Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η BoE θα μελετήσει πιο προσεκτικά την αυξανόμενη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα μελετήσει πιο προσεκτικά την αυξανόμενη χρήση τεχνητής νοημοσύνης από χρηματοπιστωτικές εταιρείες, δήλωσε την Τετάρτη ο υποδιοικητής της τράπεζας, Σαμ Γουντς, αν και διευκρίνισε ότι το να θεσπίσει η τράπεζα νέους κανονισμούς που θα στοχεύουν την τεχνητή νοημοσύνη ενδεχομένως να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για το μέλλον. 

Η μηχανική εκμάθηση και ορισμένοι τύποι τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνταν ήδη ευρέως για τον εντοπισμό απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ άλλες εφαρμογές βρίσκονταν σε διερευνητικό στάδιο, δήλωσε ο Γουντς όπως μεταδίδει το Reuters.

“Θέλουμε να είμαστε τεχνολογικά αγνωστικιστές στους κανονισμούς μας”, ανέφερε το στέλεχος της τράπεζας μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσίευση της τελευταίας Έκθεσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Αγγλίας. 

“Ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα αφορά ειδικά την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Πολιτικής της τράπεζας θα εξετάσει τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για να αξιολογήσει τους κινδύνους στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεργαστεί και με άλλες αρχές.

Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στον χρηματοπιστωτικό τομέα οδηγώντας σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, βελτιώνοντας τη διαχείριση κινδύνου και παρέχοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες, σύμφωνα με την Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Πολιτικής. 

Ωστόσο, η ευρύτερη υιοθέτηση θα μπορούσε να εγκυμονεί κινδύνους, όπως η ενίσχυση της συμπεριφοράς της αγέλης ή η αύξηση του κινδύνου επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, προειδοποίησε.

Related posts

Τα μηνύματα που θα εκπέμψει ο Κ. Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του Ε. Μακρόν για την Ουκρανία

admin

Ενές Καντέρ: Η Τουρκία του Ερντογάν δεν ανήκει στην ΕΕ

admin

Γερμανία: Πρόσθετες φορολογικές περικοπές €2 δισ. ανακοινώνει ο ΥΠΟΙΚ

admin

Νότια Αφρική: pυρκαγιά σε κτήριο στο Γιοχάνεσμπουργκ – Στους 63 έφτασαν οι νεκροί

admin

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Σουδάν επισκέπτεται την Αίγυπτο

admin

Η βασίλισσα της σοβιετικής ποπ Άλα Πουγκατσόβα ενδέχεται να χαρακτηρισθεί “ξένη πράκτορας” στη Ρωσία

admin

Visa και Mastercard σχεδιάζουν αυξήσεις στις προμήθειες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών

admin

Λίβανος: Δίωξη σε 5 μέλη της Χεζμπολάχ και του Κινήματος Αμάλ για τη δολοφονία κυανόκρανου

admin

Βρετανία: Δύο γυναίκες κατηγορούνται με βάση τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο επειδή φορούσαν αυτοκόλλητα με σύμβολα της Χαμάς

admin