Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας της Αλβανίας ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, που είχε διορίσει ο Έντι Ράμα, για κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με το himara.gr, σε ανακοίνωσή της η Ειδική Εισαγγελία αναφέρει ότι ο Γκόρο, με την ιδιότητα του δημάρχου, διαβίβασε στους αρμόδιους φορείς πλαστά έγγραφα για εγγραφή έκτασης γεωργικής γης του Δημοσίου, υπέρ ιδιωτικού φορέα.

Η εν λόγω έκταση γης έχει αλλοτριωθεί υπέρ ιδιωτικού φορέα,  αφαιρώντας την από το κράτος, ενώ η απαλλοτρίωση αυτή συνοδεύτηκε παράνομο οικονομικό όφελος για τον έτερο υπό διερεύνηση πολίτη, τον Stavri Mëhilli.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία,  ο Γκόρο κατηγορείται και για άλλη υπόθεση, όπου σε συνεργασία με τον άλλο υπό ανάκριση υπήκοο J.B., προχώρησε με συγκεκριμένες ενέργειες στην καταγραφή αγροτικής έκτασης 5080 τμ, επικαλύπτοντάς την με άλλο ακίνητο που ανήκει στο κράτος.

Ο Γκέργκι Γκόρο υπήρξε τρεις θητείες στο τιμόνι του δήμου Χιμάρας και μετά από τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023 ασκεί χρέη δημάρχου, αντικαθιστώντας τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και δικασμένος από το Ειδικό Πρωτοδικείο Τιράνων, σε δύο χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς στην προεκλογική περίοδο.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, ο Φρέντι Μπελέρη είχε ασκήσει μήνυση σε βάρος του Γκόρο στην Ειδική Εισαγγελία για την Πάταξη της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα. Τον κατηγορούσε για κατάχρηση αξιώματος.

Η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι για την ίδια υπόθεση εξέδωσε άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης που αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες ώρες.

Related posts

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν προσφυγικό καταυλισμό και σκότωσαν τουλάχιστον 50 άτομα, λένε οι Παλαιστίνιοι

admin

Βρετανία: Πολλά δρομολόγια της Eurostar ματαιώθηκαν λόγω πλημμύρας στις σιδηρογραμμές κοντά στο Λονδίνο

admin

Συνετρίβη αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος σε εκπαιδευτική πτήση στην Ανατολική Μεσόγειο – Πέντε νεκροί

admin

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος που απαγορεύει την οπλοφορία στους περισσότερους δημόσιους χώρους δεν είναι αντισυνταγματικός

admin

Γ. Κεφαλογιάννης: Η στρατιωτική θητεία να μετατραπεί σε παραγωγική περίοδο με απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων

admin

Εννέα οι νεκροί από το ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά της Μάλτας

admin

Οι απαντήσεις της UBS στα 10 “καυτά” ερωτήματα των επενδυτών – Πού εντοπίζονται ευκαιρίες στις αγορές

admin

Μεσανατολικό: Τουλάχιστον 24 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζα

admin

Google: Απέλυσε 28 εργαζομένους που ζητούσαν ακύρωση μιας σύμβασης με το Ισραήλ

admin