Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Μάντζος και Παφίλης ανέβασαν το θερμόμετρο

Το θερμόμετρο στη χθεσινή συνεδρίαση ανέβηκε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι λειτουργεί ως «σανίδα σωτηρίας» της κυβέρνησης, ζητώντας μάλιστα την αναβολή της συνεδρίασης – ιδέα που απορρίφθηκε -, ώστε να συζητηθούν σε επόμενο χρόνο όλες οι προτάσεις που έχουν ή θα κατατεθούν για εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές.

Η μομφή του Μάντζου για «καταφανή μεθόδευση με σκοπό τη συγκάλυψη» προκάλεσε πανδαιμόνιο αντιδράσεων από την πτέρυγα του ΚΚΕ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη να χαρακτηρίζει τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ «αδιάβαστο και απαράδεκτο», ενώ επικαλούμενος την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα του επισήμανε ότι μιλά και για ποινικές ευθύνες, επισημαίνοντάς του: «Σανίδα σωτηρίας εμείς; Ποιοι μιλάτε; Εχουμε φάει λωτούς; Εσείς συγκυβερνήσατε δυο φορές με τη ΝΔ. Εσείς δεν είστε σανίδα σωτηρίας, αλλά υπερωκεάνιο σωτηρίας».

Η λίστα για το προεδρείο

Κυκλοφορούν διάφορα ονόματα για το ποιος θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου σε αυτή την εξεταστική επιτροπή. Μεταξύ αυτών που ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής είναι του Δημήτρη Μαρκόπουλου που ήταν ο εισηγητής της ΝΔ στη χθεσινή συζήτηση, αν και επικρατέστερο από κάποιους είναι το σενάριο ο άνθρωπος που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή πρέπει να είναι νομικός. Στο πλαίσιο αυτό άρχισε να κυκλοφορεί το όνομα του Λάζαρου Τσαβδαρίδη και για εισηγητή του Θάνου Πλεύρη.

Η Ζωή παρούσα στην επιτροπή

Τη συμμετοχή της στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη προανήγγειλε εκ μέρους του κόμματός της η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Θα συμμετέχει αυτοπροσώπως στη διερεύνηση της υπόθεσης και κάποιοι παλαιότεροι βουλευτές θυμήθηκαν τη θητεία της στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τότε, με τις ατέρμονες αντιπαραθέσεις, εκφράζοντας την ευχή να μην επαναληφθούν ανάλογες εικόνες.

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: Οι πρώτες επιλογές για την στελέχωση του κόμματος και την ΚΟ

admin

Λιβύη: Το Προεδρικό Συμβούλιο επιθυμεί φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα – Να εξαλείψουμε τις αιτίες παρεξηγήσεων

admin

Qatargate: Γερμανικό δημοσίευμα εμπλέκει ελληνική εταιρεία σε υπόθεση λόμπινγκ υπέρ του Μαρόκου

admin

Πρώτη επίθεση Κασσελάκη κατά κυβέρνησης για ΑΑΔΕ

admin

Αντιφάσεις

admin

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Να αρθεί το εμπάργκο όπλων από το Ελσίνκι

admin

Η έκδυση του Κασιδιάρη και οι γρίφοι για τους δικαστές

admin

Ο Κρανιδιώτης τρολάρει τον Μπογδάνο για την «πόρτα» από τον Άρειο Πάγο

admin

Ακάρ για Ελλάδα: Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση πέρα από τα 6 μίλια – Μην ψάχνετε για μπελάδες

admin