Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ιμάμογλου, σε αντίθεση με τον Ερντογάν, δηλώνει: Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, κεμαλιστής πολιτικός αντίπαλος του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλεσε την παλαιστινιακή ισλαμιστική Χαμάς “τρομοκρατική οργάνωση” και ανέφερε ότι η Τουρκία είναι “βαθιά λυπημένη” για τη σφαγή Ισραηλινών αμάχων από ενόπλους της οργάνωσης την 7η Οκτωβρίου, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

“Οποιαδήποτε οργανωμένη δομή η οποία πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες και σκοτώνει μαζικά ανθρώπους, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από εμάς”, σημείωσε.

ראש עיריית איסטנבול אקרם אימאמאולו ל-CNN: “חמאס ביצע מתקפה בישראל שהעציבה אותנו למדי. אנו מחשיבים כל מבנה שרוצח אנשים כארגון טרור”@RamEliBrandts pic.twitter.com/cMPFzc8ln9

— כאן חדשות (@kann_news) April 28, 2024

Ο κ. Ιμάμογλου προσέθεσε ότι παρόμοια εγκλήματα συμβαίνουν και κατά Παλαιστινίων και κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Η νίκη του Ε. Ιμάμογλου στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου σηματοδότησε τη χειρότερη ήττα για τον Ερντογάν και το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξής (AKP) του στις δύο και πλέον δεκαετίες που βρίσκονται στην εξουσία και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια στροφή στο πολωμένο πολιτικό τοπίο της χώρας.

Η τουρκική κυβέρνηση υπό τον Ερντογάν υποστηρίζει ανοιχτά τη Χαμάς, καταγγέλλει το Ισραήλ για την επίθεσή του ενάντια στην οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας και έχει καλέσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ο Τ. Ερντογάν έχει παρομοιάσει τις τακτικές του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου με εκείνες του Αδόλφου Χίτλερ και έχει αποκαλέσει το Ισραήλ “τρομοκρατικό κράτος” λόγω της επίθεσης του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Related posts

Ο ισραηλινός στρατός έχει ανακαλύψει 800 φρεάτια από σήραγγες της Χαμάς κάτω από τη Γάζα

admin

Ουκρανία: Δύο αδέλφια 10 και 16 ετών σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ

admin

Βραζιλία: Στόχος αστυνομικών εφόδων ο γιος του Μπολσονάρου

admin

Ο Τζάστιν Τριντό παρατείνει τη διαμονή του στην Ινδία εξαιτίας βλάβης στο αεροσκάφος του

admin

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή ουκρανικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

admin

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον υπεύθυνο εκτόξευσης ρουκετών της Χαμάς στη Συρία

admin

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προαναγγέλλει την απέλαση 1.000 Ερυθραίων που συμμετείχαν σε αιματηρά επεισόδια με αστυνομικούς

admin

ΟΗΕ: 18 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

admin

ΗΠΑ: Το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει κάθε μέτρο ώστε να διακρίνει τους Παλαιστίνιους αμάχους από τους μαχητές της Χαμάς

admin