Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη επίθεση Κασσελάκη κατά κυβέρνησης για ΑΑΔΕ

Το πρώτο σοβαρό επεισόδιο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και νέας ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψαν σήμερα τα πρακτικά της δημόσιας σφαίρας. Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά σκληρά, αμφισβητώντας την κοινοβουλευτική δημοκρατία του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου, στη συνέχεια, να ανταποδίδει τα πυρά.

Αφορμή για τη σφοδρή επίθεση, την οποία εξαπέλυσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, είναι τα περί  “φωτιάς” στο σύστημα που προαναγγέλλει ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω   βίντεο, μιλώντας για πολιτική μέσω ψηφιακών μέσων.

Μέσω του βίντεο, ο κ. Κασσελάκης, παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, θα είναι ένα νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής με ψηφιακά μέσα. Κάνει λόγο κυβερνητικούς βουλευτές «χειροκροτητές» και προσθέτει ότι «σκοπεύουμε να βάλουμε φωτιά στο σύστημα». Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα παράγουν πολιτική, αναφέρει, και αυτό θα γίνεται με ψηφιακά μέσα. Ο ίδιος καλεί τα μέλη του κόμματος να γίνουν μέλος στον isyriza για να διαμορφωθεί ένα κυβερνητικό πρόγραμμα από τώρα.

Δεν έμεινε αναπάντητη αυτή τη  ανάρτηση από το Μέγαρο Μαξίμου. Ήρθε άμεσα και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε τόσο στη χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη όσο και στη σημερινή του ανάρτηση.«Είδαμε ένα βίντεο και νιώθω χρέος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος να πούμε κάποια πράγματα, γιατί χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης και κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στο χώρο και στο εστιατόριο της Βουλής αλλά να μάθει βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μαρίνακης, αφήνει σοβαρές αιχμές και εκτοξεύει πυρά: «οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, και ψηφίζονται από τους βουλευτές που είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους. Υπάρχουν και νομοσχέδια που ψηφίζονται από αυξημένες πλειοψηφίες.Και συνεχίζει κ. Μαρινάκης «δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με την σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας;Πρόσθεσε, πως «νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράσαμε μια ευχή να αποκτήσει η χώρα μας σοβαρή αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια». Με φόντο τη συνέντευξη Κασσελάκη στο Star, τόνισε ότι «η αλήθεια είναι ότι δεν μπορο ύμε να πούμε πολλά η εικόνα μιλάει από μόνη της και δυστυχώς βγαίνουν γρήγορα συμπεράσματα. Θέλουμε να αντιπαρατεθούμε συνολικά και περιμένουμε ρητώς διατυπωμένες πολιτικές θέσεις και προτάσεις» τόνισε.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ μέσω υποκλοπών

Συνέχεια στην αντιπαράθεση δίνει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη η οποία απαντά στον κ. Μαρινάκη ότι η κυβέρνηση έχει θράσος, αναφερόμενη στο θέμα της ΑΑΔΕ και της εκλογής των μελών.

«Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», σημειώνει η κ. Αυγέρη, και προσθέτει «λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών».

Σημειώνεται ότι, χθες,  όπως καταγγέλλουν κόμματα της αντιπολίτευσης – αλλά και με μία σύμπραξη μεταξύ ΝΔ και Ελληνικής Λύσης, πέρασαν, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, οι αλλαγές στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών (ΑΔΑΕ), όπως έγινε και για το ΕΣΡ.

Related posts

Ελληνοτουρκικά: Η «ηρεμία» κράτησε μία ημέρα – Η νέα επίθεση Ερντογάν και τα μηνύματα της Αθήνας

admin

Φίλης: Απαράδεκτη ενέργεια Κασσελάκη η διαγραφή Τζουμάκα

admin

Καραγκούνης για ομόφυλα ζευγάρια: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο – Αν ήμουν υπουργός θα παραιτούμουν

admin

Eνα νεοκλασικό για τον Αλέξη Τσίπρα

admin

Μητσοτάκης: Εφτασε στο Ισραήλ – Θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου

admin

Κασσελάκης: Αυτό είναι το κατηγορητήριο για τον Καραμανλή – Δεσμεύεται να το ψηφίσει ο Μητσοτάκης;

admin

«Γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να ανεχθεί η Ελλάδα να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα»

admin

Ορκωμοσία υπουργών: Τα βουνά του Μητσοτάκη, ο ανασχηματισμός και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

admin

Οικονόμου: «Θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο με διαφάνεια και fair play»

admin