Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Έρχονται κατασχέσεις περιουσιών για τους επικριτές του πολέμου

Οι Ρώσοι νομοθέτες θέλουν να κατάσχουν την περιουσία ανθρώπων που επικρίνουν τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, εντείνοντας την καταστολή σε βάρος των διαφωνούντων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το σχέδιο νόμου που υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα τη Δευτέρα και υποστηρίχθηκε από τον Πρόεδρο της Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν – ένας στενός σύμμαχος του Πούτιν, όπως αναφέρει το Bloomberg – θα επιτρέψει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών που ανήκουν σε όσους καταδικάστηκαν για διάδοση “ψευδών ειδήσεων” για τον ρωσικό στρατό.

“Όποιος προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία και να την προδώσει πρέπει να υποστεί την τιμωρία που του αξίζει και να αποζημιώσει τη ζημιά που προκλήθηκε στη χώρα σε βάρος της περιουσίας του”, αναφέρει ο Βολοντίν σε δήλωση του στον ιστότοπο της Δούμας.

Άτομα που κατηγορούνται για “δημόσιες εκκλήσεις για διεξαγωγή δραστηριοτήτων που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους” θα μπορούσαν επίσης να χάσουν την περιουσία τους, κάτι που θα μπορούσε δυνητικά να στραφεί κατά ατόμων που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις. 

Οποιοσδήποτε βοηθά διεθνείς οργανισμούς με τους οποίους η Ρωσία έχει διακόψει κάθε δεσμό επίσης θα μπορούσε να να τιμωρηθεί βάσει της νέας νομοθεσίας, αναφέρει το πρακτορείο. 

Το μέτρο προστίθεται σε έναν νόμο που ψηφίστηκε λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, ο οποίος προβλέπει ποινές φυλάκισης και πρόστιμα για “απαξίωση” του ρωσικού στρατού μέσω “ψευδών ειδήσεων”. Πολλοί αντίπαλοι του πολέμου έχουν φυλακιστεί ή έχουν καταφύγει στην εξορία εν μέσω της σκληρότερης καταστολής στη χώρα από την σοβιετική εποχή, καταλήγει το δημοσίευμα του Bloomberg. 

Related posts

Prudential: Αυξημένα τα λειτουργικά κέρδη του α’ εξαμήνου

admin

Βρετανία: Πιθανό το Κρεμλίνο να μη χρηματοδοτεί πλέον τη Wagner

admin

Μπόστιτς (Fed Atlanta): Εκτιμώ πως θα γίνει μια μείωση επιτοκίων στο τέλος του έτους

admin

Αλβανία: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο

admin

ΗΠΑ: Θετική έκπληξη από τις λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο

admin

Ευρωτουρκικές σχέσεις και Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο της συζήτησης Μπορέλ – Φιντάν

admin

Οργή Σαλβίνι κατά Ερντογάν: Αηδιαστικά τα όσα λέει για τη Χαμάς

admin

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι το Crocus City Hall ήταν στόχος

admin

Γερμανία: Κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας αποφάσισε η Miele

admin