Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο κατά της βίας

«Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, ουσιαστικά κάνουμε πράγματα που εφαρμόζονται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης αναγνωρίζοντας ότι «αργήσαμε να υλοποιήσουμε πράγματα που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες χώρες».

Η ΠΝΠ για τα έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών στους αγώνες ποδοσφαίρου και το νομοσχέδιο για τη λήψη μέτρων κατά της οπαδικής βίας (ψηφίζεται σήμερα) στάθηκε αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι των διαχρονικών ευθυνών και κυρίως της μη εφαρμογής του ήδη αυστηρού πλαισίου που υπήρχε, κάτι που επέτρεψε τη διόγκωση του φαινομένου.

«Αυτό το νομοσχέδιο σέβεται απόλυτα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου», είπε ο Βρούτσης ο οποίος τόνισε ότι αυτό που τίθεται κατά προτεραιότητα είναι η ασφάλεια. «Δεν παρεμβαίνουμε στο πρωτάθλημα, δεν μειώνουμε βαθμολογία, δεν ακυρώνουμε καμία ομάδα από το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα εξελίσσεται κανονικότατα. Απλώς, δικαίωμά μας είναι για την ασφάλεια των πολιτών να κλείνουμε, αν και εφόσον υπάρχει παραβατική συμπεριφορά, το γήπεδο από φιλάθλους», είπε υπερασπιζόμενος τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Οπως είπε, το νομοσχέδιο σέβεται απόλυτα και τη FIFA και την UEFA αλλά «θέτει σε μια άλλη προτεραιότητα την ασφάλεια, που είναι δικαίωμα του κράτους».

Επισήμανε δε ότι «στις 13 Φεβρουαρίου δεν ανοίγουν για τους φιλάθλους τα γήπεδα με τον ίδιο τρόπο που έκλεισαν, αλλά σε ένα νέο περιβάλλον», ενώ αναφορικά με τα εισιτήρια διαρκείας διευκρίνισε ότι «δεν χάνονται, θα ενσωματωθούν μέσα στο αυτοματοποιημένο σύστημα του κινητού τηλεφώνου, με την τεχνολογία που υπάρχει, άρα όποιος έχει διαρκείας θα μπορεί να εισέρχεται για να παρακολουθήσει τον αγώνα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερψηφίσει συνολικά το νομοσχέδιο, «αλλά μόνο τα θετικά του μέρη, που είναι λίγα και φυσικά θα καταψηφίσουμε τα αρνητικά», όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «4,5 χρόνια δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την ασφαλή διεξαγωγή μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης». Για «ακόμα μια απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι «ανακυκλώνει μια σειρά μέτρων» ενώ τα γήπεδα θα ανοίξουν στις 12 Φεβρουαρίου πάλι χωρίς κάμερες και σύστημα ταυτοποίησης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα Βρούτση. «Αρα, κακώς κλείσατε τα γήπεδα», είπε.

Παρά ταύτα το κόμμα του θα στηρίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο. «Πόσα νομοσχέδια για τη λεγόμενη «οπαδική βία» πρέπει να έρθουν για να καταλάβετε όλοι σας, ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, πολλά χρόνια τώρα;», διερωτήθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Related posts

ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

admin

Επιχείρηση χαρτογράφησης του απόδημου Ελληνισμού

admin

Καλά κρατεί η τουρκική κατασκοπεία στην Ελλάδα

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκατό ημέρες διακυβέρνησης μου φάνηκαν σαν χίλιες

admin

«Ξηλώθηκαν» ο γγ του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ λόγω Ασημακοπούλου

admin

Ιμάμογλου: Απαράδεκτη η μεταχείριση του Τζιτζικώστα

admin

Τα ορόσημα του Μαΐου και οι φωνές στη ΝΔ που θέλουν πρόωρες εκλογές

admin

Γιάννης Οικονόμου: Η ελληνική είναι γλώσσα της ελευθερίας και του δικαίου

admin

Ανασχηματισμός: Στις 18:00 οι ανακοινώσεις

admin