Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγορά εταιρείας logistics από τον όμιλο της Μελίνας Τραυλού

Η Neptune Land Services (NLS) ανακοινώνει την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της FERST Logistics. Η NLS ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023, στο πλαίσιο ανάπτυξης του Ομίλου Neptune και στο πεδίο παροχής χερσαίων υπηρεσιών logistics.

Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο όραμα του Ομίλου Neptune, της προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού, να παρέχει με ταχύτητα και ευελιξία, αξιόπιστες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Mε σεβασμό στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της εταιρικής αποστολής του, σε σχέση με την εξυπηρέτηση των πελατών σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο Όμιλος Neptune πραγματοποιεί ένα ακόμα, σημαντικό βήμα στην αναπτυξιακή στρατηγική του, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η FERST Logistics αποτελεί μια πρωτοπόρο εταιρεία, με ιστορία 30 ετών στον τομέα υπηρεσιών logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με εγκαταστάσεις 400.000 τ.μ., στόλο 30 φορτηγών και ανθρώπινο δυναμικό 180 ατόμων, η FERST logistics έχει καθιερωθεί ως o κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών logistics οχημάτων στην Ελλάδα.

Η εξαγορά ενισχύει τη θέση της NLS στην αλυσίδα μεταφοράς οχημάτων. Διατηρείται η έμπειρη διοικητική ομάδα της FERST και αξιοποιείται η πολύτιμη τεχνογνωσία της εταιρείας στο πεδίο της αποθήκευσης, διανομής, και κέντρων τεχνικών υπηρεσιών (PDI). Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και το ηγετικό διεθνές θαλάσσιο δίκτυο της Νeptune Lines, δημιουργείται ένα ισχυρό ολοκληρωμένο σύστημα παροχής θαλάσσιων και χερσαίων υπηρεσιών logistics αυτοκινήτων.

Η συμφωνία αποτελεί ορόσημο στην εφαρμογή της στρατηγικής της Neptune Land Services που εστιάζεται στην παροχή υπηρεσιών logistics υψηλής προστιθέμενης αξίας για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Βασικοί πυλώνες δραστηριότητας της εταιρείας στο άμεσο μέλλον αποτελούν η ανάπτυξη σταθμών διαχείρισης αυτοκινήτων (car terminals) προσφέροντας όλο το πλέγμα σύγχρονων τεχνικών υπηρεσιών, καθώς και η παροχή βέλτιστων λύσεων διανομής των οχημάτων στους τελικούς παραλήπτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NLS, Craig Jasienski δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρήσαμε στην εξαγορά της FERST Logistics. Αποτελεί μια συνεργασία που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία της Ferst στα χερσαία logistics και να τη συνδυάσουμε με το ισχυρό θαλάσσιο δίκτυο διανομής μας. Μαζί, μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικά ελκυστικές υπηρεσίες logistics στους πελάτες μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FERST Logistics, Δημήτρης Κυμπιζής, δήλωσε: «Μπαίνουμε σε ένα νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο στη μακρά πορεία της εταιρείας μας. Τόσο η Neptune όσο και η FERST μοιράζονται τις ίδιες κοινωνικές και εταιρικές αξίες. Αυτό δίνει στη διοικητική μας ομάδα το έναυσμα να συνεργαστεί στενά με τους έμπειρους επαγγελματίες της NLS, με στόχο την εδραίωση και την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας.»

Δήλωση Μελίνας Τραυλού, Προέδρου του Neptune Group:

«Η συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου της FERST από την Neptune Land Services, αποτελεί ένα ισχυρό βήμα ανάπτυξης στο πεδίο του επιχειρηματικού μας μετασχηματισμού, που αφορά στις επενδύσεις μας στην ξηρά.

Με οδηγό την ουσιαστική και αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια, με τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του Neptune Group, έχοντας τους πελάτες μας, πάντα, στο επίκεντρο.

Ο Όμιλός μας ισχυροποιεί έμπρακτα το όραμά του για συνεχή και συνεπή εξέλιξη, κάνει πράξη την εταιρική μας φιλοσοφία “Wake Forward – Πρόσω Ολοταχώς” και επενδύει στην πατρίδα μας».

Related posts

Συνεργασία με τη Workable ανακοίνωσε ο όμιλος SoftOne

admin

Εγκαίνια στο My market της Ομόνοιας

admin

Προσκλητήριο στις ελληνικές startups από την EnvolveXL

admin

Στα χέρια των Θεοδωρόπουλου, Καραμούζη, Ταμβακάκη τα νερά Σέλι και Διός

admin

Jan Karas (ΟΠΑΠ): Ακόμα υψηλότερα μεγέθη το 2023, οι προτεραιότητες

admin

Μοτοδυναμική: Με ποσοστό 13,76% η Blue Crest Holdings

admin

Optima Bank: Με cornerstone investor το IPO

admin

«Πράσινο φως» στην εξαγορά της Λαρσινός από την ΑΓΕΤ Ηρακλής

admin

Κορκίδης: Το 4ο κύμα κορωνοϊού θα «μολύνει» τις κρατικές στηρίξεις

admin