Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κανάλι των κεμαλιστών λέει ότι αναβλήθηκε η συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν στις 9 Μαΐου

Ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση της Τουρκίας, μετέδωσε πριν από λίγες ώρες, πως σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου ακυρώθηκε.

Στη συνάντηση την οποία προγραμματιζόταν να έχουν ο Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και η συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αναμένετο να είναι τα κρίσιμα θέματα στο τραπέζι. Σύμφωνα με  πηγές από το παλάτι του Μπεστεπέ, ο Ερντογάν θα χρησιμοποιούσε την επίσκεψη για να μεταφέρει για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν οριστικά και η προϋπόθεση της λύσης είναι η λύση δύο κρατών. Φυσικά στο τραπέζι θα έπεφτε και ο εκσυγχρονισμός των F-16, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία και η δυσφορία με την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους Κούρδους του YPG.

Το Oda TV σε δημοσίευμά του επικαλείται ως αιτία την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ.

“Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία, ενέκρινε νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βοήθεια σε διάφορες χώρες, τερματίζοντας έτσι ένα 6μηνο πολιτικό αδιέξοδο. Το πακέτο των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, περιλαμβάνει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία, 26 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ και 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού (Ταϊβάν). Από το πακέτο των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατίθεται στο Ισραήλ προβλέπεται ότι 9 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας”, αναφέρει το Oda TV στο δημοσίευμά του ως αιτιολόγηση για την, όπως επικαλείται, ακύρωση της συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγε.

Π.Κ.

Related posts

Μεγάλη πυρκαγιά σε βιομηχανικό πάρκο στην Ουαλία

admin

IDF: Σκοτώθηκε ο διοικητής της μονάδας αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς

admin

Intel: Επένδυση 4,6 δισ. δολαρίων στην Πολωνία, για νέα μονάδα ημιαγωγών

admin

Εντείνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας – Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αρμένιος πρέσβης

admin

Μεσανατολικό: Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία ζητούν “άμεση κατάπαυση του πυρός”

admin

Απογοήτευση στη Ρώμη από την Πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος που προωθεί παγκοσμίως το Πεκίνο

admin

G7-Σολτς: Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων σε F-16 στέλνει μήνυμα στη Ρωσία

admin

Το Πεκίνο παροτρύνει Ουκρανία και Ρωσία να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

admin

CNN: Οι ΗΠΑ προετοιμάστηκαν για πιθανή ρωσική πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία στα τέλη του 2022

admin