Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Orilina Properties: Οι στόχοι του IPO και το discount

Με discount πέριξ του 20% αναμένεται να διενεργηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της Orilina Properties ΑΕΕΑΠ στο διάστημα 4-6 Δεκεμβρίου 2023, εφόσον αυτή ολοκληρωθεί στο ανώτατο εύρος τιμής των 0,95 ευρώ.

Στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, το οποίο εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προσδιορίζεται πως η εταιρεία θα εισαχθεί με τα μεγέθη εξαμήνου 2023. Το Net Asset Value ακινήτων της εταιρείας κατά το συγκεκριμένο διάστημα ανερχόταν στα 135,93 εκατ. ευρώ ενώ πρόκειται να εκδώσει 32,2 εκατομμύρια νέες μετοχές υπέρ νέων μετόχων  επιδιώκοντας την άντληση 28 εκατ. ευρώ περίπου.

Σημειώνεται πως ταυτόχρονα, θα διατεθούν δωρεάν σε στελέχη της εταιρείας 1.018.440 μετοχές μετά τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού 13,65 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήδη έχει δημοσιεύσει το -.gr πέρα από την ικανοποίηση της άντλησης κεφαλαίων και την ικανή διασπορά μετοχών (πέριξ του 30%) η εταιρεία έχει διασφαλίσει από σχήμα θεσμικών χαρτοφυλακίων και μεγάλων ιδιωτών την επίτευξη του ελάχιστου αριθμού μετόχων.

Τα αντληθέντα κεφάλαια, σύμφωνα με την από 11.09.23 απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας και την από 23.11.23 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης (αφαιρουμένων των εκτιμώμενων δαπανών ύψους περίπου 800.000 ευρώ) θα διατεθούν εντός 3 ετών από την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου για τις ανάγκες χρηματοδότησης της υλοποίησης των επενδύσεων που έχει αναλάβει η εταιρεία στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού.

Ειδικότερα, 27,3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από την εταιρεία εντός 36 μηνών για την πρώτη επένδυση που αφορά στην ανέγερση συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών συνολικής επιφάνειας ανωδομής που θα ξεπερνά τα 4.900τμ, με υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες, σε συνολικό οικόπεδο επιφανείας 22.795,21 τμ.

Συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από την εταιρεία εντός 24 μηνών για την δεύτερη επένδυση που αφορά στην ανέγερση Ιδιωτικής Λέσχης Μελών συνολικής επιφάνειας ανωδομής 1.340τμ με υπόγειους βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο επιφανείας 24.553τμ, όμορο με το οικόπεδο στο οποίο θα αναπτυχθούν οι πολυτελείς κατοικίες.

Related posts

Skroutz: Αύξηση κατά 24,44% στη μέση τιμή του καλαθιού κατά τις καλοκαιρινές εκπτώσεις

admin

Prodea: Παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ ο Ιωάννης Κυριακόπουλος

admin

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Aνάγκη ασφαλούς διαύλου στη Μαύρη Θάλασσα

admin

Εγκαινιάστηκε το Athens Capital Hotel στο Σύνταγμα

admin

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Εκπτώσεις και ευνοϊκότεροι τρόποι πληρωμής για after sales

admin

Εκοψε ταχύτητα στο εξωτερικό η κρητική Kremel

admin

Cenergy: Συμφωνία Hellenic Cables με Energinet για την προμήθεια καλωδίων υψηλής τάσης

admin

ALPHA TRUST: Στα €3,13 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2021

admin

Χριστούγεννα: Δωρεάν κατάψυξη ωαρίων σε υπαλλήλους της προσφέρει ελληνική εταιρεία

admin