Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Επτά συνεδριάσεις κερδών για Dow Jones και S&P – Tις οκτώ έφτασε ο Nasdaq

Ασταμάτητο παραμένει, εδώ και πάνω από μια εβδομάδα, το ανοδικό σερί της

Wall Street

, καθώς οι επενδυτές περίμεναν εδώ και πολύ καιρό τον απόλυτο συνδυασμό των θετικών ειδήσεων τόσο από τον επιχειρηματικό τομέα όσο και τα μάκρο και τις επόμενες κινήσεις της Fed. Αν και δεν λείπουν οι αναλυτές που προειδοποιούν ότι, αργά ή γρήγορα, η διόρθωση θα έρθει…

Στο μεταξύ, πάντως, οι αγοραστές συνεχίζουν να κυριαρχούν, κυρίως δε, στον τεχνολογικό τομέα.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε νέα άνοδο ύψους 0,17% φτάνοντας τις 34.152 μονάδες. Με τον τρόπο αυτό συμπλήρωσε την 7η συνεχόμενη συνεδρίαση με κέρδη.

Ο S&P 500 επίσης διεύρυνε τα κέρδη του σε ποσοστό 0,28% και τις 4.378 μονάδες, στο πλαίσιο της έβδομης συνεχόμενης ανοδικής συνεδρίασης του. Μάλιστα, πρόκειται για το πιο κερδοφόρο σερί του για τη φετινή χρονιά.

Ακόμη καλύτερες επιδόσεις για τον Nasdaq που ενισχύθηκε κατά 0,90% αγγίζοντας τις 13.639 μονάδες. Με τον τρόπο αυτό ο δείκτης των Big Tech έφτασε αισίως τις 8 κερδοφόρες συνεδριάσεις!

Με τις επιδόσεις αυτές ο Νοέμβριος αποτελεί μέχρι τώρα τον καλύτερο μήνα της χρονιάς, αν και παραμένει το ερώτημα του αν η αγορά θα καταφέρει να διατηρήσει τη δυναμική της.

Πριν καν φτάσουν τα μέσα του μήνα, τα κέρδη του Dow έχουν αγγίξει το 3,4%, του S&P το 4,5% ενώ του Nasdaq «πιάνουν» το 6,3%.

Στην αγορά των ομολόγων η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις συνεχίστηκε, ευνοώντας την ανοδική πορεία των μετοχών κυρίως δε, του τεχνολογικού κλάδου. Η απόδοση του 10ετους έχασε άλλες οκτώ μονάδες πέφτοντας στο 4,575%, ενώ η απόδοση του 30ετούς μειώθηκε κατά εννέα μονάδες με αποτέλεσμα να προσγειωθεί στο 4,739%.

Στο θετικό κλίμα βοηθούν βέβαια και οι εξελίξεις από την αγορά των commodities, με τις πετρελαϊκές τιμές να κάνουν νέα… βουτιά σήμερα κατά πάνω από 4%, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα τους από τον περασμένο Ιούλιο. Η αποκλιμάκωση των ενεργειακών τιμών προφανώς εξυπηρετεί το σενάριο της συνεχιζόμενης αποσυμπίεσης του πληθωρισμού, κάτι που φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα η Federal Reserve να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και κατά την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, το Δεκέμβριο.

Οι traders προεξοφλούν το σενάριο αυτό σε ποσοστό άνω του 90%, σύμφωνα με το FedWatch tool της CME.

Βεβαίως, τα γεράκια του συμβουλίου κρατούν ανοιχτές όλες τις πιθανότητες. Ανάμεσα τους η Μισέλ Μπάουμαν σε σημερινές δηλώσεις της, στις οποίες δήλωσε πρόθυμη να στηρίξει και νέα άνοδο των επιτοκίων, εφόσον η πρόοδος στην πτώση του πληθωρισμού δεν είναι ικανοποιητική. Όμως, και η ίδια αναγκάστηκε να συναινέσει στη διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, κατά τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας.

Οι επενδυτές περιμένουν με αδημονία την νέα ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, την Πέμπτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΔΝΤ, προκειμένου να αντλήσουν νέα συμπεράσματα για τις προθέσεις του ίδιου και τις τάσεις στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας.

Σε επίπεδο μετοχών πρωταγωνίστριες της συνεδρίασης ήταν οι τεχνολογικές μετοχές, τόσο των Big Tech όπως η Microsoft, η Apple και η Amazon όσο και του κλάδου των ημιαγωγών, με ενδεικτικά τα παραδείγματα της Advanced Micro Devices, της Broadcom και της Intel.

Άλμα που πλησίασε το 29% και για την Datalog μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Ο ίδιος παράγοντας ώθησε ανοδικά την Tripadvisor, την Planet Fitness, την Vivid Seats, Hims & Hers Health και την DigitalOcean.

Στον αντίποδα οι απογοητευτικές επιδόσεις για το τρίμηνο οδήγησαν πτωτικά τις μετοχές της Sanmina, της Air Products and Chemicals, ενώ κάμψη της τάξεως του 10% κατέγραψε η χρηματιστηριακή Re/Max μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την Morgan Stanley.

Μεγάλες πιέσεις δέχτηκε συνολικά και ο κλάδος των ενεργειακών εταιρειών, που ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος στον S&P, λόγω της σημαντικής πτώσης των πετρελαϊκών τιμών στο χαμηλότερο σημείο τους εδώ και τέσσερις μήνες.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Η στιγμή της σύλληψης του 30χρονου γυμναστή στον Ασπρόπυργο μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση – Δείτε βίντεοΑνενόχλητοι ρήμαξαν καλώδια του ΟΣΕ και έθεσαν εκτός λειτουργίας την τηλεδιοίκηση από Αχαρνές μέχρι ΤιθορέαΟ Χιου Τζάκμαν θέλει να πληρώσει πολλά χρήματα για να μην πει τα μυστικά του η πρώην σύζυγός του

Related posts

Σταϊκούρας: Απαιτούνται ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλιση

admin

Σταθερή στρατηγική επιλογή η προμήθεια ελληνικού κριθαριού

admin

Εργαζόμενοι σε αναστολή και άνεργοι: Ποιοι πληρώνονται αύριο και την Παρασκευή

admin

Παγκόσμια έρευνα: Οι 3.000 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη ζουν εις βάρος μας – Ένα τρισ. δολάρια «κρύβεται» σε φορολογικούς παραδείσους

admin

Σταϊκούρας: Το 80% των πολιτών, τα μεσαία και τα χαμηλότερα στρώματα θα δουν σημαντικές μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

admin

Taxisnet τέλη κυκλοφορίας 2021: Πώς θα τα πληρώσετε

admin

Χριστούγεννα: Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά – Προσιτές τιμές αναζητούν οι καταναλωτές

admin

O τελευταίος master ωρολογοποιός και τα χειροποίητα αριστουργήματά του

admin

«Μαγνήτης» επενδύσεων τα Εξάρχεια – Αυτό είναι το νέο project

admin