Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται με τα «πράσινα κτίρια» – Ετήσιο Συνέδριο Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας

Νέες επιχειρηματικές και χρηματοδοτικές ευκαιρίες φέρνει η προώθηση της αειφορίας στο δομημένο περιβάλλον. 

Αυτό επισημάνθηκε στο πάνελ «Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Αειφορία» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου Αειφορίας το οποίο διοργάνωσε το Συμβούλιο Αειφόρων κτιρίων Ελλάδας. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις τρέχουσες τάσεις και πρόσφατες εξελίξεις στο δομημένο περιβάλλον, την επιχειρηματική διάσταση της αειφορίας για τα κτίρια, καθώς και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες. Επιπλέον, καλύφθηκαν οι νομικές υποχρεώσεις και τα πρότυπα συμμόρφωσης, ενώ συζητήθηκε εκτενώς η σημασία της ενεργειακής διαχείρισης σε κάθε είδους κτιριακή εγκατάσταση. 

Το εξειδικευμένο πάνελ  που αφορούσε στην “Ενεργειακή Αποδοτικότητα & Αειφορία” συντόνισε ο Κωνσταντίνος Κατσακιώρης, C-Suite Sustainability Consultant, της Schneider Electric, με την ιδιότητα του ως Αναπληρωματικό Μέλος ΔΣ του SBC Greece και πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Προάσπισης. Συμμετείχαν διακεκριμένες εταιρείες από το χώρο της ενέργειας, τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, όπως το Irish Green Building Council και την IFC World Bank.

SBC_Annual_Sustainability_Conference__1_

Στο συγκεκριμένο πάνελ συζητήθηκαν θέματα ενεργειακής διαχείρισης και αποδοτικότητας, ψηφιοποίησης, αειφορίας, προτύπων, υποχρεώσεων, αλλά και χρηματοδοτικές ευκαιρίες.

Ο Γιώργος Δριτσάνος, Secure Power VP South-East Europe της  Schneider Electric, η οποία εξειδικεύεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετέχοντας στο πάνελ, ανέλυσε κατά πόσο η βιωσιμότητα μπορεί να λειτουργήσει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις που αναμένεται να εμφανιστούν στον κλάδο των Data Centers στο άμεσο μέλλον σε σχέση με τη βιωσιμότητα και τη διαχείριση ενέργειας. 

Δήλωσε ότι: «Η βιωσιμότητα είναι ευθύνη προς τον πλανήτη και τις μελλοντικές γενιές, αλλά και μια ευκαιρία προς αξιοποίηση. Καλλιεργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους προμηθευτές. Η ανάπτυξη βιώσιμων προϊόντων και υπηρεσιών μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέες αγορές και να δημιουργήσει ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης». 

Ο κ. Δριτσάνος τόνισε επίσης ότι ο κλάδος των Data Centers αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, όπως τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς επίσης και τη διατήρηση εξειδικευμένου προσωπικού. 

Το ετήσιο συνέδριο Αειφορίας του SBC Greece, απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ακινήτων και των υποδομών στην Ελλάδα και σε κλάδους που αφορούν στο χρηματοπιστωτικό πλαίσιο, τον ασφαλιστικό τομέα και τους θεσμούς σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η  Schneider Electric Greece συμμετείχε δυναμικά ως Annual Gold Sponsor και  είναι η τρίτη χώρα που εκπροσωπείται σαν Μέλος του World Green Building Council, μαζί με το Χονγκ Κονγκ και τον Καναδά. 

Ειδήσεις σήμερα:Βόλος: Πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια το αλκοόλ στο αίμα του οδηγού της μηχανής που παρέσυρε και σκότωσε το βρέφοςΣΥΡΙΖΑ: To μαρτύριο της σταγόνας από την «Ομπρέλα» – Πρώτο κύμα οι 1.300 υπογραφές, στο επίκεντρο οι «ουδέτεροι»Viral γίνεται βίντεο με το πρησμένο μάγουλο του Πούτιν – «Είναι άλλο ένα μπότοξ ή σωσίας του;»

Related posts

Στουρνάρας: Ανάπτυξη 2,3% και πληθωρισμός στο 2,8% φέτος

admin

ΕΦΚΑ: Προς παράταση οδεύει η ρύθμιση των 72 δόσεων

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Με εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 13,4% κινήθηκε η ελληνική οικονομία το γ’ τρίμηνο

admin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή 69 εκατ. ευρώ για άμεσες ενισχύσεις αιτήσεων έτους 2021

admin

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων

admin

Προς συγχώνευση Goody’s, Everest, La Pasteria και Evercat

admin

Δ. Αλεξάνδρου -Π. Γκουβάς- (UBITECH): Οι Έλληνες «γκουρού» της τεχνητής νοημοσύνης που μεταμορφώνουν το δημόσιο (pics)

admin

Ενεργειακή κρίση: Άρνηση και από την Πολωνία να πληρώνει το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια

admin

Πρόεδρος Πρατηριούχων: Τα Χριστούγεννα η βενζίνη θα είναι 20% φθηνότερη από ό,τι το καλοκαίρι

admin