Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει το «γάντι» στον Μητσοτάκη για τον γάμο των ομοφύλων

«Θα αναλάβει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;», ρωτούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό.

Το θέμα ανακινεί η Κουμουνδούρου, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, γνωστοποίησε ότι πρόκειται να παντρευτεί τον σύντροφό του, με πολιτικό γάμο στη Νέα Υόρκη, σήμερα, Πέμπτη.

Με αφορμή τον πολιτικό γάμο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις ΗΠΑ, «καλείται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να πάρουν ξεκάθαρη θέση», τονίζουν οι ίδιες πηγές και ρωτούν: «Θα φέρουν προς ψήφιση το νόμο που θα θεσπίζει τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης, ή θα συνεχίσουν το κρυφτούλι και την κωλυσιεργία;».

Διερωτούνται, μάλιστα, αν «είναι σύγρονο ευρωπαϊκό κόμμα η Νέα Δημοκρατία, που ακολουθεί το δρόμο της προόδου και προασπίζεται τα ατομικά δικαιώματα, ή θα παραμείνει όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας των κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη;».

Για να καταλήξουν: «Tελικά, ο κ. Μητσοτάκης είναι μεταρρυθμιστής και Ευρωπαίος, όπως δηλώνει, ή εκφράζεται από τις σκοταδιστικές απόψεις ανθρώπων όπως ο Αχιλλέας Μπέος;»

Γρίφος η στάση «γαλάζιων» στελεχών στο γάμο ομοφύλων

Υπενθυμίζεται ότι, το καλοκαίρι μιλώντας στο Bloomberg για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

«Ο χρόνος που θα επιλέξουμε να φέρουμε τη σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή, προφανώς είναι μια δική μου απόφαση. Όμως, ισχύει στο ακέραιο αυτό που έχω πει προεκλογικά και μετεκλογικά. Είναι ένα ζήτημα που μέσα σε αυτή την τετραετία, αυτή η κυβέρνηση θα το επιλύσει», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές, αλλά και υπουργοί όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι δεν είναι καθόλου θερμοί ως προς το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο μετατίθεται συνεχώς για το μέλλον, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Related posts

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών

admin

Εφη Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών από αύριο

admin

Φυσικό αέριο: «Στο Ευρωκοινοβούλιο κρυώνουμε, είμαστε σαν τα κρεμμύδια… κατά τα άλλα πλαφόν»

admin

Δένδιας: H Ελλάς ευγνωμονεί τον σμηναγό Τσιτλακίδη και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα

admin

Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 49χρονου στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

admin

«Πυρ ομαδόν» κατά Τουρκίας για το παράνομο τουρκολιβυκό «μνημόνιο»

admin

Μητσοτάκης: Είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές

admin

Γαλάζιο σήμα για μετωπική με Ανδρουλάκη

admin

ΑΠΘ: Η Βιβλιοθήκη θα προχωρήσει λέει η Κεραμέως

admin