Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνεχίζεται η δημοσκοπική κατηφόρα για το AfD

Τη χειρότερη επίδοσή της από τον Μάιο του 2023 καταγράφει η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη νέα δημοσκόπηση “Trendbarometer”. Στην ίδια έρευνα αναδεικνύεται η απογοήτευση των πολιτών από τις κυβερνητικές επιδόσεις των Φιλελευθέρων (FDP), αλλά και η απαισιοδοξία τους για την προοπτική νίκης της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL/n-tv, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) εξακολουθεί να προηγείται με 31%, χωρίς μεταβολή των ποσοστών της από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η AfD παραμένει στη δεύτερη θέση και με απώλεια μίας μονάδας περιορίζεται στο 16%. Στο ίδιο ποσοστό βρίσκεται και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), επίσης χωρίς μεταβολή και ακολουθούν οι Πράσινοι, σταθερά στο 12%. Το FDP παραμένει στο όριο του 5%, όσο και η νεοσύστατη Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW).

Στο ερώτημα, ποιο κόμμα είναι περισσότερο έτοιμο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Γερμανίας, το 15% επιλέγει την Χριστιανική Ένωση, το 9% το SPD και το 7% τους Πράσινους, ενώ την AfD προτιμά το 5%. Το 58% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κανένα από τα κόμματα δεν μπορεί πραγματικά να λύσει τα σημερινά προβλήματα της χώρας.

Ενόψει του συνεδρίου του FDP το προσεχές Σαββατοκύριακο, η δημοσκόπηση διερευνά την άποψη των πολιτών για τις μέχρι τώρα κυβερνητικές επιδόσεις του. Μόνο το 14% εκτιμά ότι το FDP προσπάθησε αρκετά να λύσει τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 77% έχει αντίθετη άποψη και μόνο το 26% εκφράζεται θετικά για τον αρχηγό του FDP και υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 50% των ερωτηθέντων αναδεικνύουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως το σημαντικότερο ζήτημα. Μόνο όμως το 35% πιστεύει αυτή τη στιγμή ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο, ακόμη και αν η Δύση της προμηθεύσει επιπλέον στρατιωτικό υλικό. Το 58% έχει πλέον αντίθετη άποψη για την έκβαση του πολέμου. Μεταξύ των υποστηρικτών της AfD το ποσοστό εκείνων που δεν πιστεύουν σε ουκρανική νίκη φθάνει στο 80% και μεταξύ των υποστηρικτών της BSW στο 93%.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο αναστέλει τις συνεδριάσεις του για τα Χριστούγεννα χωρίς να συμφωνήσει στην παροχή νέας βοήθειας στο Κίεβο

admin

Πάουελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αύξησης επιτοκίων – Εφικτή μία “ήπια προσγείωση”

admin

Ο Μπάιντεν εύχεται “καλή επιτυχία” στην ουκρανική αντεπίθεση σταυρώνοντας τα δάχτυλά του

admin

WSJ: Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ιράν για την απειλή βομβιστικής επίθεσης από τον ISIS

admin

Τι δήλωσαν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου αφού ψήφισαν

admin

Ζελένσκι: Η Ρωσία εκμεταλλεύεται την καθυστέρηση της βοήθειας, εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο

admin

Η Σουηδία “κόβει” τη χρηματοδότηση προς την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους

admin

Κίνα: Οι αρχές παροτρύνουν την χορήγηση περισσότερων δανείων για να τονωθεί η οικονομία

admin

Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης – Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση

admin