Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Caterpillar: Ισχυρή κερδοφορία στο τρίμηνο αλλά περιμένει κάμψη πωλήσεων

Κερδοφορία σημαντικά αυξημένη τόσο από πέρυσι αλλά και από τις αισιόδοξες προβλέψεις της αγοράς παρουσίασε στο ξεκίνημα του 2024 η Caterpillar, η οποία όμως είδε τις πωλήσεις της να υποχωρούν σε μια τάση που εκτιμά ότι θα διατηρηθεί και στο επόμενο τρίμηνο.

Ειδικότερα, ο παγκόσμιος κολοσσός των επαγγελματικών οχημάτων, που τα μεγέθη του θεωρούνται ως γενικότερη ένδειξη οικονομικών τάσεων λόγω του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει στους κλάδους των εξορύξεων και των κατασκευών, ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο με καθαρά κέρδη 2,86 δισ. δολαρίων ή 5,75 δολ. ανά μετοχή.

Προς σύγκριση, η Caterpillar την ίδια περίοδο πέρυσι είχε εμφανίσει κερδοφορία 1,94 δισ. ή 3,74 δολ/μτχ, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών για φέτος προέβλεπε μικρότερη αύξηση στα 5,13 δολ/μτχ.

Την ίδια ώρα όμως, οι πωλήσεις και τα έσοδά της ανήλθαν σε 15,8 δισ. δολάρια, σχεδόν όσο και πέρυσι, λόγω μειωμένου όγκου πωλήσεων, ο οποίος αντισταθμίστηκε όμως από τη βελτιωμένη τιμολόγηση που έκανε.

Οι πωλήσεις της Caterpillar μειώθηκαν στους κύριους κλάδους των κατασκευών και πρώτων υλών, με τα συνολικά της έσοδα να παρουσιάζουν αδυναμία σε περιοχές εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Ακόμα παραπάνω, η εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις της στο δεύτερο τρίμηνο θα είναι χαμηλότερες από πέρυσι, ενώ το περιθώριο κέρδους της αναμένεται να παραμείνει σταθερό.

Σε αυτό το κλίμα η μετοχή της Caterpillar ( 24% εντός 2024) κινείται με σημαντικές απώλειες 3,7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street μετά τις ανακοινώσεις της.

Related posts

Ουκρανός διοικητής: Η Μπαχμούτ είναι μια “ποντικοπαγίδα” για τους Ρώσους

admin

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ανακοινώνει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

admin

Microsoft: Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οι κυβερνοεπιθέσεις εστιάζουν περισσότερο σε κατασκοπευτικές επιχειρήσεις

admin

ΗΠΑ: Αποκολλήθηκε τροχός από Boeing 757 καθώς τροχοδρομούσε για να απογειωθεί

admin

Richemont: Βουτιά 8% για τη μετοχή μετά τα αποτελέσματα τριμήνου

admin

Δανία : Αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα τα επόμενα πέντε χρόνια

admin

Μ. Βρετανία – Νέο “χτύπημα” για το Παλάτι: Η Σάρα Φέργκιουσον πάσχει από κακοήθες μελάνωμα

admin

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον καλεί να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

admin

Η Κίνα αρνείται ότι ασκεί κατασκοπεία στη Γερμανία, μετά τις συλλήψεις – Μιλά για “δυσφημιστική εκστρατεία”

admin