Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν προσφυγικό καταυλισμό και σκότωσαν τουλάχιστον 50 άτομα, λένε οι Παλαιστίνιοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:06

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

تغطية صحفية: مشاهد جديدة من مجزرة جباليا. pic.twitter.com/poYK3nJy6i

— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) October 31, 2023

Ο βομβαρδισμός, του οποίου ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ βαρύτερος σύμφωνα με το υπουργείο, κατέστρεψε “τουλάχιστον 20 κτήρια” μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

تغطية صحفية: صور جديدة.. دمار هائل ومئات الشــهداء والجرحى بتدمير الاحتلال لحي سكني في مخيم جباليا. pic.twitter.com/oH2U0QlIDa

— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) October 31, 2023

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε άμεσα απάντηση.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Αλ-Τζαζίρα ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Τανκ και τεθωρακισμένα των Ισραηλινών προωθούνται στη Γάζα

Τανκ και τεθωρακισμένα οχήματα κινούνται σταθερά προς την πόλη της Γάζας, όπου ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι η Χαμάς έχει ένα δίκτυο σηράγγων που χρησιμοποιείται ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου.

Ο χάρτης δείχνει τις τελευταίες μάχες στη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν διεισδύσει στις βόρειες γειτονιές της πόλης της Γάζας – και ότι υπάρχουν τεθωρακισμένα οχήματα και στους δύο κύριους δρόμους βορρά προς νότο. Ο ένας πηγαίνει κατά μήκος της ακτής από τα βόρεια της πόλης της Γάζας και ο άλλος διασχίζει τη μέση της Λωρίδας προς τα νότια της πόλης.

Listen to IDF International Spokesperson Lt. Col. Richard Hecht explain the current situation in Gaza.

“We have hostages inside Gaza, we can’t forget that…Has the Red Cross met these people? Have they gone to see them?” pic.twitter.com/JyyqdMgbVG

— Israel Defense Forces (@IDF) October 31, 2023

Αυτό που είναι ασαφές τώρα είναι τι θα μπορούσε να συμβεί στους αμάχους. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν εισακούσει την έκκληση του ισραηλινού στρατού να μετακινηθούν από το βόρειο μισό της Λωρίδας της Γάζας νότια. Τώρα φαίνεται ότι εκείνοι στην Πόλη της Γάζας θα μπορούσαν να κολλήσουν εκεί.

Τα ισραηλινά στρατεύματα δίνουν “σκληρές μάχες” εναντίον της Χαμάς

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν την Τρίτη ότι τα στρατεύματα συμμετείχαν σε “σκληρές μάχες κατά των τρομοκρατών της Χαμάς βαθιά στη Γάζα”, καθώς στρατιώτες και τανκ προωθούνται περαιτέρω στη Λωρίδα εν μέσω του πολέμου εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας. Ο στρατός είπε ότι οι χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν αρκετές θέσεις της Χαμάς και ομάδες κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων. Σύμφωνα με το IDF, τα στρατεύματα έχουν σκοτώσει δεκάδες τρομοκράτες εν μέσω των συγκρούσεων σε αστικές περιοχές, ενώ έχουν κατασχέσει και όπλα.

Over the last day, during ground operations:

🔻Numerous Hamas terrorists have been eliminated.

🔻The IAF struck terrorist targets and infrastructure.

🔻IDF combat forces struck approximately 300 targets, including:

• Anti-tank missiles posts.



• Rocket launch posts.


•… pic.twitter.com/RymFDCFrw1

— Israel Defense Forces (@IDF) October 31, 2023

Το IDF δεν παρείχε νέες πληροφορίες για πιθανές απώλειες από το Ισραήλ.

Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι σκότωσε τον διοικητή του τάγματος Μπεΐτ Λαχίγια της Χαμάς, Νισάμ Αμπού Αζίνα, σε αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

“Δεκάδες τρομοκράτες” σκοτώθηκαν στη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Στην τελευταία του επιχειρησιακή ενημέρωση, το IDF αναφέρει ότι οι δυνάμεις του “χτύπησαν ένα φυλάκιο των τρομοκρατών της Χαμάς στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας” τις τελευταίες ώρες.

IDF Υποστράτηγος Γιάρον Φίνκελμαν
Ο αρχηγός της Νότιας Διοίκησης του IDF, Υποστράτηγος Γιάρον Φίνκελμαν (κέντρο), εμφανίζεται στη Λωρίδα της Γάζας, 30 Οκτωβρίου 2023. (IDF)

Αναρτώντας βίντεο από τις ισραηλινές δυνάμεις στο έδαφος στη Γάζα, ο IDF λέει επίσης ότι τα στρατεύματά του έχουν:

• Σκοτώσει “δεκάδες τρομοκράτες”


• Καταστράφηκαν θύλακες εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων


• Εξουδετερώθηκαν θέσεις εκτόξευσης και παρατήρησης πυραύλων


• Κατασχέθηκαν “πολύς οπλισμός” – συμπεριλαμβανομένων όπλων και βομβών

Επιπλέον, ο στρατός είπε ότι “σκληρές” μάχες σημειώθηκαν “βαθιά” μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

“Μόνο νίκη”

Καθώς οι μάχες συνεχίζονταν, οι IDF δημοσίευσαν μια ραδιοφωνική ηχογράφηση του αρχηγού της Νότιας Διοίκησης, Υποστράτηγος Γιάρον Φίνκελμαν, λέγοντας στα στρατεύματα που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας ότι δεν μπορεί να υπάρξει “κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη”.

“Σταθμοί της Νότιας Διοίκησης, ο διοικητής μιλάει. Εξαπολύουμε επίθεση στη Χαμάς και τις τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας. Ο στόχος μας είναι ένας, η νίκη. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα είναι η μάχη, πόσο δύσκολη, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη”, είπε ο Φίνκελμαν.

“Θα πολεμήσουμε επαγγελματικά και δυναμικά υπό το πρίσμα των αξιών του Ισραηλινού Στρατού στις οποίες ανατράφηκαν. Ο επικεφαλής ανάμεσά τους είναι προσκολλημένος στην αποστολή και αγωνίζεται για τη νίκη”, είπε.

Η Χαμάς λέει ότι σκότωσε 

Τουλάχιστον 8.525 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 8.525 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.542 παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 2.187 γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί από τις 7 Οκτωβρίου. Ο προηγούμενος απολογισμός που δημοσιεύθηκε χθες ήταν 8.306 νεκροί.

Όπως ανέφερε ο Ασράφ Αλ-Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, 130 μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 15 νοσοκομεία και 32 κέντρα υγείας είναι εκτός λειτουργίας.

Βρέφη σε κίνδυνο θανάτου από αφυδάτωση στη Γάζα

O ΠΟΥ λέει ότι υπάρχει κίνδυνος “καταστροφής της δημόσιας υγείας” στη Γάζα.

Και μια άλλη υπηρεσία του ΟΗΕ, η Unicef, η οποία εστιάζει στα παιδιά, λέει ότι οι θάνατοι βρεφών που προκαλούνται από αφυδάτωση είναι “μια αυξανόμενη απειλή”.

Η Γάζα έχει μόνο το 5% της κανονικής ημερήσιας παραγωγής νερού της, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζέιμς Έλντερ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Πρόσθεσε ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν από την κατανάλωση αλμυρού, μη επεξεργασμένου νερού.

Related posts

Η Ιαπωνία καταδικάζει τις εκτοξεύσεις ρουκετών και τις διασυνοριακές επιθέσεις στο Ισραήλ

admin

Πολωνία: Τέλος στους συνοριακούς ελέγχους με τη Σλοβακία

admin

Η Ονδούρα ανοίγει πρεσβεία στην Κίνα μετά τη διακοπή των σχέσεων με την Ταϊβάν

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία Α. Μπλίνκεν – Κ. Μητσοτάκη: Κοινός στόχος η προώθηση της σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο

admin

Ιράκ: Οι Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ κατηγορούν τις ΗΠΑ για τα πλήγματα που διεξάγουν στη χώρα

admin

Μετά το “ΟΚ” Ερντογάν, ο Σιγιάρτο υπόσχεται “κυρίαρχη απόφαση” της Ουγγαρίας για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Βρετανία: Η Ρωσία εξακολουθεί να εξαρτάται από μισθοφόρους στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας

admin

Η Ουάσινγκτον αξιολογεί τις ρωσικές καταγγελίες για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν

admin

Στόλτενμπεργκ: Κάλεσμα στη Σερβία να επιστρέψει στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ

admin