Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Ρώμη φέρεται να έκανε ύποπτες αναλήψεις 4 εκατ. ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς της

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τους τελευταίους μήνες η πρεσβεία της Ρωσίας στη Ρώμη έκανε αναλήψεις περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς της. Η εφημερίδα προσθέτει ότι “χτύπησε καμπανάκι” στην Τράπεζα της Ιταλίας, η οποία πληροφόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και την αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου.

“Η κίνηση αυτή δεν δικαιολογείται από τις οικονομικές κυρώσεις, δεδομένου ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πρεσβειών δεν υπέστησαν ιδιαίτερους περιορισμούς”, γράφει η La Repubblica.

Παράλληλα, προσθέτει ότι “το ενδεχόμενο να έπρεπε να πληρωθούν σε μετρητά οι εργαζόμενοι της πρεσβείας δεν πείθει και ότι “η πιο ανησυχητική, και ίσως πιο ρεαλιστική περίπτωση, είναι να πρόκειται για χρήματα που σχετίζονται με μια πολυπλοκότερη στρατηγική, η οποία προβλέπει τη συλλογή και διοχέτευση πληροφοριών”.

Η ιταλική εφημερίδα γράφει επίσης ότι μέρος του τεράστιου αυτού ποσού, μπορεί να χρησιμοποιήθηκε “για να πληρωθούν “ινφλουένσερς”, με στόχο να στηρίξουν τις θέσεις του Κρεμλίνου και να επηρεάσουν την ιταλική κοινή γνώμη” αλλά και να υπήρξαν και άτομα, ενδεχομένως, στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων, που μπορεί να αποκάλυψαν -έναντι χρηματισμού- ευαίσθητες πληροφορίες. Για παράδειγμα, σχετικά με νέα όπλα.

Related posts

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία της Μολδαβίας

admin

Προειδοποιεί ο στρατός του Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ “σέρνει τον Λίβανο στον πόλεμο”

admin

Β. Ζελένσκι: “Να προετοιμαστεί” η χώρα για ρωσικά πλήγματα τον χειμώνα

admin

Καθιέρωση κατώτατου μισθού στην Ιταλία πρότεινε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης

admin

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί για “σωρεία λαθών” τις δυνάμεις ασφαλείας στην υπόθεση της σφαγής του Ουβάλντε

admin

Το Διεθνές Δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση για έκτακτα μέτρα στη Γάζα στην υπόθεση γενοκτονίας σε βάρος του Ισραήλ την 26η Ιανουαρίου

admin

Πορτογαλία: Ο πρόεδρος ντε Σόουζα θα απευθύνει διάγγελμα έπειτα από διένεξη με τον πρωθυπουργό

admin

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε ρωσικό πλήγμα στη Χερσώνα

admin

Κομισιόν: Συμφωνία με 5 χώρες της ΕΕ για τη διαμετακόμιση των ουκρανικών σιτηρών

admin