Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμολόγια ρεύματος: Aυτές είναι οι τιμές της «πράσινης» κιλοβατώρας που έδωσαν για τον Ιανουάριο οι πάροχοι

Τη μετάβαση στη μετά τις επιδοτήσεις εποχή με ομαλό τρόπο εξασφαλίζουν τα

νέα τιμολόγια

που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές ενέργειας, ρίχνοντας την

τιμή

της

πράσινης κιλοβατώρας

της

ΔΕΗ

στα 13,6 λεπτά και ακόμη χαμηλότερα στα 12,6 λεπτά για το κυμαινόμενο κίτρινο τιμολόγιο.


Η κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει –τουλάχιστον για το Γενάρη- το στοίχημα των τιμών με σύμμαχο τις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου που διαμορφώθηκαν για τον Δεκέμβριο στα 102,2 ευρώ η μεγαβατώρα και έδωσαν χώρο στις εταιρείες να αποκλιμακώσουν τις τιμές της νέας χρονιάς χωρίς οριζόντια μέτρα στήριξης.





Φυσικά, κερδίζεται προς ώρας η πρώτη μάχη των νέων τιμολογίων και όχι ο πόλεμος καθώς η αγορά θα κάνει τον πρώτο απολογισμό της νέας πολύχρωμης τιμολόγησης το πρώτο τρίμηνο του έτους και με μεγαλύτερη ασφάλεια στο εξάμηνο. 





Από χθες πάντως όσοι καταναλωτές δεν ζήτησαν να μετακινηθούν σε άλλο πρόγραμμα έχουν μεταπέσει στο περιβάλλον των πράσινων τιμολογίων με τις τιμές να διαμορφώνονται σε ένα εύρος

από 13,6 λεπτά έως 17 λεπτά

.


Στο πράσινο τιμολόγιο, με βάση τις επιταγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα μπορούν να παραμείνουν οι καταναλωτές για τουλάχιστον 12 μήνες. Ωστόσο η αγορά προεξοφλεί ότι τα πράσινα τιμολόγια ήρθαν για να μείνουν για πολύ, με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν τα ποσοστά προτίμησης των νοικοκυριών ακόμη και στο 80%. Το θετικό σημείο τόσο για τα πράσινα όσο και για τα κίτρινα τιμολόγια είναι ότι οι μετακινήσεις γίνονται αζημίως κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ελευθερία για τους καταναλωτές.






Με μία ματιά: Οι τιμές για το πράσινο τιμολόγιο





ΔΕΗ:

Τελική χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες 0,13635 ευρώ/kWh και για τις 500 και πάνω 0,14595. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και η έκπτωση 20%, ενώ η τελική τιμή προμήθειας στη νυχτερινή χρέωση διαμορφώνεται στα 0,11155 ευρώ ανά κιλοβατώρα.






PROTERGIA:

Η τελική τιμή διαμορφώνεται στο 0,1426 η κιλοβατώρα με το πάγιο στα τέσσερα ευρώ το μήνα.






ΗΡΩΝ:

Πράσινο τιμολόγιο στα 14,05 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας.






Elpedison:

 0,1706 ευρώ ανά κιλοβατώρα με πάγιο 5 ευρώ.






Volton:

Διαμορφώνεται στα 0,1442 ευρώ ανά κιλοβατώρα με αρχική έκπτωση 20% και 20% έκπτωση συνέπειας.






Φυσικό Αέριο:

Πράσινο τιμολόγιο στα 0,14265 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με πάγιο στα 5 ευρώ.






Ζενίθ:

Πράσινο τιμολόγιο (Power Home Start) στα 0,16947 ευρώ ανά κιλοβατώρα.






Voltera:

Με την έκπτωση βρίσκεται στα 14,39 λεπτά






NRG:

14,1 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας






Αναλυτικά οι τιμές ανά πάροχο




Ας δούμε όμως με ποιες τιμές κάνουν πρεμιέρα στο νέο μοντέλο τιμολόγησης οι πάροχοι ενέργειας με βάση τις ανακοινώσεις των εταιρειών.






Δείτε πίνακα:

reyma-pinakas

- revma-online.gr


Το ειδικό τιμολόγιο της ΗΡΩΝ (Basic Home) προσφέρεται στην τιμή των 14 λεπτών ανά kWh, μαζί με την έκπτωση συνέπειας ενώ χωρίς την έκπτωση, η τελική τιμή είναι 18 λεπτά ανά kWh με πάγιο 5 ευρώ.





Στο πράσινο τιμολόγιο «Protergia Οικιακό Value Special», η τιμή ανέρχεται στα 14,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενσωματώνοντας την έκπτωση συνέπειας στη βασική χρέωση. Χωρίς αυτή, η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 22,2 λεπτά ανά kWh με πάγιο 4 ευρώ.


Για την Elpedison το Ειδικό Οικιακό Τιμολόγιο που ανακοίνωσε παραμονή Πρωτοχρονιάς για όλο το 24ωρο είναι στα 17 λεπτά ανά kWh με πάγιο 5 ευρώ. Αντίστοιχα, για τον Γενάρη, η τιμή της Φυσικό Αέριο έκλεισε στα 14,2 λεπτά ανά kWh, με την έκπτωση συνέπειας και χωρίς την έκπτωση με 17,2 λεπτά ανά kWh και 5 ευρώ πάγιο.


Με 14,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα κάνει «ποδαρικό» η NRG με την έκπτωση συνέπειας. Χωρίς την έκπτωση, η τιμή ανεβαίνει στα 21,6 λεπτά ανά kWh. Το πάγιο είναι 5 ευρώ και υποχωρεί στα 3,5 ευρώ με την έκδοση ηλεκτρονικού λογαριασμού και πάγιας εντολής.





Με χρέωση 16,9 λεπτά προσφέρει το «Power Home Start» η ΖενίΘ, με πάγιο επίσης 5 ευρώ ενώ για την Ελίν, το «Power On! Home Green», κάνει πρεμιέρα με 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ.


Η Volton για τον Γενάρη κλείδωσε τιμή στα 14,4 λεπτά ανά kWh, με έκπτωση 20% της εταιρείας και αντίστοιχη έκπτωση συνέπειας. Χωρίς αυτή η τιμή καθορίζεται στα 16,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.


Ακόμη ανταγωνιστικότερα κινούνται τα κίτρινα τιμολόγια καθώς για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες στο myHome 4all της ΔΕΗ, η τιμή υποχωρεί στα 12,6 λεπτά και ανεβαίνει στα 17,1 λεπτά για μεγαλύτερες καταναλώσεις από τα 500 λεπτά. Για τους νυχτερινούς μετρητές η χρέωση πέφτει στα 10,5 λεπτά με 5 ευρώ πάγιο και έκπτωση 20%.


Στο νέο καθεστώς τιμολόγησης υπάρχει και το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον των μπλε σταθερών τιμολογίων που μέχρι στιγμής διαμορφώνει τις τιμές από τα 18 λεπτά που είναι η υψηλότερη, στα 13,9 λεπτά που είναι η χαμηλότερη νυχτερινή χρέωση που παρέχει το τιμολόγιο της Ελίν. Η αγορά δείχνει πάντως να προετοιμάζεται για ακόμη χαμηλότερες χρεώσεις καθώς υπάρχουν πάροχοι που ακόμη δεν έχουν λανσάρει σταθερά τιμολόγια και «προθερμαίνονται» για εξίσου ανταγωνιστικές τιμές τις επόμενες μέρες.


-

--.gr





Δείτε βίντεο: Τιμολόγια ρεύματος: Aυτές είναι οι τιμές της «πράσινης» κιλοβατώρας που έδωσαν για τον Ιανουάριο οι πάροχοι

Τιμολόγια ρεύματος: Aυτές είναι οι τιμές της «πράσινης» κιλοβατώρας για τον Ιανουάριο






Ειδήσεις σήμερα:





Δείτε βίντεο με τη σοκαριστική στιγμή που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας δέχεται επίθεση με μαχαίρι στον λαιμό





Ρεκόρ στα επείγοντα του νοσοκομείου Τρικάλων: 160 περιστατικά την πρώτη ημέρα του χρόνου





Αποφυλακίζεται ο Όσκαρ Πιστόριους: Το χρυσό… κελί και ο υπόκοσμος που διψά για εκδίκηση για τον φόνο της Ρίβα

Related posts

Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι εκκρεμότητες και τα χρέη του δημοσίου

admin

Σημαντική απόφαση του Ecofin: Eκτός ελλείμματος οι αμυντικές δαπάνες

admin

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Σήμερα η πληρωμή του – Τι πρέπει να κάνετε, εάν δεν σας καταβληθεί

admin

ΑΑΔΕ: Σύμφωνο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Τι περιλαμβάνει

admin

Υπουργείο Οικονομικών: «Ασπίδα» προστασίας για τους δανειολήπτες από τους servicers – «Κούρεμα» οφειλών έως και 28% στον εξωδικαστικό για τους ευάλωτους

admin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως τις 25 Φεβρουαρίου στην παράδοση ξηρής σταφίδας

admin

Άλμα 4% στις τιμές του πετρελαίου, στα 103 δολάρια το μπρεντ

admin

ΕΡΓΑΝΗ: Το 12,4% των εργαζομένων είχαν το 2023 μισθό έως €500 και το 3,6% πάνω από €3.000

admin

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Νέα αύξηση 5% έως 10% στην τιμή τους

admin