Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Δύο νεκροί από την επίθεση των Χούθι σε φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.53

Τουλάχιστον δύο ναυτικοί σκοτώθηκαν από την επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο πλοίο True Confidence, στον Κόλπο του Άντεν, όπως ανέφερε το πλήρωμά του και επιβεβαίωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι δύο ναυτικοί είναι τα πρώτα θύματα αφότου οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων στην περιοχή, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Άλλοι έξι ναυτικοί τραυματίστηκαν. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το σκάφος, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 23 άτομα, 20 ναυτικοί και τρεις ένοπλοι φρουροί. Οι 15 από αυτούς κατάγονταν από τις Φιλιππίνες, τέσσερις από το Βιετνάμ, δύο από τη Σρι Λάνκα, ένας από την Ινδία και ένας από το Νεπάλ.

Λίγο νωρίτερα οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη, αναφέροντας ότι έπληξαν το True Confidence με πυραύλους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. “Η επιχείρηση έγινε αφού το πλήρωμα αγνόησε τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης”, ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα, σε ομιλία του στην τηλεόραση.

Τι ανέφερε η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου True Confidence επλήγη από πύραυλο περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στην Υεμένη, ανέφεραν η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO ανέφερε νωρίτερα πως είχε λάβει αναφορά για ένα συμβάν 54 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν, που βρίσκεται κοντά στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας.

Η ναυτιλιακή πηγή, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, δήλωσε πως το πλοίο φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί.

Αμυντικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως καπνός θεάθηκε να βγαίνει το True Confidence. Ο αξιωματούχος, που ζήτησε επίσης ανωνυμία, δήλωσε στο Reuters πως μια σωστική λέμβος θεάθηκε επίσης στη θάλασσα κοντά στο πλοίο.

Το True Confidence, που φέρει σημαία Μπαρμπέιντος, ανήκει στην καταχωρημένη στη Λιβερία εταιρία True Confidence Shipping και διαχειρίστρια είναι η κυπριακή εταιρεία Third January Maritime με έδρα τον Πειραιά, ανέφεραν οι εταιρείες στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Related posts

Ιστορική απόφαση: Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Washington Post: Μόσχα και Πεκίνο συζητούν την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία

admin

ΗΠΑ: Αναχώρησαν από το Ισραήλ με ειδική πτήση οι πρώτοι Αμερικανοί πολίτες

admin

Ρωσία: Πυρκαγιά σε αγορά μετά την κατάρριψη drones στην περιφέρεια Κουρσκ

admin

Ιταλία: Πυρκαγιές στην περιοχή Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας

admin

Η ήττα Ερντογάν παρακαταθήκη για την “επόμενη μέρα” της Τουρκίας

admin

Ρωσία: Συντριβή βομβαρδιστικού αεροσκάφους Su-24 στο Βόλγκογκραντ

admin

Βουλγαρία: Η Βουλή ενέκρινε την αποστολή πυραύλων στην Ουκρανία

admin

Ρωσία: Ο “θείος Ζένια”, “πατέρας”, “αδελφός” – Υποστηρικτές της Wagner νιώθουν “ορφανοί” μετά τον θανάτου του Πριγκόζιν

admin