Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοι οι λόγοι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Iris Apfel

Στο πλούσιο και συχνά πολυεπίπεδο τοπίο της μόδας, κάποιοι άνθρωποι εμφανίζονται όχι μόνο ως διαμορφωτές της αλλά ως εκπρόσωποι των τάσεων, επαναπροσδιορίζοντας και προσαρμόζοντας την ίδια την έννοια του στυλ στα δικά τους μέτρα και σταθμά. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Iris Apfel, η γυναίκα που εξέφρασε την ατομικότητα και την δημιουργικότητά της, χρησιμοποιώντας την αυτοέκφραση και κυρίως το προσωπικό ύφος της σε ό,τι έκανε. Γνωστή για το επιδεικτικό και φανταχτερό της στυλ, η Apfel προκάλεσε τον ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας και του interior design υπερβαίνοντας τα συμβατικά όρια.


Γεννημένη το 1921 στο Queens, της Νέας Υόρκης, η παιδεία της έθεσε τα θεμέλια για το πολύχρωμο και πλουραλιστικό της ταξίδι. Η μικρή Iris εκτέθηκε στον κόσμο της μόδας μέσω της μπουτίκ της μητέρας της, Sadye, όπου έμαθε να εκτιμά τα μοναδικά και εκλεκτικά κομμάτια που έβλεπε γύρω της. Ανέπτυξε από νωρίς μία έντονη αίσθηση του στυλ και αγαπούσε τη μόδα, που την επηρέασε στη διαμόρφωση του δικού της προσωπικού στυλ. Η χαρακτηριστική της εμφάνιση έγινε σύμβολο «εξέγερσης» για όλες τις γυναίκες που δεν ντύνονται με στόχο να δείχνουν όμορφες. Αναμφισβήτητα ήταν από εκείνες τις προσωπικότητες που ήξεραν πως τα ρούχα δεν “κάνουν”‘” τη γυναίκα, αλλά αντικατοπτρίζουν αυτό που συμβαίνει μέσα της. Μετά τις σπουδές Ιστορίας της Τέχνης στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και έπειτα στο πανεπιστήμιο του Wisconsin, έβαλε τις βάσεις για μια καριέρα που θα την οδηγούσε να προηγείται σε πολλούς τομείς.





“Αν δεν ενδιαφέρεσαι, δεν είσαι ενδιαφέρων”





Ξεκίνησε να εργάζεται στο Women’s Wear Daily ως κειμενογράφος και έπειτα ως ασκούμενη για τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Elinor Johnson, βοηθώντας την στην διακόσμηση διαμερισμάτων που προοριζόταν για μεταπώληση. Πριν γίνει σύμβολο του στυλ η Apfel θεωρούνταν πρωτοπόρος της διακόσμησης. Ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1940 και κάποιες από τις πελάτισσές της ήταν η Greta Garbo, η Estée Lauder, η Faye Dunaway και η Joan Rivers.

Με τον σύζυγό της, Carl Apfel, ίδρυσαν το 1950 την ’Old World Weavers’, μια εταιρεία με πολυτελή υφάσματα από την οποία προμηθεύονταν και ο Λευκός Οίκος ό,τι χρειαζόταν, υπό την διοίκηση εννέα προέδρων, από τον Χάρι Τρούμαν μέχρι τον Μπιλ Κλίντον. «Η μόδα και η εσωτερική διακόσμηση είναι ένα και το αυτό», θα έλεγε η Apfel, η οποία συνέβαλε με την κοφτερή της ματιά στη συνολική αισθητική και την ατμόσφαιρα του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων. Η εταιρεία πουλήθηκε το 1992, στη μεγαλύτερη εταιρεία υφασμάτων Stark για ένα αρκετά μεγάλο ποσό.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.--.gr

Related posts

Επίδομα 800 ευρώ: Σκέψεις για δύο γύρους καταβολής – Πότε θα καταβληθούν οι υπόλοιπες ενισχύσεις

admin

Σύλλογος Μεσιτών: Γιόρτασε τα 100 χρόνια ζωής

admin

e-ΕΦΚΑ: Τουλάχιστον 500 αιτήσεις για να αναλάβουν λογιστές, δικηγόροι συνταξιοδοτικές υποθέσεις

admin

2η ATTICA GREEN EXPO: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται με την έκθεση – θεσμό

admin

Δώρο Χριστουγέννων 2023: Υπολογίστε το μόνοι σας online – Αναλυτικά η διαδικασία

admin

Με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων το έργο των «έξυπνων» μετρητών του ΔΕΔΔΗΕ

admin

Νέα εποχή στον e-ΕΦΚΑ – Ένσημα και σύνταξη με ένα «κλικ»

admin

Μεταναστευτικό: Αυξάνεται κατά 42 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΕ

admin

Το market pass στις λαϊκές αγορές – Τι πρέπει να κάνουν οι πωλητές

admin