Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένη ανάρτηση Δραγασάκη σε Κασσελάκη: «Διάβασε, μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα»

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Δραγασάκη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη του στο MEGA για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το «μαξιλάρι» των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το «μαξιλάρι» του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Με αφορμή αυτή την ατάκα, ο Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε μία οργισμένη ανάρτηση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εγκαλώντας τον, μεταξύ άλλων, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα».

Μάλιστα, τον συμβουλεύει να μην εκτίθεται και να μη δίνει λαβή στη Νέα Δημοκρατία «με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου».

Η ανάρτηση του Γιάννη Δραγασάκη

Πρόεδρε, σήμερα είπες “Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου”.

Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:

• Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.

Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν “μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή” που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.

• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.

Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

Related posts

Στον Λευκό Οίκο στις 4 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Πλεύρης-Μαγιορκίνης: Αντίθετοι με την πολιτική της Σαγκάης – Θα βρεθούν γρήγορα σε αδιέξοδο

admin

Εκλογές 2023: Συνεδριάζει σήμερα η Διακομματική Επιτροπή

admin

Ελλάδα για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν

admin

Σήμερα το πρώτο κρας τεστ του Κασσελάκη με την Ομπρέλα και τους υποστηρικτές της Αχτσιόγλου

admin

Δένδιας: Στα 2 δισ. ευρώ το κόστος των θόλων αεράμυνας της χώρας

admin

Δεν βλέπουν τρικυμία στο Αιγαίο λόγω Γάζας

admin

Προστασία της Πάρνηθας και μέσω τεχνητής νοημοσύνης

admin

Συγκροτείται οργανωτικά η Νέα Αριστερά – Διοργανώνει πανελλαδική συνεδρίαση στελεχών

admin