Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αμφιβολίες για τα επόμενα βήματα της Fed έφεραν κατήφεια στη Wall Street

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας το δυναμικό ράλι του

Nasdaq

είχε καταφέρει να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους δείκτες. Οπότε μετά το χθεσινό ανοδικό… ξέσπασμα, η

Wall Street

δεν έδειξε να έχει σήμερα τις δυνάμεις για να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, ελλείψει και σημαντικών ενθαρρυντικών στοιχείων είτε από το μέτωπο των μάκρο είτε από το πεδίο των επιχειρήσεων.


Εξάλλου, πολλοί επενδυτές κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας τα νέα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού που ελπίζεται να δείξουν και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Fed.





Έτσι, ο

Dow Jones

υποχώρησε κατά 0,42% στις 37.525 μονάδες, ο

S&P 500

διόρθωσε ελαφρά σε ποσοστό 0,15% και τις 4.756 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος έστω και με ανεπαίσθητη άνοδο ύψους 0,09% φτάνοντας τις 14.857 μονάδες.





Στην αγορά ομολόγων αντιθέτως, οι αποδόσεις κινήθηκαν ανοδικά. Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς ανέβηκε κατά 15 μονάδες στο 4,017% έχοντας μάλιστα ενδοσυνεδριακά φτάσει έως και στο 4,053%.


Ειδικά η πορεία της αγοράς ομολόγων αντανακλά την ενίσχυση της ανησυχίας για τα επόμενα βήματα της

Federal Reserve

, καθώς οι προσδοκίες για έναρξη του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων ήδη από την ερχόμενη άνοιξη φαίνεται πως έχουν περιοριστεί.





Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δείκτη FedWatch Tool της CME που καταγράφει τις τάσεις στην αγορά πλέον οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Μαρτίου έχουν κατέβει στο 63,8% από το 79% την περασμένη εβδομάδα.





Μέσα, λοιπόν, στο κλίμα αυτό τα νεότερα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού το Δεκέμβριο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ανακοινώνεται την Πέμπτη και ο δείκτης τιμών παραγωγού μία μέρα μετά, την Παρασκευή. Οι προβλέψεις δε, θέλουν το γενικό δείκτη CPI να καταγράφει ανεπαίσθητη άνοδο από το 3,1% στο 3,2%.


Σε επίπεδο μετοχών η συνεχιζόμενη εκρηκτική άνοδος της Nvidia σε νέα ιστορικό υψηλό βοήθησε τον κλάδο των Big Tech να κρατηθεί σε θετικό έδαφος. Από κοντά και άλλες μετοχές από τις περίφημες «Υπέροχες Επτά», όπως η Amazon και η Alphabet.





Αν και τα σκήπτρα του κλάδου πήγαν στην Juniper Networks που επιδόθηκε σε ένα μίνι ράλι της τάξεως του 22%, μετά τις πληροφορίες της εφημερίδας Wall Street Journal περί επικείμενης εξαγοράς της από την Hewlett Packard. Για τους μέτοχους, ωστόσο, της τελευταίας το deal δεν φαντάζει ελκυστικό, αν λάβουμε υπόψη την πτώση της μετοχής της.





Related posts

Τέλη κυκλοφορίας: Προθεσμία μέχρι τέλος του μήνα – Πώς γίνεται η πληρωμή

admin

H OTOE συμμετέχει σε διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά της λιτότητας

admin

Χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων: Μέχρι πότε υποβάλλονται

admin

Χρηματιστήρια: Απώλειες στις ευρωαγορές – Πτώση και στην Ασία παρά τις δηλώσεις Μπάιντεν για μείωση δασμών με την Κίνα

admin

Εξαιρούνται τα ελληνικά τυριά από τους αμερικανικούς δασμούς

admin

Πώς μια συνάντηση σε γιοτ στις Κάννες οδήγησε σε απάτη $1,8 δισ.

admin

Πώς η κατάρρευση των crypto «πλημμύρισε» την αγορά με Rolex και Patek

admin

Πού κυμαίνονται οι τιμές στα σαρακοστιανά στην λαϊκή αγορά

admin

Fuel Pass – Σταϊκούρας: «Μεγαλύτερη και σε περισσότερους η ενίσχυση» – Τροπολογία στη Βουλή

admin