Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων το έργο των «έξυπνων» μετρητών του ΔΕΔΔΗΕ

Mε την χρηματοδοτική στήριξη της

Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)

 θα προχωρήσει το έργο για τους

«έξυπνους» μετρητές

. Η σχετική δανειακή 

συμφωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ υπεγράφη σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Πριν από λίγο υπεγράφη, παρουσία του πρωθυπουργού, η δανειακή συμφωνία της ΕΤΕπ με τον ΔΕΔΔΗΕ για το έργο των “έξυπνων” μετρητών το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος διαχείρισης μετρήσεων, μειώνοντας το κόστος για τον τελικό καταναλωτή και συμβάλλοντας στον ψηφιακό και επιχειρησιακό μετασχηματισμό του ΔΕΔΔΗΕ» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Αναστάσιος Μάνος, υπέγραψαν 15ετές δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ, το οποίο θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση του ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα εγκαταστήσει 3,12 εκατομμύρια έξυπνους μετρητές και όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές υποδομές για τη λειτουργία τους στο πλαίσιο ενός έργου εθνικής εμβέλειας το οποίο αναμένεται να συγχρηματοδοτηθεί με δάνειο ύψους 273 εκατ. ευρώ από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΜΑΑ) προκειμένου να καλυφθεί το εκτιμώμενο συνολικό επενδυτικό κόστος ύψους 546 εκατ. ευρώ.


6019785


«Η αύξηση των ενεργειακών επενδύσεων είναι καίριας σημασίας για τη βελτίωση της αξιοπιστίας του δικτύου, την αξιοποίηση του δυναμικού της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα και τη συμβολή στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης»

δήλωσε ο Werner Hoyer.

«Το πράσινο και βιώσιμο μέλλον της Ευρώπης περνά μέσα από έργα σαν αυτό. Τα σπίτια μας, οι χώροι εργασίας μας και άλλα κτίρια συγκαταλέγονται μεταξύ των κύριων πηγών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), εν μέρει λόγω της μη αποδοτικής χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι έξυπνοι μετρητές, όπως αυτοί που εγκαθιστά ο ΔΕΔΔΗΕ, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και την πρόληψη της σπατάλης».«Η ΕΤΕπ στηρίζει διαχρονικά τον Όμιλο ΔΕΗ. Χαιρετίζουμε την επένδυση σε ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του ΔΕΔΔΗΕ που θα μετασχηματίσει και θα εκσυγχρονίσει ταχέως την ελληνική ενεργειακή αγορά, αναβαθμίζοντας το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανοίγοντας το δρόμο για μια επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση. Οι έξυπνοι μετρητές και τα έξυπνα δίκτυα είναι απαραίτητα για την επίτευξη όλων των ενεργειακών μας στόχων. Εν όψει της κλιματικής αλλαγής, χρειαζόμαστε ένα πιο αξιόπιστο δίκτυο, ένα πιο έξυπνο δίκτυο, τώρα περισσότερο από ποτέ,» δήλωσε ο Αναστάσιος Μάνος.

6019780

Η νέα χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα συμβάλει στην

αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου διανομής

και θα επιτρέψει την καλύτερη διαχείριση της παροχής ισχύος, θα αυξήσει την αξιοπιστία και θα καλύψει τη μελλοντική ζήτηση.

Τα συστήματα αναμένεται να παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στους τελικούς πελάτες, να διευκολύνουν την εξοικονόμηση ενέργειας και να στηρίζουν την απόκριση ζήτησης. Επιπλέον, θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ζητημάτων που επιβραδύνουν την επίτευξη των ευρωπαϊκών και εθνικών μακροπρόθεσμων στόχων για την ενέργεια και το κλίμα.

Αξιοποίηση της στήριξης που παρέχει η ΕΤΕπ επί 59 έτη για τις ενεργειακές επενδύσεις σε όλη τη χώρα μέσω της ΔΕΗ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδοτεί μακροπρόθεσμες επενδύσεις της ΔΕΗ, της μητρικής εταιρείας του ΔΕΔΔΗΕ, από το 1964.

Την τελευταία δεκαετία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παρείχε χρηματοδοτήσεις άνω των 4,3 δισ. ευρώ για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα μέσω της ΔΕΗ και άλλων ελληνικών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των ελληνικών νησιών και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την επιτάχυνση των επενδύσεων ενεργειακής απόδοσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για Γιαννάκου, Σημίτη – Ποιοι έδωσαν το «παρών»Ο Τσακαλώτος έδειξε την έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ – «Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα»«Πεθαίνει το μωρό» – Η μαρτυρία του οδηγού που μετέφερε το βρέφος που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε στον Βόλο

Related posts

North Evia – Samos Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδότηση έως 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και βόρεια Εύβοια

admin

Ανατροπή για τους ελεύθερους επαγγελματίες: 9.100 το ελάχιστο αποδεκτό εισόδημα

admin

ΕΥΔΑΠ: «Καμία αύξηση στις τιμές του νερού» – Ο σχεδιασμός για την επόμενη δεκαετία

admin

Μείωση προκαταβολής φόρου: Σε ισχύ οι νέοι συντελεστές – Εγκύκλιος ΑΑΔΕ

admin

Ψηφιακό δωμάτιο του ΕΦΚΑ: «Επανάσταση» για το Δημόσιο, λέει ο Χατζηδάκης

admin

Financial Times για «φθηνά δάνεια»: Η ευκαιρία να αποκτήσουν οι νέοι Έλληνες το δικό τους σπίτι

admin

Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων ΟΑΕΔ και Δώρου

admin

Υπουργείο Ανάπτυξης – Σούπερ μάρκετ: Συμφωνία για συγκράτηση τιμών με εργαλείο το «καλάθι της νοικοκυράς»

admin

Τράπεζα της Ελλάδος: Έσοδα 12,75 δισ. ευρώ από τον τουρισμό στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022

admin