Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με Σούνακ»

Ατυχές γεγονός χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ακύρωση της συνάντησης με τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επεσήμανε ωστόσο ότι «αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε: «Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου.

Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος. Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε για το θέμα αυτό ότι «αυτό που βρίσκω σημαντικό γιατί ο Παρθενώνας είναι για τον πλανήτη σημαντικός, η επανένωση των Γλυπτών που είναι αίτημα της χώρας έχει βρει – και αυτό το βρίσκω σημαντικό – κατανόηση από την διεθνή κοινή γνώμη και τη Βρετανική. Είναι θέματα που δεν λύνονται αυτόματα, θέλουν τον χρόνο και σε αυτό το πνεύμα περιμένουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα».

Σχετικά με τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Ήθελα να σας ενημερώσω για μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες. Απολύτως συνεπείς με το προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή και εισάγεται στις επιτροπές το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αυτό που προστέθηκε είναι ότι αν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να ζητήσει ο ίδιος φορολογικό έλεγχο τα για τα τελευταία 5 χρόνια. Αποδίδω μεγάλη σημασία στην έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης και τα έσοδα από αυτή την παρέμβαση κατευθύνονται σε υγεία και Παιδεία.

Επίσης, χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε τις παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα για να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα της ατιμωρησίας. Η μάχη κατά της εισαγόμενης ακρίβειας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και οι έλεγχοι όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα θα συνεχίζονται αμείωτοι», τόνισε.

Related posts

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αρνήθηκε να καθήσει δίπλα στην Εφη Αχτσιόγλου σε κινηματογραφικό φεστιβάλ

admin

Από τον «ψυχρό πόλεμο» στη μετωπική σύγκρουση

admin

Ελληνοτουρκικά: Οι προσδοκίες και τα «αγκάθια» μετά τον φονικό σεισμό – Ο ρόλος των ΗΠΑ

admin

Οι «σίγουροι», οι νέοι και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ

admin

Ιωάννης Σαρμάς: Εν αναμονή εντολής για να αναλάβει πρωθυπουργός

admin

Ανδρέας Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ για μένα τελείωσε

admin

Πρώτο διπλωματικό κρας τεστ για τον Κασσελάκη

admin

Τούρκοι αναλυτές: Αιτία πολέμου τα 12 μίλια στην Κρήτη – Βιασμός της κυριαρχίας μας

admin

Μέλος του Τάγματος Αζόφ και ο μασκοφόρος «Αναστάσιος» – Το επίμαχο βίντεο- ντοκουμέντο από τη Βουλή

admin