Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγματα σε Ινδία και Μέση Ανατολή ετοιμάζει η Εurobank

Δυναμική διείσδυση σε αγορές εκτός Ελλάδος προωθεί η διοίκηση της Eurobank με έμφαση στις χώρες του Κόλπου – Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι, Αμπου Ντάμπι – την Αίγυπτο και το Ισραήλ όπου θα ανοίξει γραφεία αντιπροσωπείας αξιοποιώντας το ισχυρό γεωστρατηγικό πλεονέκτημα της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου ενώ τον Ιούνιο θα αποκτήσει (μέσω γραφείου αντιπροσωπείας) παρουσία και στην Ινδία.

Η εξωστρέφεια της τράπεζας θα βασιστεί σε νέα μοντέλα ανάπτυξης τραπεζικών εργασιών με σύμμαχο την τεχνολογία, η οποία επιτρέπει πλέον τη ταχύτερη διείσδυση στις ξένες αγορές χωρίς το κόστος και τα βάρη των παρελθοντικών μοντέλων. Κομβικό ρόλο στην προσπάθεια ενίσχυσης των διεθνών δραστηριοτήτων της τράπεζας παίζει, εκ των πραγμάτων και λόγω μεγέθους, η απόκτηση της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου. Η προίκα των 15,2 δις ευρώ καταθέσεων (φθηνού κόστους) της κυπριακής τράπεζας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης εργασιών στον τομέα του asset management.

Ελληνική Τράπεζα

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Τράπεζα η Eurobank αναμένει την έγκριση για την εξαγορά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού προς τα τέλη Φεβρουαρίου. Εν συνεχεία εκτιμάται ότι εντός του διμήνου Μάρτιου-Απριλίου θα δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αμέσως μετά η Eurobank θα προχωρήσει στη Δημόσια Πρόταση απευθυνόμενη στους μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας. Εκτιμάται ότι το ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική μετά τη Δημόσια Πρόταση θα κινηθεί μεταξύ 60% έως 65%, από 55,3% που είναι σήμερα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Eurobank θα ενοποιήσει την Ελληνική προσθέτοντας στην κερδοφορία της περίπου 400 εκατ ευρώ.

Νέο στρατηγείο

Στο μεταξύ η διοίκηση της Eurobank έχει εγκατασταθεί στα νέα γραφεία της τράπεζας τα οποία πληρούν όλες τις σύγχρονες περιβαλλοντικές επιταγές. Η παρουσίαση του νέου κτιρίου πραγματοποιήθηκε εχθές από τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Φωκίωνα Καραβία, τον αντιπρόεδρο της τράπεζας, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Grivalia Hospitality Γιώργο Χρυσικό και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Σταύρο Ιωάννου.

Related posts

Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εντάσσεται ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών

admin

Συνεχίζεται η προσφορά «στείλε το πακέτο σου με 1 ευρώ» από το Box Now

admin

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση της Frigoglass

admin

Eνισχύει τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό παιδιών και εφήβων η Alpha Bank

admin

Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για πλαστούς τίτλους σπουδών στον ΟΑΣΘ

admin

Quest: Ξεκινά ο νέος κύκλος υποτροφιών για εκμάθηση κώδικα

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Ανοίγει τον δρόμο στη συγχώνευση Attica Group-ΑΝΕΚ

admin

Τι προβλέπει το σχέδιο συγχώνευσης της Wind με Nova

admin

ΙΟΝ: Οι εξαγωγές στη Ρωσία και το νέο status quo

admin