Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Θετική έκπληξη από τις λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο

Με αυξητικούς ρυθμούς που ξεπέρασαν τις αισιόδοξες εκτιμήσεις κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η καταναλωτική δύναμη των πολιτών πιθανώς να είναι μεγαλύτερη από ό,τι φοβούνται πολλοί.

Ειδικότερα, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ εμφανίστηκε αυξημένος κατά 0,6% τον Δεκέμβριο μετά την αύξηση κατά 0,3% του Νοεμβρίου, ξεπερνώντας σημαντικά την εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση κατά 0,4%.

Στο πιο στενό μέτρο που εξαιρεί τις πωλήσεις αυτοκινήτων και βενζίνης, ο όγκος των υπόλοιπων λιανικών πωλήσεων παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά επίσης 0,6% για δεύτερο διαδοχικό μήνα, διπλάσια από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές στο 0,3%.

Εξαιρουμένων πέραν αυτοκινήτων και βενζίνης, των οικοδομικών υλικών και των υπηρεσίες εστίασης, ο όγκος των λεγόμενων δομικών λιανικών πωλήσεων εμφάνισε ισχυρή αύξηση κατά 0,8%.

Παράλληλα, οι δομικές πωλήσεις του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν ελαφρώς ανοδικά με τη νέα μέτρηση, σε αύξηση κατά 0,5% έναντι του 0,4% που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Σημειώνεται ότι το δομικό μέρος των λιανικών πωλήσεων θεωρείται ότι ανταποκρίνεται περισσότερο στη συνιστώσα των καταναλωτικών δαπανών του ΑΕΠ των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί περίπου τα 2/3 της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Related posts

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στη Γάζα – Οι πιέσεις, τα αγκάθια και οι κίνδυνοι

admin

Η Ουκρανία λέει ότι κατέρριψε 11 από τα 14 drone που έστειλε η Ρωσία

admin

Η Γερμανία είναι αντίθετη στην αποστολή πυρομαχικών διασποράς στις ουκρανικές δυνάμεις

admin

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Για τις αρχές του 2024 αναβάλλεται η συζήτηση για την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου

admin

Συρία: Η αμερικανική κατοχή του συριακού εδάφους “δεν μπορεί πια να συνεχιστεί”

admin

Πούτιν: Η σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστινίων δείχνει την αποτυχία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

admin

Ο Πούτιν δεν θέλει να σταματήσει στην Αβντίιβκα – Ζήτησε καλή προετοιμασία για μελλοντικές μάχες

admin

Η Τουρκία και τα συμφέροντα των Αράβων στο Κέρας της Αφρικής

admin

Παραμένει το αδιέξοδο στα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

admin