Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ανοδική τροχιά παραμένει η Wall Street – Νέα κέρδη για τους δείκτες

Το θετικό momentum διατηρήθηκε και σήμερα στη

Wall Street

, καθώς η προοπτική όχι μόνο του τέλους του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων από τη Fed, αλλά και της έναρξης των περικοπών τους μέσα στο πρώτο μισό του 2024 έχει αναζωπυρώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον. Αν και οι διακυμάνσεις σήμερα παράμειναν σε μετριοπαθή επίπεδα.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 34.991 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε αύξηση ύψους 0,16% και τις 4.502 μονάδες και ο Nasdaq διευρύνθηκε κατά 0,07% φτάνοντας τις 14.103 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, ωστόσο, οι αποδόσεις των ομολόγων «τσίμπησαν» και πάλι μετά την πολύ μεγάλη υποχώρηση που κατέγραψαν την Τρίτη.

Έτσι, η απόδοση του 10ετούς, που χθες έχασε 18 μονάδες βάσης, ανέβηκε περίπου 8 μονάδες στο 4,529% και του 2ετούς κέρδισε 10 μονάδες στο 4,92%.

Αν και ο δείκτης τιμών παραγωγού που δημοσιεύτηκε σήμερα ήρθε να «κουμπώσει» στα χθεσινά λίαν θετικά στοιχεία από τον δείκτη τιμών καταναλωτή, τα μαντάτα από τις λιανικές πωλήσεις δεν ήταν τόσο καλά.

Οι τιμές παραγωγού για το μήνα Οκτώβριο υποχώρησαν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, που ήταν η μεγαλύτερη πτώση για το δείκτη από τον Απρίλιο του 2020. Μάλιστα, οι αναλυτές στις προβλέψεις τους περίμεναν μικρή άνοδο του δείκτη κατά 0,1%.

Αντιστοίχως σε ετήσια βάση ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 1,3%, πολύ κάτω του 1,9% που περίμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο οι λιανικές πωλήσεις απογοήτευσαν, καθώς μειώθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο μετά το άλμα ύψους 0,9% που είχαν καταγράψει το Σεπτέμβριο.

Από το πολιτικό πεδίο, τα νέα είναι επίσης αισιόδοξα για την αποτροπή της απειλής του shutdown του αμερικανικού δημοσίου, καθώς η χρονική διορία εκπνέει την Παρασκευή.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος, η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε ένα ψήφισμα που δίνει παράταση στη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού μηχανισμού και μάλιστα με αρκετές ψήφους και των Δημοκρατικών, οπότε υπάρχει γενική βεβαιότητα ότι η πρόταση θα περάσει και από τη Γερουσία.

Από εκεί θα πάει στο προεδρικό γραφείο για να επικυρωθεί από τον Τζο Μπάιντεν και να δοθεί και πάλι τέλος στην απειλή, τουλάχιστον μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η νέα παράταση.

Related posts

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Έρχεται «κεραμίδα» μέχρι και 1.000 ευρώ για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίων

admin

Όμιλος RAVENNA: Γιορτάζει τα 20 χρόνια και συνεχίζει με νέα σχέδια και επενδύσεις

admin

Κατώτατος μισθός: Σήμερα η ανακοίνωση της νέας αύξησης – Θα φτάσει στα 830 ευρώ

admin

Τρίτη ημέρα κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Το πρώτο ανοδικό σερί μετά το καλοκαίρι

admin

Σταϊκούρας: Αύριο αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

admin

Smart Readiness Vouchers: 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερ-υψηλές ταχύτητες Internet

admin

Πρόγραμμα «Συν-εργασία»: Διπλή πληρωμή την Πέμπτη, ποιοι πάνε ταμείο

admin

Αποζημιώσεις σε 97 δικαιούχους στις σεισμόπληκτες περιοχές Σάμου και Θεσσαλίας

admin

Handelsblatt: Σημαντική μείωση του χρέους στην Ελλάδα

admin