Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Στάσσης: €300-350 εκατ. τον χρόνο προσθέτει στα EBITDA η Enel Romania

Περί τα 300-350 εκατ. ευρώ επαναλαμβανόμενο EBITDA εκτιμάται ότι θα προσδίδει στον όμιλο της ΔEΗ κατ’ έτος η Enel Romania.

Επί της ουσίας τα πρόσθετα κέρδη από τη στρατηγική εξαγορά της ΔΕΗ θα αρχίσουν να αποτυπώνονται από τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης του 2024, ενισχύοντας σημαντικά το EBITDA της Επιχείρησης.

Όπως έγινε γνωστό χθες από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔEΗ, Γιώργο Στάσση στη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9μήνου, ήδη έχει αναλάβει δουλειά η νέα διοικητική ομάδα, που αποτελείται από υφιστάμενα στελέχη της Enel Romania, εξοικειωμένα με την τοπική αγορά. CEO ορίστηκε ο Alessio Menegazzo, που είχε ενταχθεί στην Enel το 2009.

Διοικητικές ομάδες από την Ελλάδα και τη Ρουμανία έχουν ξεκινήσει στενή συνεργασία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ομαλή ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της Ρουμανίας.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την εξαγορά της Κωτσόβολος, ο κ. Στάσσης ανέφερε ότι τα οφέλη αναμένεται να προέλθουν όχι μόνον από τις πωλήσεις σε τελικούς πελάτες, αλλά και σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αντίστοιχες ανάγκες για αντλίες θερμότητας, φωτοβολταϊκά, ενεργειακά προϊόντα, κλπ. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας προβλέπεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2024.

Ο μάνατζερ της ΔEΗ υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ αποκτά πλέον σταθερότητα, έχοντας ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κλείνει ουσιαστικά ένας πρώτος κύκλος που άνοιξε το 2019 και τα στρατηγικά σχέδια για την επόμενη 5ετία 2023-2027 θα παρουσιασθούν στις 23 Ιανουαρίου 2024 σε Investor Day, στο Λονδίνο. Στη βρετανική πρωτεύουσα έδωσε το επόμενο ραντεβού με τους αναλυτές ο κ. Στάσσης.

Related posts

National Energy: Φωτοβολταϊκοί σταθμοί ισχύος 24MWp στην Ελλάδα

admin

Ηρων: Συμμετέχει σε έξι έργα της Ε.Ε. σε ψηφιακό μετασχηματισμό και ΑΠΕ

admin

Τρόφιμα-ποτά: Σε τέσσερις ασιατικές αγορές 405 συναντήσεις 12 ελληνικών εταιρειών

admin

Επενδύσεις στην παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από την Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος

admin

Intrakat: Προχωρά σε ΑΜΚ έως 8,1 εκατ. ευρώ

admin

Ασφαλιστικές: Δηλώθηκαν 1.629 ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα Οκτωβρίου

admin

Εμπλουτίζει την πλατφόρμα ΕΟΝ με το Marquee TV η Nova

admin

Εξάρχου: Η Ακτωρ θα επεκτείνει την παρουσία της στη Ρουμανία

admin

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έφερε την παραγωγή της Carlsberg στην Ελλάδα

admin