Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα το πρώτο κρας τεστ του Κασσελάκη με την Ομπρέλα και τους υποστηρικτές της Αχτσιόγλου

Σήμερα Τετάρτη, το απόγευμα, η (προγραμματισμένη) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον για πολλούς λόγους.

Καταρχάς είναι η πρώτη φορά που συγκαλείται υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος μάλιστα θα συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη από την Νέα Υόρκη.

Και η καθυστέρηση της σύγκλησης των κομματικών οργάνων – θυμίζουμε πως έχει προς το παρόν συγκληθεί μόνον το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ήταν ως τώρα ένα σημείο τριβής της νέας ηγεσίας με το νέο μπλοκ της μειοψηφίας.

Οι διαφορετικές αναγνώσεις

Η ΠΓ γίνεται στον απόηχο της ολοκλήρωσης των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κι εδώ το ενδιαφέρον είναι μεγάλο αφού όπως φάνηκε δεν ήταν ως τώρα ακριβώς ενιαίος ο τρόπος που διάβασαν τα αποτελέσματα όλα τα στελέχη του κόμματος.

Κάποιοι είδαν στο πλήγμα στην ΝΔ και στις κεντροαριστερές νίκες έναν παράγοντα επιτάχυνσης κοινού βηματισμού των κομμάτων της Αριστεράς – Κεντροαριστεράς, κάποιοι ακόμη θεωρούν πως οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει λόγω και της σκληρής στάσης Ανδρουλάκη.

Όπως και νά’ χει, το σε τι πολιτική αποτίμηση θα προβεί η ΠΓ θα είναι ενδεικτική του τρόπου που θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 9 Ιουνίου και τον μεγάλο σταθμό των Ευρωεκλογών.

Κείμενο κριτικής

Η ΠΓ όμως δεν έχει ενδιαφέρον μόνον για τα παραπάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Ομπρέλας (Σκουρλέτης κ.ά) που είναι και μέλη του οργάνου, θα καταθέσουν κείμενο συνολικής πρώτης κριτικής προς την ηγεσία. Δεν θα είναι απλώς ένα οργανωτίστικο κείμενο που θα υπενθυμίζει την δυσφορία τους για την απενεργοποίηση της κομματικής λειτουργίας ή για την μετάθεση του συνεδρίου στις καλένδες του 2024.

Θα είναι – σύμφωνα με πληροφορίες του in– και ένα κείμενο εν συνόλω πρώτης πολεμικής αντιπαράθεσης που θα κωδικοποιεί και αποτιμήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μέχρι και για την ετεροβαρή στάση του κόμματος – όπως σημειώνουν- στην κρίση στο Ισραήλ.

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών θα επιτείνουν αυτή την κουβέντα και οι της Ομπρέλας θα πιέσουν για πιο σκληρή γραμμή στις τακτικές του κράτους του Ισραήλ και χωρίς να παραιτούνται της δικής τους παραδοσιακής ειρηνευτικής γραμμής.

Με την εν λόγω κίνηση δεν θα συντάσσονται – επίσης σύμφωνα με πληροφορίες- τα στελέχη της ΠΓ που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου (Ηλιόπουλος, Χαρίτσης κ.ά.) αλλά και οι τελευταίοι φαίνεται πως θα θέσουν μια σειρά ζητημάτων προς την ηγεσία.

Θα είναι ένα πρώτο κρας – τεστ του Κασσελάκη με το μπλοκ της μειοψηφίας σε περιβάλλον οργάνου και όχι στο πεδίο του fb ή εμμέσως στα πεδία των κοινωνικών δικτύων που είδαμε αυτές τις ημέρες να αλληλοεκτοξεύονται βολές στελεχών όλων των τάσεων.

Θα είναι δε και μια κρίσιμη ΠΓ αφού θα δείξει έναν πρώτο οδικό χάρτη για το συνέδριο του κόμματος, αλλά και την ΚΕ που προφανώς θα προηγηθεί.

Πιθανώς θα είναι και ο πρώτος δείκτης του αν το ρήγμα στο εσωτερικό έχει βαθύνει ανεπούλωτα.

Related posts

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες – Τι είπε για τα αιτήματά τους

admin

Διπλή καμπάνια από το Μέγαρο Μαξίμου για το εκλογικό τεστ του Ιουνίου

admin

ΠΑΣΟΚ: Με υπόμνημα στον Αρειο Πάγο ζητά να μην συμμετάσχουν οι Σπαρτιάτες στις ευρωεκλογές

admin

Κυπριακό: Σε εξελίξεις μετά τις εκλογές στην Τουρκία προσβλέπει ο Χριστοδουλίδης

admin

Μεταστροφές, θερμά επεισόδια και νέο μασάζ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο εβδομαδιαίος απολογισμός της κυβέρνησης

admin

Σε ταραγμένα νερά η Ν.Δ. μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου – Κομμένη στα τρία η «γαλάζια» παράταξη

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπε ο Κασσελάκης για τον πόλεμο που δέχεται, το debate και τα… μαχαιρώματα

admin

Γεωργιάδης: Άσχετος ο Κασσελάκης – Μεγάλη επιτυχία η επενδυτική βαθμίδα

admin