Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SafeSize: H start up της χρονιάς έκανε «άνοιγμα» σε 7 χώρες σε ένα τρίμηνο!

Με γοργά βήματα προχωρά το αναπτυξιακό πλάνο της ελληνικής startup SafeSize μετά την επέκτασή της σε 7 νέες χώρες τα Ν.Α. Ασίας μέσα σε ένα μόλις τρίμηνο, ενώ ήδη σχεδιάζει περαιτέρω ανάπτυξη σε νέες αγορές.

Η εταιρεία, τεχνολογίας που διαμορφώνει το μέλλον της αγοράς υποδημάτων και βρίσκει το ιδανικό παπούτσι αναδείχθηκε startup της χρονιάς, ενώ παράλληλα φαίνεται να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Αμερικής.

Όπως είπε ο Άγγελος Σταυράκης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Safesize το ταξίδι που έγινε πρόσφατα με κλιμάκιο της ελληνικής κυβέρνησης και ελληνικές εταιρείες -στις οποίες συμμετείχε και η SafeSize- στην Sillicon Valley πήγε πολύ καλά.

«Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την Αμερική» είπε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε ότι και η Αυστραλία που δραστηριοποιούνται ήδη πάει πάρα πολύ καλά. «Ανοίξαμε επτά νέες χώρες στη ΝΑ Ασία τους τελευταίους τρεις μήνες» υποστήριξε.

«Αυτή τη στιγμή, διανύουμε μια πολύ δυναμική και δημιουργική περίοδο στη SafeSize. Φέτος επεκτείναμε την παρουσία μας σε νέες αγορές όπως Αυστραλία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Ταιβάν, Εσθονία, Λιθουανία, Κροατία, Κολομβία, Τουρκία και Μπαχρέιν. Παράλληλα, ενδυναμώσαμε την παρουσία μας σε υφιστάμενες αγορές όπως Ολλανδία, Αγγλία, Κίνα και Ιαπωνία με νέες συνεργασίες» είπε μιλώντας στο Εuro2day.gr ο Άγγελος Σταυράκης.

Αποκάλυψε ότι πλέον έχουν παρουσία σε 59 χώρες παγκοσμίως και μέσα από την τεχνολογία τους έχουν βοηθήσει πάνω από 20 εκατομμύρια καταναλωτές να βρουν το ιδανικό παπούτσι για αυτούς.

«Στη λίστα των πελατών μας συμπεριλαμβάνονται τα μεγαλύτερα παγκόσμια brands υπόδησης όπως ΗΟΚΑ, Sports Direct, Intersport, Decathlon και πρόσφατα υπογράψαμε νέα συμβόλαια συνεργασίας με adidas, puma και Nike. Το γραφείο της Αυστραλίας, που ανοίξαμε στις αρχές του 2023, έχει ήδη αποκτήσει δυναμική και ανοίγει νέους ορίζοντες για τη SafeSize σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία καθώς και Νοτιοανατολική Ασία. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η νέα συνεργασία μας με τη Supersports – τη Νο1 αλυσίδα αθλητικών ειδών στην Ταϊλάνδη» είπε ο κ. Σταυράκης.

Παράλληλα τα αποτελέσματα από το πιλοτικό λανσάρισμα του νέου καινοτόμου προϊόντος της SafeSize, του αυτόνομου ηλεκτρονικού πωλητή (Digital Sales Assistant), δείχνουν ότι η τεχνολογική αυτή λύση είναι πολλά υποσχόμενη και προβλέπεται με το επίσημο λανσάρισμα να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας αγοράς υπόδησης.

Το χαρακτηριστικό που κάνει τη λύση να ξεχωρίζει είναι η μοναδική και άκρως προσωποποιημένη εμπειρία που προσφέρει στους καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη του εκάστοτε καταστήματος.

Startupper Awards 2023: Startup της χρονιάς η SafeSize

Η SafeSize, αναδείχθηκε νικήτρια στα Startupper Awards 2023, λαμβάνοντας το βραβείο “Startup of the Year”. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου στο χώρο του Ελληνικού Κόσμου. Το βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Άγγελο Σταυράκη, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της SafeSize, από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, αναδεικνύοντας την εξαιρετική συνεισφορά της εταιρείας στον κλάδο των καινοτόμων λύσεων.

Κατά την απονομή του σημαντικότερου βραβείου της βραδιάς, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στη SafeSize, εταιρεία που θα μας βγάλει από τη… δύσκολη θέση να πηγαίνουμε σε καταστήματα για να βρούμε τα κατάλληλα παπούτσια, χαίρομαι που πλέον αυτό θα γίνεται και ψηφιακά. Στη χώρα μας επιτέλους γίνονται πολύ καινοτόμα βήματα και πράξη τα όνειρα κάποιων νέων παιδιών που είπαν ότι θα επιχειρήσουν στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να χτίσουν μια επιχείρηση. Με τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησής μας, μπορείς πλέον να φτιάξεις μια νέα επιχείρηση σε μια ημέρα. Όποιος θέλει με 1 ευρώ κεφάλαιο φτιάχνει μια ΙΚΕ και μπορεί και επιχειρεί. Η SafeSize είναι απόδειξη ότι κάτι μπορεί να συμβεί, κάτι μπορεί να ξεκινήσει στην Ελλάδα που ονειρεύεται και πραγματοποιεί».

Από την πλευρά του ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της SafeSize, κ. Άγγελος Σταυράκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την αναγνώριση που λάβαμε. Η κατάκτηση του βραβείου “Startup of the Year” είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης της ομάδας μας και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε καινοτόμες λύσεις που επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία αγοράς παπουτσιών».

Το Digital Sales Assistant

Ο αυτόματος πωλητής της SafeSize, το Digital Sales Assistant, «γεννήθηκε» στο κέντρο Ανάπτυξης και Καινοτομίας στην Αθήνα.

Το Digital Sales Assistant, ο «έξυπνος» Αυτόνομος Ηλεκτρονικός Πωλητής έρχεται να δώσει λύση στις προκλήσεις της εποχής όπως η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και η ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση. Είναι μια παγκόσμια καινοτομία και το πρώτο προϊόν σε αυτή την κατηγορία, με πολύ μεγάλη προοπτική ανάπτυξης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Άγγελος Σταυράκης, στόχος του προϊόντος δεν είναι να αντικαταστήσει τους πωλητές μειώνοντας τις θέσεις εργασίας, αλλά συνδυαστικά με τη φυσική παρουσία να μειώσεις τις απώλειες σε πωλήσεις λόγω μεγάλης κίνησης.

Ο Αυτόματος Ηλεκτρονικός Πωλητής, βασισμένος σε Τεχνητή Νοημοσύνη, είναι σχεδιασμένος να προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις παπουτσιών στους καταναλωτές συνδυάζοντας τα δεδομένα του ποδιού τους (3D Foot Scan) και τις προσωπικές τους προτιμήσεις με το διαθέσιμο στοκ παπουτσιών του εκάστοτε καταστήματος. Αυτή η καινοτομία αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στην εμπειρία του καταναλωτή, δίνοντάς του πλέον τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το αγοραστικό ταξίδι, και στα λειτουργικά κόστη των καταστημάτων, αφού θα μπορούν να προτείνουν και να πωλούν παπούτσια χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία εξειδικευμένου πωλητή.

Υπενθυμίζεται ότι η Safe Size άντλησε μέσα στο 2022 συνολικά 14 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης στον οποίο συμμετείχε το Ταμείο Φαιστός. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε και ένας μεγάλος παίκτης του λιανεμπορίου στον κλάδο της υπόδησης, ο οποίος εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο ως στρατηγικός επενδυτής. Παράλληλα, στον γύρο συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές του εξωτερικού, όπως το ολλανδικό Convent Capital και η 3TS Capital Partners.

Η ελληνική startup έχει καταφέρει να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά με γραφεία σε Ελλάδα, Ολλανδία, Σλοβενία, Κίνα και Αυστραλία, παρουσία σε 59 χώρες και πελάτες τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς όπως adidas, Hoka, Intersport, Decathlon, Sports Direct, CCC, Xebio.

Η SafeSize έχει αναπτύξει το σύστημα 3D foot scanner, μέσω του οποίου δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βρουν παπούτσια στα… μέτρα τους, βοηθώντας παράλληλα τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου να περιορίσουν τα κόστη από τις επιστροφές υποδημάτων, σε περίπτωση που οι καταναλωτές δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αγορές τους. Με το εγχείρημά της, η εταιρεία φιλοδοξεί να δώσει μία λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργεί «τρύπα» στα έσοδα των επιχειρήσεων.

Related posts

Σαράντης: Η διάρθρωση της συναλλαγής για την εξαγορά της Stella Pack

admin

Επιτροπή Παιγνίων: Δέχεται αιτήσεις απόσπασης από Δημόσιους Υπαλλήλους

admin

Ερχεται διαγωνισμός για την άδεια του καζίνο στο Ρίο

admin

Ιλυδα: Εκδίδονται 410.000 νέες μετοχές μετά την άσκηση stock options από στελέχη

admin

Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη: Συνεργασία με Allianz Trade στην ασφάλιση πιστώσεων

admin

Φθηνότερα smartphones με ανακύκλωση συσκευής από τη Wind

admin

Ηχηρα ονόματα στο νέο Δ.Σ. της Πλαίσιο

admin

Τράπεζα Ηπείρου: Παγώνει τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά με bonus 50 μονάδες βάσης

admin

Κέκροψ: Στις 27 Ιουνίου η ΓΣ για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

admin