Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Back to school για εκπαιδευτικούς με δωρεάν online μαθήματα STEM

Το πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων Generation Next του Ιδρύματος Vodafone καλεί εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα να καθίσουν ξανά στα θρανία. Μέσα από μια ευέλικτη και ελεύθερα προσβάσιμη ψηφιακή τάξη, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με εργαλεία STEM, να αναπτύξουν νέες ψηφιακές δεξιότητες και διδακτικές μεθόδους και να κατανοήσουν περαιτέρω το εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρεται μέσα από την πλατφόρμα του προγράμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.vodafonegenerationnext.gr του προγράμματος Generation Next, το οποίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί μπορούν  να παρακολουθήσουν, στον δικό τους χρόνο, έναν κύκλο 7 μαθημάτων. Τα Online Classrooms της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέρονται σε μορφή video, ενώ τα Online Classrooms της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γίνονται live 2 φορές την εβδομάδα και παραμένουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα ακόμη και μετά τη λήξη τους. Με την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος, οι συμμετέχοντες  συμπληρώνουν τεστ αξιολόγησης και λαμβάνουν Πιστοποίηση Generation Next με την υπογραφή του Ιδρύματος Vodafone, του εκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού SciCo και των εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή». 

Οι πρώτοι 50 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και οι πρώτοι 60 της δευτεροβάθμιας που θα αποκτήσουν την Πιστοποίηση Generation Next, θα λάβουν δωρεάν εξοπλισμό Micro:bit Kit και Arduino Kit αντίστοιχα, προκειμένου να πειραματιστούν περαιτέρω με τις νέες γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν από τη συμμετοχή τους στα Online Classrooms.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone δήλωσε σχετικά: «Ενισχύοντας τους εκπαιδευτικούς με νέα εργαλεία και γνώσεις ψηφιακής εκπαίδευσης, τους προσφέρουμε νέους και καινοτόμους τρόπους να συνδεθούν, να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τα παιδιά. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η εκπαίδευση σε επιστήμες STEM από νεαρή ηλικία αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της αυτενέργειας, και της δημιουργικότητας ενώ παράλληλα θέτει γερές βάσεις για το μέλλον».

Related posts

Αύξηση εσόδων 15% στα εννεάηνο για την Upstream

admin

Γ. Καραμουσαλής (Πειραιώς): Οι όροι για βιώσιμο ψηφιακό μετασχηματισμό

admin

Noval Property: Ο Μιχαήλ Παναγής νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Δύο χρόνια EQUALL για μια μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων

admin

Cosmote: 30 νέες υποτροφίες σε πρωτοετείες φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων

admin

Συμμαχία Mytilineos – CIP για ανάπτυξη πλωτών αιολικών πάρκων

admin

Τρ. Πειραιώς: O Χρήστος Μεγάλου στο νέου τύπου κατάστημα

admin

Ενέργεια: Αρχές 2024 οι επιλαχόντες για τους «έξυπνους μετρητές»

admin

Quest: Πώς κάλυψε το «κενό» τζίρου από την πώληση της Cardlink

admin