Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Ανάπτυξη σε «τέσσερα συν ένα» μέτωπα

Στη στρατηγική ανάπτυξης που σχεδιάζει η MIG αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Ευστρατιάδης, στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι:

  • Πρώτον, δεν υπάρχει πρόθεση αποχώρησης της ΜIG από τη θυγατρική εταιρεία ακινήτων στη Σερβία, οι επιδόσεις της οποίας παρουσιάζουν ανοδική τάση και τα αποτελέσματά της εξελίχτηκαν ικανοποιητικά τόσο πέρυσι, όσο και κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, θα υπάρξουν κάποιες πωλήσεις επί μέρους εμπορικών ακινήτων που δεν υπόσχονται τόσο καλές προοπτικές, ενώ θα εξετασθούν και νέες επενδύσεις.
  • Δεύτερον, η απόκτηση ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας που έλαβε χώρα φέτος (εκμισθώνεται με yield γύρω στο 7% και θεωρείται πως έγινε έναντι σαφώς προνομιακού τιμήματος, με αποτέλεσμα να πιθανολογείται βάσιμα πως η ΜIG θα εγγράψει φέτος κέρδη από τη λογιστική αποτίμησή του σε υψηλότερη αξία) δεν συνιστά στρατηγική δραστηριοποίησης της MIG στο χώρο των ακινήτων.
  • Τρίτον, ο εισηγμένος όμιλος έχει ως στρατηγική να επενδύσει σε τέσσερα μέτωπα: Σε μετοχές εισηγμένων εταιρειών, σε ομόλογα (η ΜIG διαθέτει ήδη χαρτοφυλάκιο μετοχών και εταιρικών ομολόγων και συγκεκριμένα στις 31/12/2023 είχε τοποθετημένα 3,978 εκατ. σε μετοχές του ΧΑ και 1,295 εκατ. σε ομόλογα ελληνικών τραπεζών), σε μη εισηγμένες εταιρείες (υπάρχουν σχετικές επαφές-διαπραγματεύσεις, οι οποίες ενδεχομένως κατά το τέλος του έτους οδηγήσουν σε κάποια αποτελέσματα) και σε επιχειρηματικά κεφάλαια (έχουν υπάρξει κάποιες πρώτες συζητήσεις).

Μηδενισμός υποχρεώσεων

Η MIG έχει καταφέρει σε μητρικό επίπεδο να μηδενίσει τις τραπεζικές της υποχρεώσεις (έχουν απομείνει αυτές της θυγατρικής της στη Σερβία), αλλά και να διαθέτει ένα σημαντικό χρηματοοικονομικό χαρτοφυλάκιο μετοχών και ομολόγων, συν κάποια διαθέσιμα. Ωστόσο, η επιδιωκόμενη δραστηριοποίησή της στα τέσσερα προαναφερθέντα μέτωπα θα απαιτήσει προφανώς πρόσθετη χρηματοδότηση, με τη διοίκηση της εταιρείας να μην έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα το πότε και με ποιους εναλλακτικούς τρόπους θα δράσει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ένα ακόμη θέμα που αναμένεται να προκύψει για την ΜIG είναι ο νέος, δρομολογούμενος κανονισμός του Χρηματιστηρίου της Αθήνας που θα απαιτήσει τη διεύρυνση του free float της εισηγμένης εταιρείας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του -.gr ο πρόεδρος της ΜIG Πέτρος Κατσούλας τόνισε πως η εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για το συγκεκριμένο κανονισμό (προφανώς, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει καν εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) ωστόσο σκοπός της εταιρείας είναι να προσαρμοστεί σε αυτόν εντός των χρονικών ορίων που θα προβλεφθούν και να παραμείνει εντός του χρηματιστηρίου, συμπληρώνοντας πως ως διοίκηση δεν μπορεί να πει περισσότερα, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά τους μετόχους.

Related posts

Κρίσιμη μέρα για το Καζίνο Ρίου και τους πιστωτές του

admin

Τους Ορυζόμυλους Μακεδονίας εξαγόρασε η ΒΙΟΖΩΚΑΤ

admin

Υπερτυχερός στα Χανιά κέρδισε €2,7 εκατ. στο νέο Τζόκερ

admin

Νέες πωλήσεις της Τheon Sensors σε Αμερική, Β. Αφρική, Ευρώπη και Αυστραλία

admin

Νέο κατάστημα στην Κέρκυρα από την Praktiker Hellas

admin

«Περιπετειώδης» γενική συνέλευση στη Μουζάκης, εγκρίθηκε ομολογιακό 5 εκατ. ευρώ

admin

NU Aqua-PepsiCo Hellas: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι

admin

ΕΣΕΕ: Ανεξήγητο μπρος-πίσω σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα

admin

Επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στο Grand Hyatt Athens

admin