Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Δεν ήρθαμε ως κομήτες – Δεν έχουμε lifestyle ψηφοδέλτιο

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, κατά την οποία τόνισε την ανάγκη «πολιτικών συγκλίσεων στη βάση προγραμμάτων».

Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Φίλης σημείωσε πως: «Είμαστε σε μια υφέρπουσα πολιτική κρίση. Ακόμα και το 41% του κ. Μητσοτάκη δοκιμάζεται. Υπάρχει μια αναντιστοιχία με τους προβληματισμούς, τη δυσφορία που υπάρχει στην κοινωνία».

Όπως είπε, «το θέμα των Τεμπών απέδειξε ότι υπάρχει μια κοινωνική αντιπολίτευση η οποία σε αυτές τις εκλογές μπορεί να λάβει και ένα χαρακτήρα πολιτικής».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μια δυσφορία σε πολλά θέματα, μεταξύ αυτών η ακρίβεια, ενώ τόνισε πως «υπάρχει ανάγκη συγκλίσεων στη βάση των προγραμμάτων» καθώς όπως είπε, «μόνο από ένα κόμμα δεν πέφτει ο κ. Μητσοτάκης. Χρειάζεται συνεργασία και σε κοινωνικό επίπεδο».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη δεν μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης απάντησε: «με άλλα πρόσωπα και πολιτικές. Με αυτό που συμβολίζει το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη δεν μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις».

Συνέχισε λέγοντας, ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν πρόσωπα που εκτιμώ αλλά είναι αδιέξοδη αυτή τους η παραμονή. Ο κ. Κασσελάκης έχει φύγει από την Αριστερά και έχει κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σχέση με την αριστερά ενώ η Νέα Αριστερά είναι μια πρόταση νέα αλλά με ιστορία, είπε και ανέφερε πως «δεν έχουμε ένα life style ψηφοδέλτιο, αλλά ένα ψηφοδέλτιο ανθρώπων της διπλανής πόρτας, που έχουν να πουν κάτι… και δεν εμφανίζονται ως κομήτες».

Related posts

«Δεν έχουμε τίποτε να προσθέσουμε» στις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού

admin

Οι επιδραστικοί της Ευρωβουλής

admin

Κυρώθηκε η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία με 181 «ναι» και 119 «κατά»

admin

Παράδοση – εξπρές για άλλα δύο Rafale

admin

Τι ζήτησε ο Κροάτης ΥΠΕΞ από τον Γιώργο Γεραπετρίτη – Οργή Αθήνας για την «ωμή παρέμβαση» Μιλάνοβιτς

admin

Το… μπέρδεμα με την απόφαση για την ημερομηνία ορκωμοσίας της Βουλής

admin

Γεραπετρίτης σε Κροάτη ΥΠΕΞ για Νέα Φιλαδέλφεια: «Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει αντικειμενικά την υπόθεση»

admin

Γεωργιάδης: Ακόμα πιο σκληρές αποφάσεις κατά της Ρωσίας θα αναγκαστεί ίσως να πάρει η Ευρώπη στο μέλλον

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα επεισόδιο μεταξύ Πολάκη-Χαρίτση λέει η Κουμουνδούρου

admin