Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Εως και 10% ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι λέει το ΙΝΚΑ – Στο «κενό» οι υποσχέσεις Μητσοτάκη

«Έως και 10% ακριβότερο θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με κοινή δήλωση των Μανόλη Χνάρη, Χριστίνας Σταρακά υπευθύνων Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Γιώργου Νικητιάδη υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του κόμματος.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «εμμονικά αρνείται και αδυνατεί να αποκτήσει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα», την ώρα που οι κτηνοτρόφοι έχουν κρούσει τον κώδωνα για ελλείψεις στα αμνοερίφια, που θα ανεβάσουν το ήδη υψηλό κόστος, καθώς και την «απουσία αποτελεσματικών ελέγχων».

«Άγνοια πραγματικότητας έχει ο υπουργός Ανάπτυξης»

«Τα στοιχεία της αγοράς είναι αποκαλυπτικά: Οι εξαγωγές αμνοεριφίων αυξήθηκαν φέτος κατά 20% λόγω του Καθολικού Πάσχα. 85.000 αμνοερίφια και πλέον χάθηκαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών. Ανεπαρκείς έλεγχοι στην αγορά για ακρίβεια και ελληνοποιήσεις. Μείωση κτηνοτρόφων λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής με ό,τι αυτό συνεπάγεται», επισημαίνουν.

Και προσθέτουν πως «η άγνοια της πραγματικότητας οδήγησε τον υπουργό Ανάπτυξης να δηλώσει πως οι τιμές για το αρνί στο ‘Καλάθι του Πάσχα’ θα είναι ίδιες με τις περσινές ή ακόμα χαμηλότερες. Να μας πει πώς θα το καταφέρει και ποια ‘μαγικά’ θα κάνει για να πετύχει τα όσα δηλώνει ο κ. Σκρέκας. Εκτός και αν αυτά τα ‘μαγικά’ συνδέονται με την ανεπάρκεια ελέγχων και τις ελληνοποιήσεις».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα», σημειώνει καταληκτικά η Χαριλάου Τρικούπη.

Related posts

Γρίφος η συνύπαρξη διαρκείας

admin

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης γιατί δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε το δυστύχημα

admin

«Team Jorge»: Να ερευνηθούν άμεσα οι ισχυρισμοί για παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές ζητά η ευρωβουλευτής Σόφι Ιν΄τ Βελντ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα πόσοι είναι οι συνάνθρωποί μας που αγνοούνται

admin

Τουρκικά ΜΜΕ: Σκανδαλώδεις οι δηλώσεις Μητσοτάκη

admin

Επιχείρηση επανεκκίνησης

admin

ΜΕ SMS

admin

Ανδρουλάκης: Να διεξαχθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές

admin

Το ασυμβίβαστο, η υποχρεωτικότητα και η επιστολική ψήφος

admin