Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SoftΟne: «Τρέχει» με ρυθμό ανάπτυξης 28%, επέκταση στην Κρήτη

Με το βλέμμα στραμμένο σε νέες αγορές αλλά και εξαγορές άλλων εταιρειών που μπορούν να προσθέσουν νέα προϊόντα και αξία στον όμιλο, η SoftΟne εγκαινιάζει την επέκτασή της στην Κρήτη με νέο γραφείο στο Ηράκλειο.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SoftΟne Πάνος Μαρτίνης (φωτο), η εταιρεία κινείται με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα που συνολικά ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ.

Το 2023 για τον όμιλο θα είναι ιδιαίτερα παραγωγικό, καθώς αναμένεται να παρουσιάσει κύκλο εργασιών στα 50 εκατ. ευρώ από 39 εκατ. ευρώ το 2022 και 26 εκατ. ευρώ το 2021 ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα ξεπεράσουν τα 12 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία βρίσκεται με ανοιχτά ραντάρ προκειμένου να προχωρήσει σε επεκτάσεις στην εσωτερική αγορά ενώ ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι αναμένονται και νέες εξαγορές εταιρειών, μετά την εξαγορά το καλοκαίρι της εταιρείας Appsoft, που θα ενισχύσουν το portfolio του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με 2-3 εταιρείες στόχους, οι οποίες αναμένεται να κλείσουν στο επόμενο έτος και ίσως η μία από αυτές -που είναι πιο ώριμη- να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024. Μελλοντικά, σχεδιάζει και την διεύρυνση της παρουσίας της σε άλλους ισχυρούς ελληνικούς περιφερειακούς προορισμούς, με στόχους πόλεις με ισχυρή πανεπιστημιακή κοινότητα όπως η Λάρισα, ο Βόλος, τα Ιωάννινα και η Πάτρα.

Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση αν η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου στο Χρηματιστήριο, ο κ. Μαρτίνης απάντησε πώς δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο που να αφορά είτε την Ελλάδα, είτε το εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Κυριάζης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του ομίλου SoftΟne, εκτίμησε ότι η αγορά του business software θα τριπλασιαστεί στην επόμενη πενταετία και από 400 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα θα ξεπεράσει το 1,2 δισ. ευρώ. «Το διοικητικό μοντέλο μιας startup που μας έφερε ως εδώ δεν μας πάει παραπέρα. Η επόμενη μέρα θα είναι τελείως διαφορετική. Το 2021 απασχολούσαμε 150 άτομα και μέχρι το τέλος του 2023 θα φτάσουμε τα 600» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο νέο υποκατάστημα στην Κρήτη, ο κ. Μαρτίνης ανέφερε ότι θα υποστηρίξει την επιχειρηματική ανάπτυξη του νησιού το οποίο βρίσκεται σε «κρεσέντο» επενδύσεων παρουσιάζοντας σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, η SoftΟne προχώρησε στην εξαγορά του 100% των μετοχών της κρητικής εταιρείας AppSoft Software and Services Α.Ε., με έδρα το Ηράκλειο που δραστηριοποιείται στη διάθεση μηχανογραφικών λύσεων και προϊόντων business software. Μετά την εξαγορά, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία υποκαταστήματός της στην Κρήτη, το οποίο σήμερα, λίγους μήνες αργότερα, απασχολεί ήδη 10 άτομα. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, την Παρασκευή διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο, ώστε να παρουσιαστεί η εταιρεία, καθώς και το τοπικό οικοσύστημα συνεργατών SoftOne με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες (υποστήριξης) και λύσεις που μπορεί να προσφέρει.

Σημαντικό ρόλο ωστόσο, όπως εξήγησε, στην απόφαση να στοχεύσουν στην κρητική αγορά έπαιξε και η ψηφιακή συνδεσιμότητα που αποκτά το νησί καθώς και το ευρύ δίχτυ καινοτομίας που ξεκινά να αναπτύσσει, με την βοήθεια της εκεί πανεπιστημιακής κοινότητας. «Μιλάμε για 55.000 φοιτητές και μια εγνωσμένης αξίας ακαδημαϊκή κοινότητα η οποία δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει δεξαμενή για ταλέντα στον χώρο της πληροφορικής», εξήγησε ο επικεφαλής του ομίλου.

Η εταιρεία στην Κρήτη έχει ήδη 4.600 πελάτες, εκ των οποίων οι 330 είναι λογιστικά γραφεία, και 6.750 χρήστες των λύσεων της.

Ο όμιλος με αριθμούς

Ο κ. Μαρτίνης ανέφερε ότι ο όμιλος SoftΟne είναι πλέον ο πιο σημαντικός παίκτης της ελληνικής αγοράς έχοντας πάνω από 38.000 εταιρείες- πελάτες. Παράλληλα δίνοντας το προφίλ της εταιρείας υποστήριξε ότι:

  • 10.000 χιλ. εταιρείες συνδέονται μέσω την SoftΟne
  • Διασυνδέει 350.000 εταιρείες
  • Έχει αναπτύξει συνεργασίες με πάνω από 600 εταιρείες
  • Έχει 4.500 συνεργάτες με 10,000 πιστοποιήσεις

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαρτίνης, το 57% των εσόδων της εταιρείας έρχονται από cloud προϊόντα. Έχει αναπτύξει γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο. Όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρτίνης, πρόκειται για αγορές με σημαντικές προοπτικές και σταθερή διαχρονική εξέλιξη.

Related posts

Ενίσχυση της συνεργασίας IBM και SAP στις cloud υποδομές

admin

Celestyal Cruises: Tο νέο πρόγραμμα κρουαζιέρας 2022–2023

admin

Ανακοινώθηκε η εκτελεστική επιτροπή του ενιαίου σχήματος Allianz-Ευρωπαϊκής Πίστης

admin

Εργα 4 δισ. ευρώ προγραμματίζει ο ΑΔΜΗΕ

admin

H Profile Centevo χορηγός του Fondmarknadsdagen 2022 στη Σουηδία

admin

Νέα υπηρεσία ολοκληρωμένης διαχείρισης εισπράξεων από Εθνική και Epsilon Net

admin

Σε συζητήσεις για deal με την UpYachting η CaptainBook με έδρα τη Νάξο

admin

Μέλισσα Κίκιζας: Κάλυψε ομολογιακό δάνειο 11,7 εκατ. ευρώ η Eurobank

admin

BriQ: Στα €4,6 εκατ. τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το 2022

admin