Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Για τις ακροδεξιές πιέσεις Σαμαρά υπεύθυνος είναι ο Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την τροπολογία για την απασχόληση των μεταναστών, που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα τουλάχιστον επί τρία χρόνια, αλλά και γενικότερα για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «το πολιτικό πρόβλημα που έχει προκύψει είναι διπλό: Από τη μια μεριά, με την τροπολογία για τους μετανάστες, ο κ. Μητσοτάκης αυτοδιαψεύδεται και αποδεικνύεται ότι κακώς επένδυσε σε μια φοβική ρητορική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τώρα κάνει ένα ακόμα πισωγύρισμα. Δεν ήταν ειλικρινής, δεν έλεγε την αλήθεια στους πολίτες στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, όπως και όλοι οι συν αυτώ, Γεωργιάδης και λοιποί».

Από την άλλη, προσέθεσε, «εφόσον ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι είναι αντίθετος και δεν θα την ψηφίσει, η ΝΔ εισάγει θέμα κομματικής πειθαρχίας, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, για όλους τους υπόλοιπους βουλευτές εκτός από τον κ. Σαμαρά», υπογραμμίζοντας πως, με αυτό τον τρόπο, «ο κ. Μητσοτάκης κάνει μία σημαντική διάκριση εις βάρος των βουλευτών, παραβιάζοντας την  ισοτιμία των βουλευτών», κάτι που «αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι τόσο ισχυρός πρωθυπουργός και ότι η πολιτική του είναι υποκριτική και ελλιπής».

«Αδυναμία και ασυνέπεια»

«Η αδυναμία και η ασυνέπεια του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται και σε άλλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Και αναφέρθηκε στο γεγονός πως «οκ. Μητσοτάκης πηγαίνει στην Ευρώπη και μιλάει θετικά για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά στην Ελλάδα δεν μπορεί να κυρώσει τις τρεις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία που συνδέονται με την ευρωπαϊκή προοπτική και συνεργασία και είναι και πολύ χρήσιμες και για τα συμφέροντα της Ελλάδας, γιατί του τραβάει το αυτί πάλι ο κ. Σαμαράς».

«Και όλα αυτά, όπως και η πρόσφατη διαφωνία του κ. Σαμαρά με την επίσκεψη Ερντογάν, στηρίζονται σε μία διχαστική γραμμή που στο παρελθόν είχε εκφράσει κεντρικά ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να διεκδικεί την πρώτη θέση στις εκλογές»

Ερωτηθείς για τα δημοσκοπικά ευρήματα που αφορούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε πως «παρά την πολύ μεγάλη κρίση που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και τη δημόσια κουβέντα, δεν θεωρώ ότι υπάρχει καταβύθιση των ποσοστών», προσθέτοντας πως «δεν περιμέναμε τις δημοσκοπήσεις για να δούμε την πολύ κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξάλλου σε πολλές δημοσκοπήσεις δείχνει ότι έχει χαρακτηριστικά που του δίνουν την προοπτική της ανάκαμψης».

«Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια εικόνα της στιγμής, αρκετά χρήσιμη, αλλά δεν είναι πάντοτε η πραγματική εικόνα της κοινωνίας», υπογράμμισε, λέγοντας πως «αυτό που προκύπτει ξεκάθαρα ως ανάγκη είναι η υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να διατυπώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου για την ελληνική κοινωνία και να θέτει στόχους για το συνέδριό του, ώστε να αποτελεί όχι μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και την δύναμη που θα δώσει προοδευτική διέξοδο. Με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα αυτό είναι ρεαλιστικό», εκτίμησε.

Το μήνυμα στους «11» περί ιδεολογικής καθαρότητας

Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κόμμα το οποίο έχει ταυτότητα κυβερνητικής λειτουργίας, ένα κόμμα που θέλει να λύνει προβλήματα του κόσμου στην κυβέρνηση και όχι μόνο να είναι μία αριστερή αντιπολιτευτική φωνή. Προτιμούμε να δίνουμε μία πολιτική διέξοδο στην κοινωνία και όχι να έχουμε ως προτεραιότητα την ιδεολογική καθαρότητα. Και αυτό ήταν και μία από τις διαφορές με κάποια από τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστά, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους «11» της Νέας Αριστεράς.

Όσο για τον πήχη που έβαλε – ψηλά – ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη νίκη στις ευρωεκλογές, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να διεκδικεί την πρώτη θέση στις εκλογές που θα έρθει. Γι’ αυτό και ο Στέφανος Κασσελάκης ορθώς έχει θέσει ως στόχο την πρώτη θέση, γιατί αυτή είναι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Σημείωσε, άλλωστε, πως είναι πλέον «εμφανής η χρεοκοπία των πολιτικών του κ. Μητσοτάκη και απαιτείται να δώσουμε απαντήσεις για τα συμφέροντα της κοινωνίας».

«Θέτουμε πράγματι ψηλά το στόχο και ξέρουμε ότι πρέπει να γίνουν πάρα πολλά για να τον πετύχουμε. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι πρέπει να πετύχουμε για την ελληνική κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας», δήλωσε καταληκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Related posts

ΠΑΣΟΚ: Ζητά νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

admin

Πρόταση δυσπιστίας με δύο αναγνώσεις

admin

«Το ανάκτορο του Φιλίππου στις Αιγές αποδεικνύει τη ελληνικότητα της Μακεδονίας» ανέφερε ο Μητσοτάκης

admin

Τι άκουσαν οι βουλευτές από τους ψηφοφόρους τους

admin

Οι λίστες της Aννας-Μισέλ Ασημακοπούλου άναψαν φωτιές

admin

Φυσικό αέριο: «Στο Ευρωκοινοβούλιο κρυώνουμε, είμαστε σαν τα κρεμμύδια… κατά τα άλλα πλαφόν»

admin

Μεταρρύθμιση και αντιμεταρρύθμιση

admin

ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για Τέμπη: Να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου ημέρα τιμής και μνήμης στη Θεσσαλία

admin

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες»

admin