Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Exxon Mobil: Βουτιά 28% στα κέρδη στο α’ τρίμηνο

Κέρδη που ωστόσο ήταν κατά 28% μικρότερα από  πέρυσι για το α’ τρίμηνο η Exxon Mobil καθώς ο κλάδος δέχτηκε πιέσεις από την κατάρρευση των τιμών του φυσικού αερίου. 

Συγκεκριμένα, τα κέρδη ανήλθαν στα 2,06 δολάρια ή 8,22 δισ. δολάρια ανά μετοχή με τους αναλυτές της LSEG να αναμένουν 2,20 δολάρια ανά μετοχή. Πέρυσι την αντίστοιχη περσινή περίοδο τα κέρδη ήταν στα 11,43 δισ. δολάρια ή 2,79 δολάρια ανά μετοχή. 

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 83,08 δισ. δολάρια έναντι 86,56 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές έκαναν πρόβλεψη για 78.35 δισ. δολάρια. 

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί περισσότερο από 16% φέτος και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 32%, αλλά το ράλι δεν έχει ευνοήσει την Exxon λόγω των αντίξοων ανέμων σε άλλα μέρη του κλάδου. Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν πέσει κατακόρυφα κατά 37% φέτος και τα περιθώρια διύλισης είναι χαμηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Ο τομέας των χημικών προϊόντων της εταιρείας σημείωσε κέρδη υπερδιπλάσια στα 785 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 371 εκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Related posts

ΗΠΑ: Βομβαρδισμοί αντιποίνων σε Ιράκ και Συρία – Ο απολογισμός της επίθεσης

admin

Ουκρανία: Κατέρριψε 16 από 30 ρωσικά drones

admin

VISA: Οι έξι τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024 στον κλάδο των πληρωμών παγκοσμίως

admin

Βουλγαρία: Η χώρα αποκτά φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση έπειτα από αδιέξοδο δύο και πλέον ετών

admin

Οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν στο Ισραήλ: Η μελλοντική προβλήτα στη Γάζα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χερσαία μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

admin

Κομισιόν: Κοινός ευρωπαϊκός χώρος δεδομένων για τον τουρισμό

admin

Φινλανδία: Κλείνει τα σύνορά της με τη Ρωσία για δύο εβδομάδες

admin

Γάζα: Πάνω από 12.000 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο στη Ράφα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

admin

Ο Πούτιν εμφανίστηκε σε συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία – Τι είπε για τις προσαρτημένες περιοχές

admin