Image default
ALPHA BANK

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα υψηλά 5μήνου στην Aegean και το… «επιτέλους ξεκόλλησε» της Alpha

Στόχος τα 20 ευρώ: Τιμή – στόχο άνω των 20 ευρώ θέτει για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Euroxx Χρηματιστηριακή, η οποία προσδιορίζει το περιθώριο ανόδου της μετοχής στο 44%. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η κατασκευαστική εταιρεία διαθέτει σημαντικό discount, καθώς έχει δείκτη P/E 6,2x και δείκτη EV/EBITDA 9,3x. Το αισιόδοξο report, εύλογα, έδωσε ώθηση στη μετοχή, η οποία χθες πλησίασε ξανά τα 14 ευρώ.

«Ξεκόλλησε»: Πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 4ετίας επέστρεψε η μετοχή της Alpha Bank, η οποία επιτέλους επιχείρησε να «ξεκολλήσει» από την περιοχή του 1,5 ευρώ. Μάλιστα, χθες ενδοσυνεδριακά έφθασε έως το 1,68 ευρώ, αν και τελικά έκλεισε στο 1,65 ευρώ. Στο 7% η μεταβολή στον πρώτο μήνα του 2024, με τους περισσότερους αναλυτές να θέτουν την τιμή στόχο σε επίπεδα άνω των 2 ευρώ.

Υψηλό 5μήνου: Άνω των 12 ευρώ, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, βρίσκεται η μετοχή της Aegean, η οποία βλέπει την κεφαλαιοποίησή της να ανακάμπτει στο 1,1 δισ. ευρώ. Με κέρδη 8% στον Ιανουάριο, η αεροπορική προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στην πολύμηνη συσσώρευση, με το υψηλό περιθώριο EBITDA να συνιστά το βασικό διαπραγματευτικό «χαρτί».

Άλμα στα 50 ευρώ: Στα 50 ευρώ τοποθετεί τον πήχη για τη Mytilineos η Εθνική Χρηματιστηριακή, δίνοντας περιθώριο ανόδου άνω του 30% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. Ο αναλυτής προβλέπει καθαρά κέρδη άνω των 650 εκατ. για το 2024, με τα EBITDA να ξεπερνούν το 1,1 δισ. ευρώ. Πάντως, στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις, η μετοχή του Ομίλου έχει διορθώσει σχεδόν 1,5 ευρώ από τα ιστορικά υψηλά των 39,46 ευρώ.

Related posts

Δ. Καζάζογλου Σκούρας – Alpha Bank: Θα υποστηρίξουμε την προσαρμογή στα κριτήρια ESG

admin

Kέρδη 2 δισ. ευρώ υπολογίζουν οι τράπεζες από την άνοδο των επιτοκίων

ad

Alpha Bank: Περισσότερες πωλήσεις κόκκινων δανείων

admin

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Πώς επηρεάζουν την αγορά κατοικίας 

ad

Alpha: Μεταφορά 800 ατόμων στη νέα CEPAL

admin

Β. Ψάλτης (Alpha Bank): Νέος κύκλος εξέλιξης το 2023 – Απάντηση στη «διαρκή κρίση»

ad

Alpha Bank: Ισχυρό «όπλο» για τράπεζες η βελτίωση του κλίματος

admin

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Alpha Bank από τους οίκους αξιολόγησης

admin

Alpha: Εδωσε stock options σε 104 μέλη του προσωπικού

admin