Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο του UCLA

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) στο χώρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA). Οι δυνάμεις της τάξης πραγματοποίησαν έφοδο στον καταυλισμό που έχει στηθεί εδώ και μέρες στην Πανεπιστημιούπολη, ως διαμαρτυρία υπέρ των Παλαιστινίων.

Η αστυνομική καταστολή στο UCLA σηματοδότησε το τελευταίο σημείο ανάφλεξης της αυξανόμενης έντασης στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, όπου οι διαμαρτυρίες για τη διεξαγωγή του πολέμου στη Γάζα από το Ισραήλ έχουν οδηγήσει σε συγκρούσεις φοιτητών μεταξύ τους και με τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πλάνα του τηλεοπτικού δικτύου στο CNN, η αστυνομία έκανε μεταξύ άλλων χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ διαδηλωτές εμφανίζονται γονατισμένοι στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός. 

Οι διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν αυτοσχέδιες ασπίδες και ομπρέλες, προσπάθησαν να εμποδίσουν την προέλαση των αστυνομικών, χωρίς μεγάλη επιτυχία. 

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, εκτιμάται ότι εντός του καταυλισμού βρίσκονταν 300 έως 500 διαδηλωτές, ενώ άλλοι περίπου 2.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα οδοφράγματα σε ένδειξη συμπαράστασης.

Πριν από την έφοδο, η αστυνομία είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει τους διαδηλωτές με ανακοινώσεις από μεγάφωνα να εκκενώσουν τον χώρο τον πανεπιστημιακό χώρο. 

Related posts

Βουλγαρία: Η κρατική εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού LB Bulgaricum σχεδιάζει να επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της (BTA)

admin

Ρωσία: Ο “έμπορος του θανάτου” Βίκτορ Μπουτ θα είναι υποψήφιος σε περιφερειακή βουλή με το ακροδεξιό LDPR

admin

Γερμανία: Ο Σολτς “προτιμά” τον Τζο Μπάιντεν από τον Τραμπ

admin

Η Γερμανία ξεκινά προσπάθεια ανάπτυξης του διαδόχου του Leopard 2

admin

Η Renault επιμένει… γαλλικά – Επένδυση 300 εκατ. ευρώ για κατασκευή ηλεκτρικών ημιφορτηγών στη βόρεια Γαλλία

admin

Απώλεια καλύμματος κινητήρα επιβατικού αεροσκάφους Boeing 737-800 της Southwest πυροδοτεί έρευνα της FAA

admin

Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ είδε τη Φον ντερ Λάιεν για Μεσανατολικό και πακέτο στήριξης στην Ιορδανία

admin

Γερμανία: Οι μισοί Γερμανοί θεωρούν ότι μετά τις αυξήσεις των επιδομάτων, δεν έχει νόημα να εργαστούν

admin

Eminem: Ζητεί από τον διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών Ραμασουάμι να σταματήσει να “ραπάρει” με τα τραγούδια του

admin