Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μεσανατολικό: Περισσότεροι από 10.000 Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:27

Ολόκληρη μεραρχία εφέδρων έχει αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας για τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) στον παλαιστινιακό θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε απόψε εκπρόσωπος των IDF.

Μια μεραρχία αριθμεί τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, είναι η πρώτη φορά από τον πόλεμο του Λιβάνου, το 1982, που αναπτύσσεται ολόκληρη μεραρχία σε “εχθρικό έδαφος”.

Η 252η μεραρχία του ισραηλινού στρατού, η οποία επιχειρεί από το Σάββατο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αποτελείται από τέσσερις ταξιαρχίες πεζικού και μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων.

Το Ισραήλ ορκίστηκε να αφανίσει τη Χαμάς, την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση μαχητών της στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και απήχθησαν περισσότεροι από 240.

Στον αντίποδα, παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 10.569 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι το 40% των θυμάτων είναι παιδιά.

Ισραήλ: Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο στα βόρεια της Γάζας

Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αυτής μετακινήθηκαν προς τα νότια, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι. “Είδαμε 50.000 κατοίκους της Γάζας να μετακινούνται από τα βόρεια προς τα νότια. Μετακινούνται επειδή καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στον βορρά”, είπε ο Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση που έκανε και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. “Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο και συνεχίζει να χάνει τον έλεγχο στον βορρά”, επέμεινε. Ο Χαγάρι επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κατάπαυση του πυρός, όμως το Ισραήλ εφαρμόζει ανθρωπιστικές παύσεις σε συγκεκριμένες ώρες ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν στα νότια.

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις λένε ότι εντόπισαν και κατέστρεψαν μια σήραγγα της Χαμάς δίπλα σε σχολείο της UNRWA στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Λένε ότι τα στρατεύματα της 551ης Ταξιαρχίας και το επίλεκτο τμήμα μηχανικού Yahalom βρήκαν την είσοδο της σήραγγας στην περιοχή Beit Hanoun και αργότερα την κατεδάφισαν.

לוחמי צה”ל השמידו מנהרת טרור שאותרה בקרבת בית ספר:

לוחמי צה”ל מחטיבה 551 בשיתוף לוחמים מיחידת יהל”ם פועלים במרחב בית חאנון, מאתרים ומשמידים מנהרות טרור.



הלוחמים איתרו פיר מנהרת טרור בקרבת בית ספר של אונר”א והשמידו את המנהרה. pic.twitter.com/c1Cuajqbq9

— דובר צה״ל דניאל הגרי – Daniel Hagari (@IDFSpokesperson) November 8, 2023

Για χρόνια το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τους χώρους σχολείων της UNRWA για τρομοκρατική δραστηριότητα , συμπεριλαμβανομένων των σηράγγων.

Δεκαεννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα. Κατά την επίθεση χτυπήθηκε σπίτι στο κέντρο του καταυλισμού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχει χρονικό όριο

Ο υπουργός Μπένι Γκάντς λέει στους δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ δεν έχει θέσει χρονικό όριο για την τρέχουσα χερσαία επιχείρηση στη Γάζα για την εξάλειψη της Χαμάς. “Στο θέμα της διάρκειας της επιχείρησης – δεν υπάρχουν περιορισμοί”, λέει ο Γκάντς, καθισμένος με δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ νωρίτερα σήμερα.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και αρχηγός του IDF, επί του παρόντος μέλος του στενού υπουργικού συμβουλίου πολέμου, λέει ότι ο τρέχων πόλεμος είναι υπαρξιακός, τόσο από την άποψη της ασφάλειας του Ισραήλ, όσο και από την άποψη της διατήρησης των σιωνιστικών και δημοκρατικών αξιών του κράτους.

“Ο πόλεμος εδώ είναι για την ύπαρξή μας και για τον Σιωνισμό, και έτσι δεν μπορώ να δώσω μια εκτίμηση για τη διάρκεια κάθε σταδίου του πολέμου και τις μάχες που θα ακολουθήσουν μετά. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε από τον στρατηγικό μας στόχο”, λέει ο Gantz, προσθέτοντας ότι η Χαμάς απειλεί “σιωνιστικές και δημοκρατικές αντιλήψεις”.

Πάνω από 10.500 οι νεκροί

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς λέει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί έχει αυξηθεί σε 10.569, μεταξύ των οποίων 4.324 παιδιά, από τότε που το Ισραήλ άρχισε τις επιθέσεις αντίποινας μετά τις 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για αύξηση 241 θανάτων στη Γάζα από τον αριθμό που δημοσιεύτηκε χθες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αμφισβητήσει στο παρελθόν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας – αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιστεύει ότι τα στοιχεία είναι αξιόπιστα. Το επίπεδο θανάτου και δεινών “είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό”, τόνισε ο εκπρόσωπος της υγειονομικής υπηρεσίας του ΟΗΕ Κρίστιαν Λίντμάιερ σε δημοσιογράφους στη Γενεύη. “Κάθε μέρα πιστεύεις ότι είναι η χειρότερη και μετά η επόμενη είναι ακόμη πιο άσχημη”, δήλωσε επικαλούμενος συνάδελφό του στη Γάζα.

Οι μισοί από τους νεκρούς χτες ήταν στα νότια της Γάζας

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, λέει ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε 27 επιθέσεις την περασμένη ημέρα, στις οποίες σκοτώθηκαν 241 άνθρωποι.

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς σκοτώθηκαν στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, λέει το υπουργείο· Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νότια της Λωρίδας περιλαμβάνουν περιοχές τις οποίες το Ισραήλ χαρακτηρίζει πιο ασφαλείς από ότι αυτές στον βορρά.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι 18 νοσοκομεία και 40 κέντρα υγείας είναι εκτός λειτουργίας και ότι 193 υγειονομικό προσωπικό έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις.

Χθες, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο BBC ότι η μόνη περιοχή στη Γάζα που θα μπορούσε να θεωρηθεί σωστά ασφαλής ήταν το al-Mawasi, μια περιοχή σχετικά ανοιχτού εδάφους δυτικά του Khan Younis. Το Al-Mawasi είναι το μέρος όπου το Ισραήλ λέει στους αμάχους να πάνε για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Η πυκνότητα κατοίκησης στη Γάζα την ώρα που οι Ισραηλινοί διέταξαν 1,1 εκατ. κόσμο να απομακρυνθεί από τα σπίτια του

Ο συνταγματάρχης Έλαντ Γκόρεν του ισραηλινού στρατού είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα επιτεθεί “όπου και αν βρίσκεται η Χαμάς”.

Εγκαταλείπουν οι Παλαιστίνιοι

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι φεύγουν και σήμερα, με τα πόδια, από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αναζητώντας στα νότια ένα ασφαλές καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις μάχες μεταξύ των Ισραηλινών στρατιωτών και της Χαμάς.

Η έξοδος αυτή πραγματοποιήθηκε στο τετράωρο “παράθυρο ευκαιρίας” που ανακοίνωσε το Ισραήλ, το οποίο έχει καλέσει τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα του θύλακα να φύγουν. Όμως τα κεντρικά και νότια τμήματα της πολιορκημένης Γάζας δέχτηκαν και πάλι πυρά, καθώς ο πόλεμος μπαίνει στον δεύτερο μήνα του.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας είπαν ότι σε αεροπορικό βομβαρδισμό σε σπίτια στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ σκοτώθηκαν το πρωί 18 άνθρωποι. Στο Χαν Γιουνές σκοτώθηκαν άλλοι έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι.

“Καθόμασταν ήσυχοι όταν ξαφνικά ένα F-16 έπληξε ένα σπίτι και το ανατίναξε, γκρεμίστηκαν τρία σπίτια, το ένα δίπλα στο άλλο”, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μοχάμεντ Άμπου Ντάκα. “Ήταν όλοι τους άμαχοι. Μια γιαγιά, ένας παππούς και υπάρχουν και άλλοι κάτω από τα συντρίμμια”, πρόσθεσε.

Παλαιστίνιοι
Στιγμιότυπο από βίντεο της Maxar που δείχνει Παλαιστινίους να εγκαταλείπουν τη Γάζα προς νότο

Χιλιάδες άμαχοι, κρατώντας τα ελάχιστα υπάρχοντά τους στα χέρια, κατευθύνονταν και σήμερα προς τα νότια για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στον παλαιστινιακό θύλακα είπε ότι ο ρυθμός της φάλαγγας των αμάχων επιταχύνθηκε σήμερα.

Παλαιστίνιοι
Στιγμιότυπο από βίντεο της Maxar που δείχνει Παλαιστινίους να εγκαταλείπουν τη Γάζα προς νότο

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός σήμερα φαίνονται άρματα και μπουλντόζες να προχωρούν ανάμεσα στα συντρίμμια, από τα οποία ακόμη αναδίδονται καπνοί. Στρατιώτες διεισδύουν στα ερειπωμένα κτίρια την ώρα που ακούγονται εκρήξεις.

Πτώματα Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τα πλήγματα μεταφέρονταν σε νοσοκομεία – κάποια με κάρα που τα έσερναν γαϊδούρια, άλλα πάνω σε μπουλντόζες.

“Ήταν τρομακτικό”, αφηγήθηκε η Όλα αλ Γουλ, μια γυναίκα που έφυγε την Τρίτη. “Σηκώναμε ψηλά τα χέρια και περπατούσαμε. Ήμασταν τόσο πολλοί, κρατούσαμε λευκές σημαίες”.

Το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση 12 ομήρων

Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει το Κατάρ για την πιθανή απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς αφορά 12 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων είναι Αμερικανοί πολίτες, σε αντάλλαγμα για μια “ανθρωπιστική, τριήμερη κατάπαυση του πυρός” στη Γάζα, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή οργάνωση.

Οι συζητήσεις αυτές προς το παρόν προσκρούουν στη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός αλλά και στο αν θα περιληφθεί στη συμφωνία και η βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

“Το Κατάρ περιμένει μια απάντηση των Ισραηλινών”, πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός στοχοθετεί τα τούνελ στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν εκρηκτικούς μηχανισμούς για να καταστρέψουν το δίκτυο τούνελ που έχει δημιουργήσει η Χαμάς κάτω από τη Γάζα και το οποίο εκτείνεται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι τα στρατεύματα έχουν βρει και κατέστρεψαν περίπου 130 τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης τον περασμένο μήνα. Το IDF λέει ότι τα στρατεύματα της 460ης Ταξιαρχίας με μηχανικές δυνάμεις βρήκαν μια σειρά από εισόδους σήραγγας δίπλα σε μια κατασκευή με μπαταρίες αυτοκινήτων, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι συνδεδεμένες με το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα της σήραγγας.

Ισραηλινά άρματα μάχης έχουν αντιμετωπίσει ισχυρή αντίσταση από μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτές τις σήραγγες για να τους στήσουν ενέδρα, σύμφωνα με πηγές της παλαιστινιακής οργάνωσης και του Ισλαμικού Τζιχάντ.

IDF says troops have found and destroyed some 130 tunnel shafts in the Gaza Strip since the ground operation began last month.

Troops of the Combat Engineering Forces have been working to clear routes for ground forces to maneuver, locate and destroy Hamas assets, including… pic.twitter.com/B3ZEwtqmxd

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 8, 2023

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει τον θάνατο 32 στρατιωτών του.

“Προκαλώ (το Ισραήλ να πει) αν έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να πετύχει οποιαδήποτε στρατιωτική νίκη επί του πεδίου, πέραν του φόνου αμάχων”, δήλωσε ο Γκάζι Χάμαντ, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, στο al Jazeera.

“Η Γάζα δεν σπάει και θα παραμείνει ένα αγκάθι στον λαιμό των Αμερικανών και των σιωνιστών”, πρόσθεσε.

Νεκρός ένας εκ των κατασκευαστών όπλων της Χαμάς

Από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας σκοτώθηκε ένας από τους κατασκευαστές όπλων της Χαμάς και αρκετοί μαχητές της, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, την ώρα που η αεροπορία και ο στρατός ξηράς στοχοθετούν το ευρύ δίκτυο τούνελ που έχει δημιουργήσει η παλαιστινιακή οργάνωση κάτω από τον υπό πολιορκία θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι με δύο ξεχωριστά πλήγματα εξουδετέρωσε τον κατασκευαστή όπλων της Χαμάς Μαχσέιν Αμπού Ζίνα, αλλά και μαχητές της οργάνωσης που εξαπέλυαν επιθέσεις με αντιαρματικές ρουκέτες και ρουκέτες εδάφους- εδάφους.

לוחמי חטיבה 7 זיהו עמדה לשיגור נ”ט ותצפית בה שהו מחבלי חמאס, העמדה חוברה במעבר תת קרקעי למחסן אמצעי לחימה.


הלוחמים הכווינו תקיפה מהאוויר והתשתית נפגעה. המחבלים שנמלטו לגג המבנה חוסלו בתקיפה נוספת >> pic.twitter.com/Pv6aH0p95K

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) November 8, 2023

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών και των ισραηλινών δυνάμεων κοντά στον καταυλισμό αλ Σάτι, στην πόλη της Γάζας.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς καμίας πλευράς.

Εξάλλου δεν έχουν υπάρξει διευκρινίσεις από το Ισραήλ για την τύχη του Γιαχία Σινουάρ, του πλέον υψηλόβαθμου στελέχους της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος πιστεύεται ότι διαδραμάτισε ρόλο κλειδί στον σχεδιασμό της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Το Ισραήλ επεσήμανε χθες ότι οι δυνάμεις του έχουν περικυκλώσει τον Σινουάρ στο κρησφύγετό του.

Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σε αντιαρματική επίθεση από τον Λίβανο

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από έναν αντιαρματικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο εναντίον στρατευμάτων στην περιοχή της βόρειας κοινότητας Dovev. Και οι δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία και είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι δύο ακόμη ρουκέτες εκτοξεύτηκαν επίσης στις περιοχές Στούλα και Γιφτάχ στα σύνορα. Τα στρατεύματα απαντούν με βομβαρδισμούς πυροβολικού στις πηγές της πυρκαγιάς, λέει ο στρατός.

Ξεχωριστά, ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι έπληξε μια σειρά από θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών στο νότιο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.

Δηλώσεις Κόεν

Ο πόλεμος κατά της Χαμάς δεν είναι μόνο πόλεμος του Ισραήλ αλλά και του “ελεύθερου κόσμου”, δήλωσε σήμερα απευθυνόμενους στους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ελί Κόεν.

Το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Κόεν, δεν μάχεται μόνο κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος αλλά επίσης και εναντίον άλλων οργανώσεων που στηρίζονται από το Ιράν, χώρα την οποία χαρακτηρίσε “υπ’ αριθμόν 1 χρηματοδότη της τρομοκρατίας”.

“Δεν είναι απλώς ο πόλεμος του κράτους του Ισραήλ, είναι ο πόλεμος του ελεύθερου κόσμου”, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να κερδηθεί “για να είμαστε βέβαιοι ότι η Δύση δεν θα είναι η επόμενη στη λίστα”.

“Κάτι δεν πάει καλά”

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είπε σήμερα ότι ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας δείχνει ότι κάτι “σαφώς δεν πάει καλά” με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον των μαχητών της Χαμάς.

“Υπάρχουν παραβιάσεις από τη Χαμάς όταν χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες. Αλλά αν δει κανείς τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, σαφώς κάτι δεν πάει καλά”, είπε ο Γκουτέρες στο φόρουμ NEXT του πρακτορείου Reuters.

Πολύ πρόωρο να μιλήσουμε για “επόμενη μέρα”

Η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί “πολύ πρόωρη” την εξέταση πιθανών “σεναρίων” για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, η οποία θα πρέπει να “αποστρατιωτικοποιηθεί”, ωστόσο ήδη συζητά με άλλες χώρες το θέμα αυτό.

“Είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε για τα σενάρια της ‘επόμενης ημέρας’ μετά τη Χαμάς”, είπε ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Εϊλόν Λεβί. “Θα ήθελα η ‘ημέρα μετά τη Χαμάς’ να είναι την επόμενη εβδομάδα, όμως πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος”, πρόσθεσε.

Related posts

Πορτογαλία: Η αστυνομία αναζητά τα λείψανα της Μάντλιν Μακάν 16 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

admin

Χαμάς: Πρόωρο να γίνεται λόγος περί συμφωνίας με το Ισραήλ

admin

Ιταλία: 593 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στην Λαμπεντούζα το τελευταίο εικοσιτετράωρο

admin

Τουρκία: Απεβίωσε ο αρχιτέκτονας της εξόδου από την κρίση του 2000-01 Κεμάλ Ντερβίς

admin

Ο όμιλος Stellantis εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάζει κινέζικα αυτοκίνητα στην Ιταλία

admin

Εφτασαν στην Αίγυπτο τα αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια για Ισραηλινούς ομήρους και κατοίκους της Γάζας

admin

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ζητά από τους εταίρους του ο Ζελένσκι

admin

Ρωσική επίθεση έπληξε υποδομή στη δυτική Ουκρανία – Διατάχθηκε περιορισμένη εκκένωση

admin

Γαλλία: Νέα υποχώρηση του πληθωρισμού στο 5%

admin