Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πανστρατιά καλεί το ΚΚΕ τις οργανώσεις του για τους πλημμυροπαθείς

Συνεδρίασε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η οποία συζήτησε με βάση τις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις σε διεθνές και εσωτερικό επίπεδο, καθώς και για τα καθήκοντα του κόμματος για το επόμενο διάστημα.

Η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε για τη δράση του κόμματος, ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές σε περιοχές της χώρας μας, και την ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων, καλώντας σε πανστρατιά τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Επίσης, ασχολήθηκε με την παρέμβαση του κόμματος στο εργατικό και λαϊκό κίνημα απέναντι στην «αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ», με αιχμή την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, τα επείγοντα ζητήματα της υγείας, της παιδείας, αλλά και «τη μαχητική απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι στο νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας».

 

Κάτοικοι πλημμυρισμένων περιοχών, με παιδιά στους ώμους, εγκταλείπουν τα σπίτια τους

Έτοιμα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε 12 Περιφέρειες

Στις εξελίξεις στην Ευρώπη, όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, «ξεχωρίζει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος παγιώνεται, η αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής σ’ αυτόν μετά τη συνάντηση και την κοινή δήλωση Μητσοτάκη – Ζελένσκι, καθώς και η ‘επανεκκίνηση’ των ελληνοτουρκικών σχέσεων υπό ΝΑΤΟϊκή εποπτεία».

Η Κεντρική Επιτροπή ασχολήθηκε, επίσης, με την τελική προετοιμασία της μάχης των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για τις οποίες ήδη έχουν καταρτιστεί τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε 13 Περιφέρειες και 262 δήμους της χώρας, στα οποία συμμετέχουν 1.284 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και πάνω από 21.000 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Τέλος, ενέκρινε το κάλεσμά της για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023, με σύνθημα, «Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση», για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη», το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Related posts

Αγκάθια και στοιχήματα

admin

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Φτάνουν τις 100 οι αγωγές για την υπόθεση των email

admin

Ομόφυλα ζευγάρια: Τα «βαριά» της χαρτιά ρίχνει η Ν.Δ. για να κάμψει τις αντιστάσεις των διαφωνούντων

admin

Στεφανής για F-35: Πρέπει να κάνουμε το άλμα στο μέλλον δεδομένης της κατάστασης στην Ουκρανία

admin

Επίσκεψη Κασσελάκη στην Κύπρο: Συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

admin

Γιατί ο Μητσοτάκης επιμένει στο «προοδευτικό Κέντρο»

admin

Θα στείλει πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα η Ελλάδα;

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Μπαίνουν φίλτρα για την επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία λέει ο Μητσοτάκης στο Tik Tok

admin