σεβαστό.

Αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου δήλωσε ότι απαιτείται χρόνος και θα γίνει όταν θα είναι έτοιμο το κόμμα. Όπως είπε η διεξαγωγή του συνεδρίου εντός του Νοεμβρίου, όπως ζητούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι εφικτή καθώς θα χρειαστεί προεργασία και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει φαντάρος αποκαλύπτοντας ότι θα είναι πολύ πιθανό να υπηρετήσει το Νοέμβριο στον Στρατό Ξηράς.

Ο φράχτης είναι ένα εργαλείο που βοηθάει

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι είναι ευκατάστατος και πιθανότατα δεν χρειάζεται να δουλέψει ξανά ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι «αριστερός δεν σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας». Σημείωσε, μάλιστα, ότι το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει μια οικονομική άνεση δεν σημαίνει ότι του στερείται το δικαίωμα να είναι αριστερός.

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Έβρο δήλωσε ότι «είναι ένα εργαλείο που βοηθάει, αλλά δεν είναι η λύση του μεταναστευτικού. Ότι έχει γίνει καλώς έχει γίνει. Έχει βοηθήσει στο μεταναστευτικό όμως τα θέματα της μετανάστευσης είναι πολλά. Ο φράχτης είναι ένα από αυτά και θεωρώ ότι το έχουμε πάει σε ένα πολύ καλό σημείο. Το να θεωρούμε ότι επειδή φτιάξαμε τον φράχτη λύσαμε το μεταναστευτικό είναι λάθος άποψη».

Related posts

Επιτροπή Δεοντολογίας: Παραπομπή μπορεί να κάνει οποιοδήποτε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ο Κασσελάκης

admin

Ανδρουλάκης: Προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη

admin

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ο οδικός χάρτης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τα «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο

admin

Δημοσκοπήσεις: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, δεν κλείνει η ψαλίδα ΝΔ – κοινωνίας

admin

Οι ρωγμές σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, η απουσία του Πολάκη και το όνομα που συζητήθηκε

admin

Νέα Δημοκρατία: Τα «δίκοπα μαχαίρια» της δεύτερης τετραετίας

admin

Μητσοτάκης: «Να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλάμε»

admin

Αποστολάκης για Νέα Αγχίαλο: Υπάρχουν ευθύνες

admin

Πρώτη θετική εξέλιξη στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη

admin