Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «διαρροή» δεν έγινε από τους καταλόγους της επιστολικής

Την επιβεβαίωση ότι η «διαρροή» των προσωπικών δεδομένων εκλογέων εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών στην Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έγινε πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2023 έκανε ο Θοδωρής Λιβάνιος χθες στη Βουλή, προαναγγέλλοντας, επί της ουσίας, τα ευρήματα που θα περιλαμβάνει το πόρισμα της έρευνας που διεξάγει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Δηλαδή, όπως σας έχω γράψει από την αρχή της υπόθεσης αυτής, η «διαρροή» δεν αφορά τους καταλόγους της επιστολικής ψήφου.

Του Κώστα Μητρόπουλου

Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός επιβεβαίωσε πως «είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος από την Εισαγγελία Αθηνών, είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο οποίος προχωράει, και μάλιστα προχωράει με γοργούς ρυθμούς», αποκαλύπτοντας πως, κατά την πληροφόρησή του, «υπάρχουν τα πρώτα ευρήματα όπου, αναντίλεκτα, το πρώτο πόρισμα λέει ότι η διαρροή έγινε τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 2023 και όχι, όπως κάποιοι βιάστηκαν να πουν, ότι έχει κάποια σχέση με την επιστολική ψήφο». Το πόρισμα της Αρχής, όπως σας είχα γράψει προ ημερών, αναμένεται άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με ενημερώνουν οι πηγές μου.

Παρέμβαση για τα έκτροπα

Για τις κινήσεις προσέγγισης Μαξίμου και Αρχιεπισκοπής θα διαβάσετε όλο το παρασκήνιο στις επόμενες σελίδες (σελ. 10-11). Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φρόντισε να κάνει από νωρίς χθες ένα σινιάλο, αναφέροντας ότι χαστούκια και φραστικές επιθέσεις δεν συνάδουν με τη χριστιανική πίστη και την Εκκλησία. Αυτό ήταν η ουσία του μηνύματος του Αρχιεπισκόπου προς πάσα κατεύθυνση. Θυμίζω ότι με αφορμή την ψήφιση του νόμου για την επέκταση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών έχουμε δει και ακούσει πολλές περιπτώσεις σκληρών δηλώσεων κι επιθέσεων προς βουλευτές, κυβερνητικούς και άλλα πολιτικά στελέχη, τόσο από εκκλησιαστικούς παράγοντες όσο και από πολιτικά κόμματα και ομάδες που επικαλούνται το θρησκευτικό αίσθημα.

Τις τελευταίες μέρες μόνο, είχαμε το χαστούκι μιας πολιτεύτριας της Νίκης στη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη, ενώ μαθαίνω ότι και η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, δέχτηκε φραστική επίθεση από ιερέα στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης, καθώς και ο Αδωνις Γεωργιάδης, επίσης από ιερέα, στο Αμύνταιο.

Αμετανόητοι

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, αντιδράσεις προκάλεσε χθες στη Βουλή και η… απειλή του βουλευτή της Νίκης Νίκου Παπαδόπουλου, ευρύτερα γνωστού για την «εξειδίκευσή» του στους… Καλικαντζάρους, ότι «έρχονται και χειρότερα», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί. Μιλώντας λοιπόν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη στέγαση και εργασία των αστέγων, ο βουλευτής της Νίκης καταφέρθηκε κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως «όταν παραβιάζεται και φιμώνεται η συντριπτική πλειοψηφία θα έχουμε τέτοια πράγματα». «Ακόμα και μέσα στην εκκλησία πιστοί αρχίζουν να μοιράζουν σφαλιάρες. Συγκεντρωθείτε, θα δούμε και χειρότερα με αυτά που κάνετε.»

Παρέμβαση για το πλακάτ ζητάει η Νέα Αριστερά

Την άμεση αφαίρεση του πλακάτ στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ στο «OPAP Arena», που στοχοποιεί πρώην υπουργούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες με την επιγραφή «Αυτοί ΗΘΕΛΑΝ να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ τα ΟΝΕΙΡΑ μας», ζήτησε με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, καλώντας και τη Δικαιοσύνη «να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, καθώς αυτή παραβιάζει τον αθλητικό νόμο». Το σημειώνω διότι πρόκειται για την πρώτη πολιτική παρέμβαση τόσες ημέρες μετά την ανάδειξη του θέματος και ενώ ένα σωρό οπαδοί έχουν ήδη δει αυτό το μεγάλο… έκθεμα στο γήπεδο της ομάδας τους, με τις φωτογραφίες του πρώην δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Αρη Βασιλόπουλου, του πρώην δημοτικού συμβούλου Αθανάσιου Μάλλιου και των πρώην υπουργών Παναγιώτη Λαφαζάνη και Πάνου Σκουρλέτη.

Διαπομπεύοντάς τους, έτσι, δημόσια, ως δήθεν «εχθρούς» του γηπέδου, σε μια κίνηση που μπορεί να ιδωθεί ακόμα και ως προτροπή σε άσκηση βίας. Και διερωτώμαι – ξανά – πώς γίνεται τόσες μέρες να μην έχει υπάρξει κάποια κίνηση προς τη διοίκηση της ΑΕΚ για να αφαιρεθεί το επίμαχο πλακάτ. Ορθώς, δε, η Νέα Αριστερά ζητά να το καταδικάσουν και όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Related posts

Ολοκλήρωση των κρίσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις

admin

Η ακρίβεια καλπάζει, ο Μητσοτάκης βλέπει ατομική ευθύνη στους καταναλωτές

admin

Μητσοτάκης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης: Δεν θα επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος

admin

Δεν φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε «6+6», «Ομπρέλα» και κίνηση Τεμπονέρα

admin

Αντιμέτωπος με την ιστορία και τις βαριές ευθύνες του

admin

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό Τουρκίας και Συρίας

admin

Σε Ελλάδα και Τουρκία ο Αντονι Μπλίνκεν

admin

Οικονόμου για Τσίπρα: Κλιμακώνει τις ανεύθυνες ενέργειες

admin

Ακάρ: Οι ΗΠΑ μας χρωστάνε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και πέντε F-35

admin