Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Ξενοδοχεία

Καθόλου δεν άρεσε στη Χαριλάου Τρικούπη η πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές (PES), όπως πρότειναν οι Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος, Ζαχαριάδης. Το είπε ο Δημήτρης Μάντζος πως «οι ευρωομάδες συναπαρτίζονται από κόμματα με κοινές αξίες, δεν είναι ξενοδοχεία». Ας υποθέσουμε πως αυτή είναι η επίσημη στρατηγική της Κουμουνδούρου: η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το τηλέφωνο και να διαμαρτυρηθεί. Μπορεί, όμως, εφόσον υπάρξει αντίστοιχο επίσημο αίτημα, να σταματήσει την ένταξη, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες θα χάσουν έδρες στο Στρασβούργο;

Πορτογάλοι σύμμαχοι

Η αλήθεια είναι πως χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, όλα είναι πιο δύσκολα. Το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να βασίζεται μόνο στην πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στις θέσεις που ενδεχομένως δεν ακολουθούν τις επιλογές του PES. Κι αυτό την ώρα που η Χαριλάου Τρικούπη έστειλε τον γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλο, στο συνέδριο των Πορτογάλων Σοσιαλιστών, που επικύρωσε τη νέα ηγεσία του κόμματος που θα διεκδικήσει και πάλι την εξουσία. Ωραία πέρασε ο Σπυρόπουλος στη Λισαβόνα, έκανε και γνωριμίες – μια εξ αυτών τη νέα υπουργό Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Γκονσάλβες, που έχει αναλάβει την κοινωνική στέγαση. Θέμα για το οποίο στα μέσα του μήνα ξεκινάει καμπάνια και το ΠΑΣΟΚ.

Λίστες

Η ευρωπαϊκή παρουσία του Σπυρόπουλου τον βοηθάει και ενόψει ευρωεκλογών, καθώς καλώς εχόντων των πραγμάτων (και με την ευλογία της Κεντρικής Επιτροπής που όταν έρθει η ώρα θα επικυρώσει τη λίστα) θα διεκδικήσει μια θέση ευρωβουλευτή. Το δικό του όνομα έχει σχεδόν «κλειδώσει», δεν είναι όμως το μόνο. Βέβαιη θεωρείται ακόμα η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, ενώ ακούγονται και αυτές των Ηλία Κικίλια, Κώστα Χρυσόγονου και Ελένης Χρονοπούλου. Η πρώτη δόση πρέσινγκ ελπίζουν να αποδώσει καρπούς για έναν ακόμα πρώην υπουργό και για μια δημοσιογράφο.

Διπλή επιθυμία

Μιας και πιάσαμε τις λίστες, στη Νέα Αριστερά αναμένεται να ανακοινώσουν το ερχόμενο διάστημα και το πρόσωπο που θα μπει στη θέση του εκπροσώπου Τύπου. Θα ήθελαν σίγουρα αυτός να είναι κάποιος γνώριμος, που θα συμβολίζει παράλληλα τη στελεχιακή ανανέωση και θα έχει απήχηση σε ένα ευρύτερο κοινό. Ενα τέτοιο πρόσωπο όντως υπάρχει, έχει συζητηθεί πολύ όλο το διάστημα της αναταραχής στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποχώρησε από την εξωκομματική δουλειά του. Το θέμα είναι αν έχει ή θα πει το «ναι». Τι θα διευκόλυνε στ’ αλήθεια; Η παρουσία του να είναι διπλή.

Related posts

Αντιδρούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στη συμφωνία για τα εξοπλιστικά

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε στην Καισαριανή ο Αλέξης Τσίπρας

admin

Εκλογές 2023: Τι ώρα θα βγει το exit poll

admin

Αχτσιόγλου: Από την αριστεία του ΑΠΘ, στο υπουργείο και τη δύσκολη μάχη της προεδρίας

admin

Χατζηδάκης: Τον Ιανουάριο θα καταβληθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις

admin

Ακης Σκέρτσος για φωτιές: Το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο δύσκολο και το πιο θερμό

admin

Η «τριγωνοποίηση» Μητσοτάκη και τα «καμπανάκια» εκ δεξιών

admin

Qatargate: Γερμανικό δημοσίευμα εμπλέκει ελληνική εταιρεία σε υπόθεση λόμπινγκ υπέρ του Μαρόκου

admin

Η Τουρκία και η «ελληνική απειλή»

admin