Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξορκίζει» την ψήφο διαμαρτυρίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ο στόχος της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Εφ’ ‘ολης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα διλήμματα των ευρωεκλογών, αντιλαμβανόμενος το κίνδυνο εκ δεξιών, ζητά από τους πολίτες «να μην αξιοποιήσουν τις ευρωεκλογές ως διαμαρτυρία» καλώντας τους «να δουν τη μεγάλη εικόνα» υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό έργο.

«Πάντα υπήρχαν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ που συγκέντρωναν ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό, στην Ευρώπη υπάρχει μια τάση συνολικά ενίσχυσης της ακροδεξιάς, για λόγους όμως που δεν έχουν αναφορά στην Ελλάδα. Ο βασικός λόγος που ανεβαίνει στην Ευρώπη είναι το μεταναστευτικό. Στη χώρα μας περιορίσαμε στο ελάχιστο τις μεταναστευτικές ροές, φυλάξαμε τα σύνορά μας, φτιάξαμε τον φράχτη στον Έβρο», αναφέρει.

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως είναι «ελάχιστοι οι celebrities» που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και βάζει τον πήχη για την εκλογική μάχη της 9ης Ιουνίου το 33,1%, ποσοστό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019. Σε επίπεδο βουλευτών έθεσε στόχο να εκλεχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευρωβουλευτές από τη ΝΔ «γιατί η αριθμητική την επόμενη μέρα έχει σημασία καθώς πρέπει να διαμορφωθεί στο ευρωκοινοβούλιο μια πλατιά συμμαχία του μέτρου και της λογικής για να προωθηθούν οι μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη: ανταγωνιστικότητα, άμυνα, αγροτικά ζητήματα».

Οχι σε πρόωρες εκλογές

Αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι τόσο καλό, λέει πως «δεν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση, απλά η ζωή μας θα γίνει λίγο πιο δύσκολη» αποκλείοντας να προκηρυχθούν εκλογές.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τα χθεσινά έκτροπα στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει την άμεση αντίδραση του Προέδρου της Βουλής.

Η ακροδεξιά πολυκατοικία

Στην ακροδεξιά πολυκατοικία ο πρωθυπουργός τοποθέτησε τρία κόμματα. «Το κάθε ένα από αυτά τα τρία κόμματα σε διαφορετική έκφανση εκπροσωπεί κάτι ακραίο» ανέφερε.

Τόνισε ότι οι «Σπαρτιάτες» τέθηκαν εκτός της εκλογικής διαδικασίας με απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία πατάει πάνω σε ρύθμιση που ψήφισε και υποστήριξε η ΝΔ κοινοβουλευτικά αλλά και μέσω υπομνημάτων, «όταν κάποιοι άλλοι ξέχασαν να τα υποβάλλουν», διευκρινίζοντας πως αναφέρεται και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμιέται μόνο στα λόγια πρέπει να αντιμετωπίζεται με πράξεις. Εμείς ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας στην υπόθεση αυτή» επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτες και διχαστικές τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου αναφορικά με τις προσελεύσεις πολιτικών στους ιερούς ναούς, ενόψει του Πάσχα.

Related posts

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

admin

Χατζηδάκης: Τριπλή ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και με αύξηση 7,5% από τον Φεβρουάριο του 2023

admin

Κυβέρνηση: Μπαράζ συσκέψεων για το «φθινοπωρινό πακέτο»

admin

ΚΚΕ: Να μην αποσταλεί ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει το «γάντι» στον Μητσοτάκη για τον γάμο των ομοφύλων

admin

Στήριξη στο ευρωομόλογο, αλλά χωρίς υπογραφή

admin

Ανδρουλάκης στο MEGA: «Πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας ο Μητσοτάκης»

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με Σούνακ»

admin

Σουδάν: Προσπάθειες ΥΠΕΞ για άμεση παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στους δυο Ελληνες τραυματίες

admin